Skip to content

 

actualitat ECAS

ILP per una RGC: reunió i retorn del Govern

En les darreres setmanes, coincidint amb la negociació entre la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania i el Govern per acordar els detalls de la nova prestació, una representació d’ECAS encapçalada per la seva presidenta, Teresa Crespo, s’ha reunit amb els impulsors de la iniciativa, liderats per Diosdado Toledano. Per altra banda, hem rebut retorn per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al document de valoració elaborat per ECAS sobre la proposta de la consellera.

‘La margarida dels pressupostos’, article de Teresa Crespo a El Periódico de Catalunya

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, exposa les conseqüències de la manca d’aprovació d’uns pressupostos des de 2015 en un article publicat a El Periódico de Catalunya. La impossibilitat d’aplicar certes mesures d’emergència social i reactivació econòmica, l’immobilisme en el terreny de la fiscalitat, l’ajornat debat sobre la Renda Garantida de Ciutadania i el darrer informe d’Oxfam Intermón sobre l’increment de la desigualtat fan que Crespo demani “més consciència social que es tradueixi en una clara voluntat de potenciar la inversió social per respondre a les necessitats de la majoria del poble de Catalunya”.

Mocions al Camp de Tarragona per incentivar les convocatòries públiques d’acció social amb un component d’innovació

La Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona, coordinada per Vivian Cano, ha posat en marxa una campanya de presentació de mocions als plens municipals del Camp de Tarragona proposant “crear una convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre que tingui per objecte l’impuls de programes, projectes, accions i activitats dedicades l’atenció socioeducativa de persones en situació d’exclusió o en risc de patir-ne des de la perspectiva de la innovació social en la que el desenvolupament integral de la persona estigui al cor de la proposta”. La moció es presentarà a tots els ajuntaments de més de 20.000 habitants i als Consells Comarcals de la demarcació. Per a més informació podeu adreçar-vos a ecas-tarragona@acciosocial.org.

Relatoria de la jornada d’acció comunitària i Grup de Treball a la Junta Directiva d’ECAS

Ja està disponible online el document de relatoria de la jornada ‘‘Acció comunitària als barris: agents implicats i rol del tercer sector social’, on es recullen les aportacions i reflexions fetes durant la sessió del passat 13 de gener. Per donar continuïtat al debat i el treball en aquest àmbit, la Junta Directiva d’ECAS ha creat un Grup de Treball específic del qual formen part, de moment, la Fundació Els Tres Turons i el Casal dels Infants. Les entitats interessades podeu adreçar-vos a Irene Cañellas: icanellas@acciosocial.org.

El projecte Lliures a La Xarxa

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, David Fernàndez, de Coop57, i Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural, han parlat sobre el projecte ‘Lliures de pobresa, exclusió i desigualtats’ en una extensa entrevista a La Xarxa. Els portaveus de les tres entitats impulsores n’han explicat l’origen, els objectius i el funcionament, que passa per la captació de fons per finançar projectes que reconstrueixin i reforcin el vincle social.

les ENTITATS informen

Chem-Safe.org, nova web informativa sobre l’ús intensiu de drogues en contextos sexuals

Energy Control, projecte creat per l’associació ABD l’any 1997 per desenvolupar programes de reducció de riscos associats al consum de drogues en espais recreatius, ha posat en marxa la pàgina www.chem-safe.org, una iniciativa que compta amb el suport de diverses entitats sensibilitzades per les particularitats d’aquest fenomen en el col·lectiu LGTB. La pàgina està concebuda per assessorar qualsevol persona que utilitzi o pensi utilitzar drogues en contextos sexuals des d’una perspectiva de reducció de riscos, independentment de la seva orientació sexual.

Taller ‘Visions i reflexions al voltant de les drogues’

La Fundació Autònoma Solidària proposa un taller formatiu sobre drogues i els seus efectes dirigit a l’alumnat de la UAB que anirà a càrrec de psicòlegs, antropòlegs i experts en la matèria. Les inscripcions s’obren el 2 de febrer i el taller es durà a terme del 2 al 21 de març. S’impartirà al Campus de la UAB (Plaça Cívica s/n, Bellaterra) dimarts i dijous de 15.30 a 18.30h.

Mòdul bàsic en migració i refugi,
de febrer a març

La primera xerrada del mòdul bàsic de migració i refugi organitzat per l‘Escola de Formació del Voluntariat de Càritas Diocesana de Barcelona, ‘El fet migratori i el refugi. La diversitat cultural en una societat plural’, tindrà lloc el 14 de febrer a l’església dels Josepets (Plaça Lesseps 25, Barcelona) i anirà a càrrec de Sergio Barciela, membre de l’Equip de Migracions de Cáritas Española. El mòdul es durà a terme fins el 7 de març, tots els dimarts de 18 a 20h. Cal inscriure’s prèviament enviant un correu a escoladeformacio@caritasbcn.org especificant el codi del curs (2017/02_BASMIGRA01). Les places són limitades.

‘Desafiem l’avaluació’, 16 de febrer a Girona

La Fundació SER.GI organitza el Seminari Camp Base ‘Desafiem l’avaluació’ dijous 16 de febrer de 18 a 20h al Centre Cultural La Mercè de Girona (Plaça del Vi 1). Fruït de la col·laboració amb el projecte Educació Demà i la Fundació Jaume Bofill, s’hi exposaran nous enfocaments i experiències pràctiques i capdavanteres que s’estan desenvolupant a Catalunya. Està dirigit a professorat, educadors i professionals de l’àmbit educatiu en general. Inscripcions obertes.

TERCER SECTOR al dia

Micromecenatge per fer un concert del pianista del camp
de refugiats de Yarnouk

L’Associació Catalana per la Pau ha engegat una campanya a Verkami per organitzar un concert del músic sirià-palestí Aeham Ahmad el 3 de març a l’auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (Bruc 110-112). Es necessita recollir 1.500 euros i es poden fer aportacions fins el 20 de febrer. El principal objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que cerquen refugi i el concert comptarà amb la col·laboració del projecte musical Cordes del Món, que incorpora l’antropologia als seus espectacles.

Manifestació per l’acollida de refugiats i migrants, 18 de febrer

En el marc de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra‘, es convoca una manifestació a Barcelona a favor de l’acollida de persones refugiades i migrants el 18 de febrer a les 16h. Amb el lema #Volemacollir, sortirà de Plaça Urquinaona i anirà fins a la Plaça del Mar, a la Barceloneta. A més, la plataforma busca voluntaris per a una gran jornada de mobilització a tot Catalunya aquest diumenge, 5 de febrer. La convocatòria porta per títol ‘La Gran Recollida de Signatures’ perquè la missió principal és fer créixer el nombre de firmes del manifest de la campanya, que ja compta amb el suport de més de 40.000 persones.

Final del #reptehabitatge convocat per m4Social, 8 de febrer 

La plataforma per desenvolupar el valor social del mòbil m4Social celebra el proper dimecres 8 de febrer la Final del Repte de l’Habitatge Inclusiu, de 16 a 18h al Mobile World Centre de Barcelona (Fontanella 2, Plaça Catalunya). Els emprenedors i tecnòlegs que han participat al repte podran presentar la seva iniciativa en un discurs breu als membres del jurat, format per representants de m4Social, la Taula del Tercer Sector Social, Fundació Ship2B, Apps4citizens i Fundació Mobile World Capital Barcelona. Després que els emprenedors defensin les seves propostes en públic, el jurat deliberarà i anunciarà els tres guanyadors. Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

‘Frenar la pobresa infantil’, 6 de febrer
amb Sor Lucía Caram i Salvador Busquets

Dins del cicle ‘Els dilluns dels Drets Humans‘  organitzat per Cristianisme i Justícia, el proper 6 de febrer tindrà lloc la conferència ‘Frenar l’augment de la pobresa infantil. Com protegim els més vulnerables?’. Anirà a càrrec de Sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i promotora de diverses obres d’acció social, i de Salvador Busquets, director de Cáritas Diocesana Barcelona. L’acte tindrà lloc a les 19h a la seu de l’entitat (Roger de Llúria 13, Barcelona). L’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. També es retransmet en directe.

‘Telenotícies i violències masclistes’, 8 de febrer

L’Observatori Regular per la Igualtat de Gènere en Noticiaris (ORIGEN), creat fa un any, presentarà dimecres 8 de febrer la publicació ‘Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica’. Serà a les 19h a la sala La Cuina del Centre de Cultura de la dona Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix 7, Barcelona). Per assistir cal adreçar-se a contacte@observatoriorigen.org

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2017 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció