Skip to content

Núm. 178 | 08.02.2018

actualitat ECAS

Neix l’aliança Educació 360 per promoure més oportunitats educatives

La nova aliança Educació 360, de la qual ECAS forma part, neix amb l’objectiu de garantir l’equitat en l’accés a les activitats educatives fora de l’escola per tal de promoure la igualtat d’oportunitats. Aquesta iniciativa, presentada recentment, està impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona. Per tal de desplegar la seva activitat, llança la convocatòria ‘Comunitats que eduquen’, amb l’objectiu d’implantar propostes educatives comunitàries per a infants i joves. Es triaran un màxim de 30 projectes i s’oferirà als seus promotors un procés de capacitació i mentoria per tal d’orientar les iniciatives. El termini de presentació de projectes finalitzarà el 18 d’abril | Vídeo Educació 360 | Vídeo ‘Comunitats que eduquen’ | Bases | Inscripcions

Nou grup de treball dins la Comissió de Migracions sobre joves

La Comissió de Migracions ha decidit crear un grup ad hoc per tal de treballar en profunditat tota la temàtica relacionada amb els joves immigrats que es troben als CRAE i que surten del sistema de protecció social als 21 anys. Es volen debatre propostes d’inserció sociolaboral dirigides a aquests joves per plantejar-les a l’administració. Totes aquelles entitats interessades a formar part del nou grup de treball ens ho podeu comunicar escrivint a ecas@acciosocial.org.

ECAS als mitjans de comunicació

Ferran Busquets, membre de la Junta Directiva i de la Vocalia de Pobresa d’ECAS, ha publicat un article a Social.cat sobre la vulneració sistemàtica del dret a l’habitatge i la manca de visió política per resoldre aquesta problemàtica. D’altra banda, el butlletí ‘Benest@r’ de la Diputació de Barcelona publica una entrevista a la presidenta d’ECAS en què Sonia Fuertes reflexiona sobre les polítiques socials prioritàries i sobre l’acció social: “no es pot associar només a intervenció, implica fer reflexió i transformar”.

Entitats, empreses i ajuntaments ens trobem per imaginar aliances

La primera sessió del taller ‘Cocreació d’aliances’ organitzat per ECAS ha aglutinat representants d’entitats socials, ajuntaments i empreses en un exercici d’anàlisi i d’imaginació d’aliances. Les diferents perspectives aportades han permès abordar de manera transversal les estratègies per donar resposta als actuals reptes socials. Hi han assistit 30 persones i el proper 16 de febrer es realitzarà una segona sessió (places cobertes).

les ENTITATS informen

Cicle de cinema documental sobre migracions i asil, de febrer a maig

La Fundació Autònoma Solidària organitza el cicle de cinema documental ‘No direction home’ sobre migracions i asil al cinema de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Cultura en Viu i Escola de Cultura de Pau. S’hi projectaran ‘In this world’ (27 de febrer), ‘Natasha’ (22 de març), ‘Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud’ (5 d’abril) i ‘At home in the world in our world’ (4 de maig). Després de cada visionat es farà un debat amb ponents experts en la matèria.

Espots sobre pobresa energètica, preestrena avui

ABD, Ecoserveis i ABD Fundació organitzen la preestrena de tres espots sobre pobresa energètica avui a les 18h al Palau Macaya (Pg. Sant Joan 108), en motiu del Dia Europeu de la pobresa energètica i amb l’objectiu és sensibilitzar i seguir denunciant aquesta realitat. Aquesta iniciativa forma part de la campanya Energia justa impulsada per Fuel Poverty Group. L’entrada és gratuïta i cal inscriure’s prèviament.

Magic Line a Barcelona,
25 de febrer

La caminada solidària anual de l’Hospital Sant Joan de Déu Magic Line tindrà lloc a Barcelona el 25 de febrer. S’hi pot participar en recorreguts des de 10 fins a 40km, que comencen a Nou Barris i finalitzen amb una festa solidària a la plaça de la Catedral.  S’hi pot participar en grups de 5 a 20 persones, que cal que es posin un repte econòmic i que organitzin activitats solidàries per aconseguir-lo | +info | Inscripcions

Seminari ‘Personalització de l’aprenentatge’

La Fundació SER.GI organitza el seminari ‘Personalització de l’aprenentatge. Pràctiques centrades en l’alumne’ els dies 22 i 26 de febrer de 18 a 20h a l’Auditori de la Coma Cros (Sant Antoni 1, Salt).  La primera sessió és un seminari obert a càrrec de Ramon Grau, director de l’institut Quatre Cantons del Poblenou, i una taula d’experiències; la segona serà un taller de cocreació de propostes educatives a càrrec d’Oriol Ripoll. | Inscripcions

‘Cicle d’experts’, formació per a professionals en l’àmbit de les addicions

Projecte Home Catalunya organitza el primer Cicle d’experts, un mòdul formatiu per a professionals de les addiccions, dirigit a millorar les competències per a un abordatge integral de la prevenció i del tractament de les addiccions. Consta de cinc sessions que tindran lloc a la seu de l’entitat (Gran Via de les Corts Catalanes 204 bis, local 7, Barcelona) els dies 23 de febrer, 16 de març, 18 de maig, 26 d’octubre i 1 de desembre. El cost de cada sessió és de 50€ i del cicle sencer de 150€ | Inscripcions online, per correu cvidal@projectehome.org o trucant al 93 298 98 75 (contacte: Cristina Vidal)

TERCER SECTOR al dia

Nova convocatòria del programa per millorar la governança democràtica de les entitats

La Confederació obre una nova convocatòria per seleccionar tres organitzacions del tercer sector que vulguin participar al Programa d’acompanyament a la millora de la Governança Democràtica. Les sol·licituds es poden presentar fins divendres 16 de febrer a les 13h. El programa es basa en la Guia per impulsar la Governança Democràtica a les organitzacions del Tercer Sector Social. | Bases de la convocatòria | Formulari de presentació de sol·licituds | Vídeo explicatiu

Grups de discussió sobre associacionisme i voluntariat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) i l’Observatori del Tercer Sector organitzen grups de discussió arreu de Catalunya (Girona, Tarragona, Alcanar, Barcelona, Sort, Terrassa, Igualada i Lleida) per tal de complementar qualitativament l’estudi sobre l’associacionisme i el voluntariat a Catalunya, iniciat el passat desembre. Aquest parteix de les dades recollides a l’informe El Panoràmic i en recull de noves a través d’una enquesta a persones voluntàries. | Inscripcions

Concert solidari ‘AMOR X AMOR’ a favor de Refugees Welcome, 26 de febrer

El Teatre Victòria (Av. Paral·lel 67, Barcelona) acollirà la segona edició del concert ‘AMOR X AMOR – Cançons d’amor en veus de musicals’ dilluns 26 de febrer a les 21h. Els beneficis que s’obtinguin aniran destinats a Refugees Welcome, organització que ajuda persones refugiades a trobar habitacions de lloguer a un preu social. Hi intervindran 25 artistes de l’escena musical catalana. | Compra d’entrades

Fira disCapacitat & Ocupació, 13 i 14 de març

La 6ª Fira disCapacitat & Ocupació tindrà lloc els dies 13 i 14 de març al Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes s/n). Aquesta iniciativa busca ser un punt de trobada entre empreses i persones amb discapacitat que busquen feina, un espai de networking on es faran tallers de capacitació i entrevistes laborals. S’emmarca dins del programa ‘Capacitat i talent per a les empreses’ de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona i coorganitza Disjob.

Campanya solidària de Zurich Marató Barcelona i Migranodearena.org

Zurich Marató Barcelona i la plataforma de crowfunding solidari migranodearena.org han creat la campanya de captació de fons Zurich Marató de Barcelona 2018 Solidària, que aglutina reptes solidaris de participants a la marató a favor d’una ONG. Qui vulgui participar a la marató solidària ha de crear un repte a la plataforma i escollir la ONG a la que vol destinar els fons aconseguits i migranodearena.org li proporcionarà un dorsal solidari gratuït (+info). D’altra banda, la Fundació Real Dreams ofereix la possibilitat a les organitzacions del tercer sector de captar fons a través de l’acció dels atletes. La marató tindrà lloc l’11 de març.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre i la Directiva Europea 2016/680 de 27 d’abril), ECAS us informa que les vostres dades seran incloses, o bé ja ho estan, en un fitxer registrat a nom d’ECAS, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les vostres dades, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció