Skip to content

 

Núm. 180 | 09.03.2018


actualitat ECAS

Parlem de desigualtats de gènere
i acció social als mitjans de comunicació

Amb motiu de la vaga general feminista d’ahir, 8 de març, el portal Social.cat recull en un article els motius de diverses representants del tercer sector per donar-hi suport. La presidenta d’ECAS, Sonia Fuertes, apunta que cal repensar les institucions des d’una òptica no androcèntrica i assolir la paritat als òrgans de govern. Fuertes també va participar ahir en un debat sobre desigualtats de gènere al programa ‘L’Illa de Robinson’ a El Punt Avui TV (primera part | segona part) i avui a una tertúlia sobre dones i presons a ‘El Matí de Barcelona’ a Betevé ràdio (disponible properament aquí). D’altra banda, Sira Vilardell, membre de la Junta Directiva d’ECAS, va participar ahir en un debat al programa ‘Plusvàlua’ de Ràdio Estel (a partir del min. 5.30). | Sala de premsa d’ECAS

ECAS trasllada a la Generalitat la voluntat de ser presents en el seguiment de la RGC

Sonia Fuertes, Elisenda Xifre i Jordi Gusi han demanat al director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, que ECAS pugui aportar la seva expertesa a la Comissió de Seguiment de la Renda Garantida de Ciutadania. Durant la trobada també s’han tractat altres qüestions com la governança o el rol de les organitzacions de segon nivell. D’altra banda, Xavier Puig, Marta Cid, Elisenda Xifre i Jordi Gusi s’han reunit amb Georgina Oliva, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat, per parlar del dispositiu d’atenció als menors estrangers no acompanyats (MENA) mentre estan en procés de detecció d’edat a la Ciutat de la Justícia. | Notícia

Reunió d’ECAS amb diputats de Catalunya En Comú – Podem

La presidenta d’ECAS, Sonia Fuertes, s’ha reunit amb Xavier Domènech i Marta Ribas, diputats de Catalunya En Comú Podem al Parlament de Catalunya, per traslladar-los la preocupació de les entitats d’acció social sobre diverses qüestions: la implementació i seguiment de la Renda Garantida de Ciutadania, les polítiques d’ocupació, els processos de segregació urbana (amb l’habitatge com a tema clau) i l’impuls de l’acció comunitària, entre d’altres. Fuertes també els ha presentat del pla de treball de la Junta Directiva de la federació.

RECORDATORI | Jornada ‘El voluntariat com a eina de treball comunitari?’, 14 de març

La comissió territorial d’ECAS a Girona organitza amb la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona la ‘I Jornada d’Acció Social: El voluntariat com a eina de treball comunitari?’, dimecres 14 de març de 9 a 13.30h a la Sala d’actes de la Facultat (Pl. Sant Domènec 9). La jornada s’inaugurà amb una conferència d’Asun Llena, professora titular de Departament de Teoria i Història de la Universitat de Barcelona, sobre l’acció comunitària. La ponència marc, a càrrec de Sílvia Lloveras, cap de la Unitat de Compromís Social de l’Oficina de Cooperació per al Desenvolupament, se centrarà en el voluntariat. També hi haurà una taula amb experiències de treball comunitari a Gijón i a Barcelona.
Programa | Inscripcions

les ENTITATS informen

Subhasta solidària amb Marianao
i xerrada sobre sexualitat

La galeria d’art Print Workers Barcelona organitza una exposició de làmines amb ‘màcules’ (algun error patit en el procés de creació), en la qual realitzarà una subhasta solidària de les peces a favor del Projecte David de la Fundació Marianao per la reinserció penitenciària. La subhasta tindrà lloc aquest dissabte 10 de març a les 18h (Quevedo 28, Barcelona). D’altra banda, Servei d’Acompanyament Familiar de Marianao organitza la xerrada ‘Com acompanyar la sexualitat de les nostres filles i fills’, 13 de març a les 17.30h al Casal de l’Olivera (Pl. Montserrat Roig 1, St. Boi de Llobregat).

Pobresa i exclusió no són impediments per trobar feina

Càritas Diocesana de Barcelona denuncia la precarietat laboral en què es troben les persones més vulnerables, com els aturats de llarga durada, els joves i els majors de 45 anys, en una nota de premsa arran de les dades sobre l’atur registrades el mes de febrer. Exposa com des del seu projecte de formació i inserció laboral Feina amb Cor s’han inserit 3.000 persones al mercat laboral, un 70% de participants. Càritas Barcelona demana als poders públics que no abandonin l’objectiu de la plena ocupació, crear oportunitats laborals per a les persones en risc d’exclusió és una qüestió de voluntat.

‘Totem’ a favor d’Adsis, 26 d’abril

Cirque du soleil torna a Barcelona i destina els beneficis de la sessió solidària del seu espectacle ‘Totem’ del 26 d’abril (20.30h al Grand Chapiteau, Travessia industrial 50) als programes de la Fundació Adsis. Les entrades costen 60 i 80 euros (preus especials per a menors de 12 anys).
Comprar entrades

Taller sobre discapacitat,
d’abril a maig

La Fundació Autònoma Solidària organitza el taller ‘Discapacitat o capacitats diverses?’ tots els dilluns i dimecres del 9 d’abril i al 2 de maig (de 15.30 a 18.30h) a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Inscripcions obertes fins al 2 d’abril. | Programa

‘Un, dos, coop!’ de Suara, 2a edició

Suara Cooperativa engega el programa formatiu ‘Un, dos, coop!’ per promoure els valors i els principis del cooperativisme entre l’alumnat de primària i primer cicle d’ESO de Catalunya. La Federació de Cooperatives de Treball coordina i executa el projecte. Els centres que vulguin acollir el programa poden inscriure’s en aquest formulari.

TERCER SECTOR al dia

Viver de comunicació, itineraris formatius per a les associacions

El Servei d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona impulsa el Viver de Comunicació, una iniciativa per enfortir el treball comunitari i el teixit associactiu de la ciutat des de la comunicació. Es faran itineraris formatius en comunicació, espais de diàleg entre associacions i institucions, i instruments pedagògics sobre les sessions d’aprenetatge. També es realitzarà el HackaCOM, una hackató de comunicació col·laborativa on es crearà una campanya en un dia. | Calendari | Inscripcions

Taller de governança democràtica a Tarragona, 22 de març 

La Confederació organitza un taller de governança democràtica a Tarragona el 22 de març de 12 a 14h a l’espai La Tabacalera (Av. Vidal i Barraquer s/n). S’adreça a organitzacions interessades en impulsar la participació de totes les persones i grups d’interés en la presa de decisions. Inscripció oberta en aquest formulari. D’altra banda, la presentació de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector a Catalunya 2016 a Lleida, suspesa per la meteorologia, es farà el 15 de març de 12 a 13.45h a la sala d’actes de la Diputació de Lleida (Carme 26). | Inscripcions

Primer Saló de l’Ocupació Juvenil,
del 14 al 16 de març

Barcelona Activa organitza el primer Saló de l’Ocupació Juvenil, que tindrà lloc el 14, 15 i 16 de març de 9 a 19h al Palau 2 del Recinte Montjuïc (Av. Reina Maria Crisitina s/n) en el marc de la Setmana de la Formació i el Treball. Hi haurà tallers, espais d’orientació laboral i mostra de programes de formació, assessorament jurídic i networking per a professionals.

Nova edició dels cursos ‘Breakers: fabrica’t un nou món’ de FEPA

La Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA) i la Fundación Orange organitzen una nova edició dels cursos de disseny i creació digital ‘Breakers: fabrica’t un nou món’ els mesos de març i abril. Es tracta de formacions gratuïtes que es duran a terme a Barcelona (a partir del 5 d’abril) i a Castelldefels (a partir del 13 de març). Es faran xerrades informatives per conèixer de primera mà en què consisteixen els cursos, el 19 de març a les 16.30h a La Sagrera (Vallès i Ribot, 36) i el 22 de març a les 16h a Ciutat Meridiana (Av. Rasos de Peguera, 232).

TusClases Solidarias, projecte de voluntariat de professors per a entitats

El projecte social TusClases Solidarias posa en contacte organitzacions, associacions i entitats sense ànim de lucre amb professors particulars per tal que aquests puguin col·laborar voluntàriament en els seus projectes educatius. Es vol respondre a la demanda de les organitzacions que disposen de pocs recursos. Per entrar a formar part d’aquesta plataforma o per a més informació: sandra.falagan@tusmedia.com | 93 159 21 02.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre i la Directiva Europea 2016/680 de 27 d’abril), ECAS us informa que les vostres dades seran incloses, o bé ja ho estan, en un fitxer registrat a nom d’ECAS, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les vostres dades, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció