06.06.2017, 18.30h
Col·legi de Periodistes | Rambla Catalunya 10, Barcelona
Intervenen a la taula rodona:
- Adrià Bas, Catalunya Ràdio / Solidaris
- Laura Lanuza, Proactiva Open Arms
- Jesús Rodríguez, La Directa
- Agnès Felis, Agència de Comunicació Social / ECAS
Modera: Montse Santolino, LaFede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global
A la Fila Zero:
- Óscar Velasco, Creu Roja
- Elisenda Rovira, Mèdia.cat
- João França, Catalunya Plural
- Eva Anguera, comunicadora
CONTEXT | En la informació sobre la realitat de l’àmbit social i, en especial, de les situacions d’emergència, hi conflueixen diversos actors i interessos que sovint generen versions diferents, fins i tot contradictòries. Des de les entitats socials que treballem a Catalunya i les ONGs de cooperació i drets humans volem fixar-nos en el paper de les pròpies organitzacions i dels mitjans de comunicació per identificar bones i males pràctiques i millorar la tasca informativa que fem. Perquè ens hi juguem la credibilitat i, sense ella, ni transformarem ni sobreviurem.
El rigor i la professionalitat esdevenen claus en l’era de la postveritat per ser actors fiables, legítims i solvents. La tecnologia facilita –o imposa— més que mai la immediatesa, mentre l’espectacularitat que es busca per potenciar l’impacte no s’acostuma a acompanyar de la profunditat necessària per entendre i contextualitzar el que passa. En el cas de les organitzacions socials, combinen el seu paper de font informativa amb altres objectius missionals que no sempre són fàcils de conjugar: denúncia, sensibilització, transformació social… i captació de fons per continuar treballant.
Ens reconeixem i respectem com a agents vàlids i útils sobre el terreny? Amb quins requisits i amb quins límits? Com establim un marc de confiança per a la col·laboració?
Organitzen: