Skip to content

 

 

Núm. 234 | 02.07.2020

actualitat ECAS

 

Seminari sobre polítiques socials europees, 8 de juliol online

La Comissió d’Internacional i innovació social d’ECAS coorganitza amb el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) el seminari online ‘Pobresa i Ocupació: què volen dir les entitats catalanes d’acció social a Europa?’, el 8 de juliol a les 10h a través de Zoom. Hi participaran representants de la Comissió Europea i del Comitè Econòmic i Social Europeu, juntament amb professionals de diverses entitats. L’objectiu és extreure propostes per incidir en les polítiques socials de la Unió Europea. | Programa | Inscripcions

Pobresa i ocupació: què esperem d’Europa?

En relació al seminari del 8 de juliol, Jordi Gusi anima a participar-hi a l’article ‘Pobresa i ocupació: què esperem de la Unió Europea?’, publicat a Social.cat, per contribuir a les aportacions d’ECAS al Pla d’acció que presentarà la Unió Europea el 2021. El gerent de la federació reflexiona sobre la incidència pública com a raó de ser de les entitats de segon nivell i apunta que “segurament la tasca més difícil per a les organitzacions del tercer sector és que allò que fem, que allò que diem, pugui canviar la realitat a través de les polítiques públiques per millorar la vida de les persones”.

 

Nova publicació sobre acció comunitària

Ampliem la col·lecció Idees i eines per a l’acció social amb la nova publicació en format digital Brúixola comunitària. Guia per promoure l’acció comunitària a les entitats socials, elaborada per la consultoria social MARGES SCCL a partir de l’experiència del projecte Comunita’t, realitzat en el marc del Grup de Treball d’Acció comunitària d’ECAS, i de l’acompanyament individualitzat a set entitats del grup. La guia té per objectiu facilitar estratègies per passar a la pràctica, aterrar i concretar actuacions comunitàries i definir un marc de referència en acció comunitària al si de les organitzacions socials.

ECAS es defineix sobre la Renda Bàsica i valora l’IMV

El procés de reflexió d’ECAS al voltant de la garantia de rendes, liderat per la Vocalia de Pobresa, ha donat peu a un document de pronunciament a favor d’una Renda Bàsica (RB) que, coincidint amb la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital, analitza la nova prestació en contrast amb el model que considerem òptim. Assumim que els canvis estructurals necessaris no es poden fer de manera immediata i entenem l’actual ajut com la ‘fase de rescat’ en el procés cap al model que ha d’acabar amb la pobresa en totes les seves dimensions.

Campanya a favor de la regularització administrativa

La Taula de Ciutadania i Immigració, de la qual ECAS forma part, ha iniciat una campanya a favor de la regularització administrativa de les persones que viuen a Catalunya amb el doble objectiu de garantir-ne la plena ciutadania i conscienciar la societat de la necessitat de comptar amb l’aportació de la població migrada. El manifest, al qual s’hi poden adherir tant entitats com particulars, argumenta que “si traiem barreres jurídiques, farem que qualsevol persona que pugui treballar estigui en condicions de fer-ho”.

les ENTITATS informen

Informe Viure al carrer, dades i entrevistes

Arrels Fundació presenta avui a les 11:30h l’informe Viure al carrer. Radiografia d’una ciutat sense llar, realitzat en base a més de 1.400 entrevistes fetes durant els darrers quatre anys. L’acte es farà a la seva seu (Riereta 24) i també es podrà seguir en streaming i fer preguntes en directe. Cal inscriure’s prèviament en ambdós casos.

Punt de Referència busca llars d’acollida

Punt de Referència celebra els 18 anys del projecte Acull destinat a jovent extutelat o en situació de vulnerabilitat social, d’origen migrant i sense referents familiars al territori, i busca vuit noves llars. Les estades amb persones voluntàries són de nou mesos i compten amb l’acompanyament socioeducatiu d’un professional al llarg de tot el procés.

Campanya ‘L’estiu més important’

La Fundació IReS ha engegat la campanya de captació de fons ‘L’estiu més important’ per facilitar que tots els infants que atenen puguin gaudir de les activitats d’estiu de l’entitat: lleure, suport educatiu, alimentació, psicomotricitat i suport a les famílies per donar resposta a l’impacte psicològic, educatiu i relacional de la pandèmia. | Col·labora

Les cares de la vulnerabilitat

Podeu fer un donatiu o crear un repte solidari per col·laborar amb la campanya ‘Les cares de la vulnerabilitat’ de Sant Joan de Déu Serveis Socials, iniciativa que busca aportacions econòmiques per a quatre programes de l’entitat per afrontar la crisi de la covid-19: construir la nova normalitat, benestar emocional, primeres necessitats i recerca biomèdica. | Col·labora

Addiccions: augment en la demanda d’ajuda en la desescalada i campanya ‘Ets essencial’

Projecte Home ha alertat de l’augment de peticions d’ajuda que està rebent –un 18% més en relació al juny de l’any passat– en roda de premsa feta amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues. El que més preocupa l’entitat són els efectes de la crisi sanitària, econòmica, laboral i social, ja que dificultarà el procés d’integració social de qualsevol persona que s’estigui rehabilitant. D’altra banda, la readaptació dels seus programes i la creació de nous serveis i incorporació de personal ha portat al llançament de la campanya ‘Ets essencial’, iniciativa que vol remarcar el paper cabdal que tenim cadascú de nosaltres a l’hora d’ajudar les persones amb addiccions. Durant els propers quatre mesos, la campanya té com a objectiu recaptar 100.000 euros.

SECTOR SOCIAL al dia

Més pobresa i desigualtats arran de la pandèmia

Oxfam-Intermón ha publicat l’informe sobre la crisi socioeconòmica provocada per la covid-19 Una reconstrucción justa es posible y necesaria. S’estima que més de 700.000 persones a l’Estat espanyol (93.000 a Catalunya) podrien veure’s abocades a la pobresa, el que representaria un increment del 9% respecte a abans de la pandèmia. L’entitat proposa una recuperació basada en la fiscalitat progressiva, mesures contra la precarietat laboral i regularitzar els treballadors migrats. | Nota de premsa

Llei de protecció del medi ambient i els drets humans

Avui es registra al Parlament de Catalunya la proposta de Llei de creació del Centre Català d’Empreses i Drets Humans, impulsada pel Grup de Treball d’Empresa i Drets Humans que formen Lafede.cat i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, amb el suport de nombrosos grups parlamentaris. El centre farà seguiment i avaluarà l’impacte que tenen sobre els drets humans i el medi ambient de comunitats o regions d’altres països les empreses amb seu (o inversions i activitat) a Catalunya. | +info

Campanya de captació de fons per enfortir la denúncia i la incidència política contra el racisme

SOS Racisme arrenca la campanya ‘Denunciem el racisme. Fem-ho amb força!’ per tal de captar donacions que els permetin seguir realitzant la tasca de denúncia del racisme i d’incidència política. L’entitat ampliarà i millorarà l’acompanyament a les persones ateses i promourà sinergies i treball en xarxa dins i fora del moviment antiracista. | Col·labora | Vídeo campanya

Propostes formatives d’estiu

El digital Crític organitza la seva cinquena escola d’estiu amb el títol ‘Eines contra el racisme i el feixisme’, els dies 13 i 15 de juliol de 17 a 20h. Es faran dos tallers virtuals a càrrec de l’activista i escriptora Desirée Bela-Lobedde i el periodista i advocat Hibai Arbide. Per altra banda, també organitza una formació d’estiu el Sindicat de Llogateres: serà del 10 al 12 de juliol a la casa de colònies Can Vilalta (Moià), centrat en la situació i les novetats a l’entorn del dret a l’habitatge. El termini d’inscripció finalitza avui, 2 de juliol.

Convocatòria de programes d’acompanyament

La Fundación Ship2B ha obert una nova convocatòria dels programes S2B Health&Care (acompanyament i finançament per a startups que aportin una visió integral de la salut i la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables) i S2B Tech4Climate, per a propostes amb focus en la sostenibilitat i el medi ambient. Convocatòria oberta fins el 19 de juliol.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2020 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció