Skip to content

Núm. 183 | 19.04.2018

actualitat ECAS

Memòria d’ECAS 2017:
‘Sumem expertesa, renovem forces, refermem el compromís’

Ja està disponible online la Memòria 2017 d’ECAS, on recollim les activitats realitzades durant aquest any passat al voltant dels tres eixos estratègics de la federació: utilitat, representativitat i incidència. Amb el lema ‘Sumem expertesa, renovem forces, refermem el compromís’, la Memòria destaca el relleu en la Junta Directiva i en la presidència de la federació, donant continuïtat al compromís d’aprofundir en l’articulació de la governança del tercer sector social. A l’Assemblea General Ordinària de demà, 20 d’abril, les entitats membres d’ECAS podreu recollir el vostre exemplar en paper (en cas que no hi pugueu assistir, el rebreu per correu postal). | Memòries d’anys anteriors

ECAS signa un conveni de col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya

Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, i Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues organitzacions amb l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament d’activitats de caràcter formatiu. Mitjançant aquesta aliança es busca impulsar accions que creïn sinergies entre la formació, les tecnologies de la informació i l’acció social. | +info

Parlem de l’estratègia d’inclusió i reducció de les desigualtats a Barcelona 2017-2027

Teresa Crespo, vocal de pobresa d’ECAS, exposa a l’article ‘Una Barcelona desigual’, publicat a El Periódico de Catalunya, la necessitat de “dissenyar noves polítiques socials més inclusives i que superin l’acció pal·liativa, actuant sobre les causes estructurals de les desigualtats”. Aquest mateix objectiu és l’impulsor de l’Estratègia d’inclusió i reducció de les desigualtats socials de Barcelona 2017-2027′, document presentat aquest mes d’abril, elaborat per la plataforma Acord ciutadà per una Barcelona Inclusiva amb la participació directa de 167 entitats, xarxes, organitzacions i departaments municipals. | Document en PDF | Vídeo

les ENTITATS informen

Sant Jordi social amb les entitats d’ECAS

Dilluns 23 d’abril celebrem un la diada de Sant Jordi amb propostes socials de les nostres entitats:

Campanya ‘El show del hambre’

Acció contra la fam llença la campanya ‘El show del hambre’ per conscienciar sobre la desnutrició i la falta d’accés a l’alimentació. Recrea la promoció i posa a la venda entrades per un concert fictici a Guajira (Colòmbia) l’1 de juny. Amb la venda d’una entrada, es perdrà la disponibilitat d’una cadira, de manera que quantes més entrades es venguin menys persones hauran d’assistir al ‘show de la fam’. Hi col·labora el cantant David de María.
| Vídeo campanya

Certamen fotogràfic 2018 de la FPCHM Les Corts

La Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts organitza el seu Certamen fotogràfic 2018, obert a totes les persones usuàries de serveis d’atenció a la salut mental de Catalunya. S’hi pot participar en les categories de fotografia en blanc i negre i fotografia en color, podent-se presentar fins a dues fotografies per categoria, fins al 3 de juny. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 29 de juny a les 12h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona).
| Bases del certamen

Memòries dels programes ‘Tria’ i ‘Temps retrobat’

L’Associació Salut i Família publica ‘Tria. Evolució intercultural de les dones joves pakistaneses i les seves famílies’ (PDF), un estudi qualitatiu en què han participat diverses associacions de dones pakistaneses. D’altra banda, també publica la memòria del programa Temps retrobat ‘Temps retrobat. Les dones i la reforma horària’ (PDF). Aquesta aporta propostes i recomanacions per canviar la cultura del temps.

Jornada sobre el dret a l’energia, 24 d’abril

La jornada ‘Dret a l’energia: multiplicant aliances per a la lluita contra la pobresa energètica’, organitzada per ABD, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Ecoserveis i Institut Cerdà, tindrà lloc el 24 d’abril de 9 a 14h al Palau Macaya de Barcelona (Pg. Sant Joan 108). Té com a objectius definir solucions i respostes per millorar l’eficiència energètica de les llars i fer front a la vulnerabilitat energètica que pateixen moltes persones a Catalunya. S’estructura en tres taules de treball centrades en l’abordatge dels reptes tècnics, ètics i de gestió, i professionals. | Programa | Inscripcions

TERCER SECTOR al dia

Reserva’t la data!
VI Congrés del tercer sector social, del 20 al 22 de novembre

El VI Congrés del tercer sector social ‘Desigualtats socials, solucions locals’ tindrà lloc els dies 21 i 22 de novembre a la Farga de l’Hospitalet, i s’inaugurarà el dia 20 al Museu del Disseny de Barcelona. Comptarà amb una conferència inaugural, dos grans col·loquis, sis debats, la presentació de 54 experiències innovadores i un espai tecnològic on es presentaran apps socials.
| Vídeo promocional

Informe 2017 sobre l’estat del racisme a Catalunya

SOS Racisme publica l’informe (In)visibles. L’estat del racisme a Catalunya 2017. Està disponible en format digital al web de l’entitat, però també es pot adquirir comprant-lo a la seva seu (Rambla de Santa Mònica 10), a l’Espai Contrabandos (Junta de Comerç 20) o al web de l’editorial Pol·len. L’informe inclou l’estudi de les dades del Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD) i un repàs als 25 anys d’aquest servei que ofereixen una visió de l’evolució de la realitat social.

Neix la Unió de Joves Extutelats de Catalunya

Aquest mes d’abril s’ha constituït l’associació Unió de Joves Extutelats de Catalunya (Ujec), creada per joves d’entre 18 i 30 anys extutelats per l’administració pública amb l’objectiu d’oferir un espai des del qual treballar per a la integració i la igualtat de drets, deures i oportunitats dels joves extutelats. Així mateix, busquen ser un agent vàlid per a institucions i administracions que incideixen en la vida dels joves extutelats i establir-hi vincles de col·laboració.

Seminari ‘Ètics i praxi financera’, 24 d’abril

Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia i Fundació Maragall organitzen el seminari ‘Ètica i praxi financera’ el 24 d’abril a les 19h a l’auditori de la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). Forma part del cicle de debats ‘Per una economia més humana’ i té per objectiu promoure una reflexió ètica sobre el sistema financer. Inscripcions al correu administracio@justiciaipau.org, indicant nom i cognoms.

II Fòrum Rosa Virós sobre desigualtats de gènere i pobresa, 25 i 26 d’abril

El Consell Econòmic i Social de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona organitzen el II Fòrum Rosa Virós ‘Desigualtats de gènere a les feines i pobresa de les dones. Què s’ha de fer?’ els dies 25 (de 9.15 a 18h) i 26 d’abril (de 9.30 a 14h) al Museu d’Història de Barcelona (Pl. del Rei s/n). Us hi podeu inscriure al correu cesb@bcn.cat, trucant al 93 413 20 64 o mitjançant aquest formulari. | Programa

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

En compliment de la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal 15/1999 de 13 de desembre i la Directiva Europea 2016/680 de 27 d’abril), ECAS us informa que les vostres dades seran incloses, o bé ja ho estan, en un fitxer registrat a nom d’ECAS, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació de les vostres dades, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció