Skip to content

 

 

 

Núm. 229 | 23.04.2020

actualitat ECAS

‘Urgència i necessitat de garantir una renda’, de Teresa Crespo

En nom de la Vocalia de Pobresa d’ECAS, Teresa Crespo valora diferents models de rendes en un article al diari Catalunya Plural: ‘Urgència i necessitat de garantir una renda’. A l’espera que el Govern espanyol presenti la seva proposta d’ingrés mínim vital, Crespo creu que “és hora d’impulsar una renda que resolgui amb decisió i de forma definitiva el problema econòmic de la població vulnerable, alhora que potenciï la llibertat de la persona i el seu desenvolupament autònom”.

La vida en confinament en un centre d’acollida, de Mijail Acosta

L’article de Mijail Acosta ‘Com viuen el confiament les persones ateses en un centre d’acollida?’, publicat a Social.cat, recull les opinions de les persones que aten la Fundació Acolida i Esperança al centre Can Banús. El coordinador de la Comissió de VIH/sida i exclusió social d’ECAS explica com, sense cap cas de coronavirus, han pogut compartir en assemblea presencial les seves opinions sobre la pandèmia, com estan vivint el confinament i els seus neguits de cara al futur.

Petició al Govern català de les entitats d’infància

ECAS s’ha sumat –juntament amb altres entitats que defensen els Drets dels Infants a Catalunya, com ara FEDAIA, FEPA i PINCAT– a la demanda formulada en nota de premsa per Save the Children perquè el Govern de la Generalitat creï un fons extraordinari per a la infància amb les transferències que arribin de l’Estat i d’Europa arran de l’actual crisi sanitària i social.

La cohesió social en temps de la Covid-19

La Comissió territorial d’ECAS a Girona i el Campus Cohesió i Compromís Social de la UdG impulsen una sèrie de converses sobre ‘La cohesió social en temps de la Covid-19’ com a espai de diàleg i reflexió entre acadèmics i professionals de diferents àmbits. Obre el cicle el diàleg ‘Educació, virtualitat i famílies’ entre Lidón Gasull (FaPaC) i Juan González (UdG, grup de recerca UdiGitalEdu).

Arrodoniment solidari a favor del Projecte Lliures

Aquest Sant Jordi podeu donar suport al Projecte Lliures –impulsat per ECAS, Òmnium Cultural i Coop57– arrodonint el preu de les vostres compres al web llibreriesobertes.cat. Contribuireu així a lluitar contra la pobresa, les desigualtats i l’exclusió social a través de les iniciatives de caire col·lectiu amb base i perspectiva comunitària a les quals dona suport el projecte.

les ENTITATS informen

Celebra Sant Jordi amb les entitats d’ECAS

Recollim les iniciatives de les entitats per aquesta diada:

  • Associació SaóPrat: Venda online de punts de llibre personalitzats. Tenen un cost d’1,5 euros i s’enviaran quan els serveis de copisteria i missatgeria estiguin en funcionament.
  • Càritas Barcelona: #Caritasx3, donatius a canvi d’una rosa virtual i un conte digital.
  • Colectic: ‘JAM poèTICa’ i ‘Verd sobre gris’, per celebrar el Sant Jordi a les xarxes. Proposen enviaments de poemes i fotografies de flors i plantes.
  • Fundació Comtal: #ApropenlaDistància, enviament en format digital d’una rosa solidària animada i un vídeo que els infants estan preparant des de casa explicant la llegenda de Sant Jordi, a canvi d’un donatiu.
  • Fundació IReS: Una rosa per una causa, disseny exclusiu d’una postal digital amb un poema cedit i dedicat per les poetesses Laura López Granell i Mamen Monsoriu, a canvi d’un donatiu de 3 euros.
  • Sant Joan de Déu Serveis Socials: venda de roses virtuals, punts de llibre, llibretes i artesanies.

120 històries #penjantdunfil

La Fundació Salut Alta ha engegat la campanya de recollida de fons #penjantdunfil per tal de reorientar la seva activitat i poder oferir acompanyament online individualitzat i especialitzat a 120 nens, nenes i adolescents, així com suport psicològic a les seves famílies. Necessiten fer una inversió en tecnologia que els permeti seguir-hi en contacte. | Col·labora

Fons d’emergència per a famílies gitanes

La Fundación Secretariado Gitano ha creat el fons d’emergència social #JuntoALasFamiliasGitanas per ajudar famílies gitanes en situació de vulnerabilitat. Amb les donacions es facilitaran abonaments per alimentació i ajudes econòmiques per fer front als pagaments dels subministres bàsics i poder comprar articles de primera necessitat. | Col·labora

Recollida de fons per a material escolar

L’associació Lligam impulsa una campanya de recollida de fons per tal de poder adquirir material escolar i tecnològic per als nens i nenes de la seva casa d’acollida, i facilitar-los així la possibilitat de seguir el curs escolar de manera telemàtica. Podeu col·laborar-hi a través de la seva pàgina web.

Kits d’emergència i kits educatius per a infants en situació de vulnerabilitat

El Casal dels Infants ha començat a desplegar kits d’emergència (econòmics) i kits educatius (material escolar) per a aquelles famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat més greu. Es tracta d’una mesura urgent que busca donar resposta a les necessitats detectades en l’acompanyament telefònic, que manté una comunicació constant amb 2.575 infants, joves i famílies. | Col·labora

TERCER SECTOR al dia

Pla de xoc per al tercer sector i full de ruta per a la infància

La Confederació ha reclamat en nota de premsa un pla de xoc urgent per assegurar la sostenibilitat econòmica del tercer sector social i ha presentat un pla de 12 mesures urgents a la Generalitat, les entitats municipalistes i els grups polítics de l’arc parlamentari. D’altra banda, la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT) ha denunciat que la gestió de la pandèmia no està tenint en compte els drets de la infància i l’adolescència, i ha demanat un full de ruta específic postcrisi.

Festival Devreporter de periodisme audiovisual

Lafede.cat organitza el primer Festival Devreporter de periodisme audiovisual per a la justícia global, que es durà a terme online del 21 d’abril al 6 de maig. S’hi projectaran deu documentals produïts amb les beques de periodisme Devreporter i tres xerrades sobre el dret a l’aigua, periodisme i migracions, i dones migrants cuidadores. Les sessions seran els dimarts i ells dimecres i es podran seguir a través de l’aplicació Zoom i el canal Facebook Live de Lafede.cat.

Dades, tecnologia i drets arran de la Covid-19

AulaMèdia. Educació en comunicació i la cooperativa La Productora impulsen el reportatge ‘Dades, tecnologia i drets’ sobre la utilització de les nostres dades i la tecnologia arran de la crisi de la Covid-19, plantejant cap a quin futur pot portar l’ús de la nostra informació. S’hi poden fer aportacions econòmiques per facilitar-ne la realització.

Educar per a la justícia global en confinament

Edualter ha compartit recursos enfocats a docents per a una educació emancipadora i per a la justícia global. En aquests moments de confinament, opten per reflexionar sobre les prioritats i les finalitats d’aprenentage i conviden a compartir opinions sobre les necessitats que es plantegen en el camp de l’educació. Podeu enviar-les al correu edualter@pangea.org.

Musicoteràpia per a gent gran i recursos culturals

El treballador social i musicoterapeuta Marc Corominas ha creat el canal de Youtube ‘Música para nuestros mayores’ dirigit a persones grans amb l’objectiu de proporcionar-los un espai per gaudir i interactuar en directe. Emet els dimarts a les 11h i els dijous a les 18h. D’altra banda, Apropa Cultura ofereix recursos de formació artística en línia i al seu canal de Youtube, així com propostes culturals per gaudir des de casa.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció