Skip to content

Núm. 192 | 27.09.2018

actualitat ECAS

15 anys d’ECAS: celebració amb ganes de seguir compartint reptes, propostes i accions

La gran família d’ECAS vam celebrar el nostre 15è aniversari compartint records del camí recorregut i brindant per molts anys més de reptes, propostes i accions. MOLTES GRÀCIES per sumar amb nosaltres, per fer i ser ECAS, per ajudar-nos a defensar drets, apoderar persones i lluitar per una societat més justa i cohesionada. Seguim i comptem amb vosaltres! | +info i fotos al web’15 anys d’ECAS: rebels amb causa’, article de Rosa Balaguer a Social.cat

Nou grup de treball sobre habitatge

Aquest setembre s’ha constituït el Grup de Treball d’Habitatge d’ECAS, format per una vintena d’entitats amb l’objectiu de treballar un model comú d’habitatge social i coordinar-se amb els diferents espais d’interlocució existents. El referent és de manera transitòria Francesc X. Rodríguez (Vincle), que representa ECAS al grup d’Habitatge de la Taula del Tercer Sector. D’altra banda, Sandra Tatay (Salut i Comunitat) és la referent de pobresa energètica.

Activitat internacional: reunions amb ESAN
i la Generalitat a Brussel·les

Oriol Esculies, representant d’ECAS a la junta directiva d’ESAN, i Jean-Louis Durand, president d’ESAN, s’ha reunit aquest dimarts amb Meritxell Serret, delegada de la Generalitat de Catalunya a Brusel·les. Han analitzat els principals problemes socials que afronta Europa i ambdues parts han mostrat la voluntat de potenciar els mecanismes de col·laboració entre les entitats i la delegació catalana. A més, Durand s’ha reunit amb la vocalia/comissió d’Internacionalització i innovació social d’ECAS a Barcelona i també ha expressat el propòsit d’aprofundir les relacions amb la federació.

Més planificació i recursos per als joves sense referents, article a El Periódico

Rosa Balaguer, vocal d’incidència pública d’ECAS, exposa en l’article ‘Planificació, prevenció i recursos per als joves sense referents’, publicat avui a El Periódico de Catalunya, la necessitat de “planificar a mitjà i llarg termini les polítiques migratòries i socials per gestionar el fenomen”. Tal com assenyala, l’actual ‘crisi dels MENA’ es podria haver evitat i l’arribada d’aquests infants i adolescents no és un fet puntual, sinó “un fenomen migratori estructural que va en augment”. S’hi ha de respondre “de manera permanent i amb visió preventiva”.

les ENTITATS informen

Festa de Diomcoop, 30 de setembre

Diomcoop organitza una festa per celebrar els seus dos anys de vivències d’inclusió social i laboral aquest diumenge 30 de setembre de 12 a 20h a Can Masdeu (Camí de Sant Llàtzer 25, Barcelona). S’hi podrà gaudir de menjar, música africana en directe i l’exposició i venda de productes d’artesania i moda creats per la cooperativa. A les 12h es farà una visita guiada a Can Masdeu i a les 13.30h hi haurà la conferència ‘La manta. Els nostres èxits i reptes’, sobre el projecte Diomcoop.

Tecnologia i discapacitat

Plataforma Educativa  organitza –juntament amb EASPD, la Fundació Ramon Noguera, SOM Fundació, CONACEE i SUPPORT— la Conferència anual d’EASPD (European Associations of Service Providers for People with Disabilities) els dies 4 i 5 d’octubre al Caixaforum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Porta per títol ‘Technology and Digitalisation in the Social Care Sector: the impact on education, employment and independent living’ i s’hi tractaran temes relacionats amb la tecnologia orientada a millorar la inclusió de persones amb discapacitat. | Programa | Inscripcions

Sopar literari solidari ‘Dona a dona’,
10 d’octubre a Girona

La Fundació SER.GI i FIDEM organitzen el sopar ‘Dona a dona’ el 10 d’octubre a les 20.30h a l’hotel Double Tree by Hilton Girona (Mossèn Joan Pons 1). L’import, 45 euros, inclou el llibre Mandalas de mujer i els fons recaptats es destinaran al projecte d’habitatge per a dones supervivents de violència de gènere de SER.GI. Es pot apadrinar una taula amb una aportació de 400 euros. | Inscripcions

Jornada ‘Nous paradigmes en la intervenció social’

ABD organitza la jornada ‘Nous paradigmes en la intervenció social’ el 16 d’octubre de 10 a 13h al Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes s/n). La jornada es proposa donar visibilitat a la importància de la reflexió ètica en les entitats del tercer sector social, així com mostrar experiències de bones pràctiques per garantir els drets de les persones en situació de vulnerabilitat. | Programa | Inscripcions

4ª Jornada anual d’acidH, 18 d’octubre

acidH organitza la quarta edició de la seva jornada anual el 18 d’octubre a les 16h a la Sala d’actes de l’Hospital Universitari La Vall d’Hebron (Pg. de La Vall d’Hebron 119-129, Barcelona). Comptarà amb conferències del Dr. Jaume Ferrer, cap del Servei de Pneumologia i membre del comitè ètic de l’Hospital Vall d’Hebron, sobre ‘Qüestions ètiques en la nostra assistència a pacients’; i Francesc Torralba, filòsof, sobre ‘L’art de cuidar i de deixar-se cuidar’. Inscripcions a acidh@acidh.org o al telèfon 93 285 9977.

TERCER SECTOR al dia

El Tercer Sector reclama més recursos, planificació i prevenció per als joves migrants

Arran de la crisi dels infants i joves migrants sense referents familiars, La Confederació i la Taula del Tercer Sector s’han pronunciat en una nota de premsa sobre la necessitat que l’Administració intensifiqui la feina de planificació i hi destini els recursos necessaris. El sector valora positivament que el Govern lideri la gestió de l’emergència, però reclama un abordatge del fenomen migratori a mitjà i llarg termini per garantir una acollida, un acompanyament i una inclusió dignes i de qualitat.

Ja es poden comprar les entrades per al VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya

Ja estan a la venda les entrades per al VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que se celebrarà els dies 21 i 22 de novembre a La Farga de L’Hospitalet. Es podran adquirir a un preu reduït fins el 17 d’octubre a través de la plataforma Codetickets. Així mateix, s’ha obert la inscripció gratuïta fins el 8 de novembre a la inauguració institucional del Congrés, que tindrà lloc el 20 de novembre a les 17.30h a l’Auditori de Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries 38).

Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica

Dijous 4 d’octubre es presentarà l’estudi Perspectiva de gènere sobre el dret a l’habitatge i la pobresa energètica, realitzat en base a les dades registrades durant el 2017 i el 2018 per l’Observatori DESC, Enginyeria sense fronteres, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la PAH de Barcelona. Les dades s’han obtingut mitjançant una enquesta que consta de 247 preguntes que creuen informació de problemes connectats com l’habitatge, els subministraments bàsics i la salut, amb dades sociodemogràfiques.

Taller de creació de projectes de cooperació empresarial del Tercer Sector, 10 i 24 d’octubre

La Confederació i ACCIÓ organitzen el taller de Creació de projectes de cooperació empresarial del Tercer Sector Social els dimecres 10 i 24 d’octubre de 9 a 14h a la seu d’ACCIÓ (Pg de Gràcia 129, Barcelona). Té per objectiu aportar eines i estratègies de cooperació, innovació i creació d’aliances per desenvolupar projectes comuns i accedir a noves oportunitats de mercat en l’àmbit dels serveis d’atenció a les persones. Inscripció fins el 9 d’octubre.

Jornades tècniques de l’Associació Aspid

El proper 4 d’octubre se celebren de 9 a 14h a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (Av. de l’Estudi General 4) les Jornades Tècniques de l’Associació Aspid amb el títol ‘Nous reptes socials: eines per a la transformació’. Enric Canet, director de relacions ciutadanes del Casal dels Infants, hi participarà en representació d’ECAS amb una xerrada al voltant de la capacitat de les entitats socials de fer xarxa i construir comunitat. | Programa complet

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció