11.07.2016 | La mostra internacional de CineMigrante celebra a Barcelona la seva tercera edició. Tindrà lloc de dimarts 12 a diumenge 17 de juliol i comptarà amb projeccions a l’aire lliure, debats, exposicions fotogràfiques, tallers sobre drets de les persones migrants i intervencions urbanes. La programació consta de més de 40 pel·lícules d’arreu del món sobre la diversitat cultural i les migracions, que volen servir a la reflexió sobre la mobilitat i els drets humans.
La inauguració tindrà lloc el 12 de juliol a les 19.30h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona), amb un programa d’audiovisuals breus sobre els conceptes de ‘colonialitat’, cos i negritut i un concert sorpresa. De la programació, destaca la secció temàtica ‘Cossos que (im)porten. Territori i cicatrius’, de l’artista i investigadora Maria Ruido sobre la naturalització de la violència estructural contra les persones que moren intentant arribar als EUA i a Europa a mena de “genocidis migratoris invisibilitzats”, i la presència dels directors Joris Lachaise i Gianluca De Serio.
L’Observatori DESC participa amb l’organització dels tallers ‘Més enllà del sistema judicial. L’Experiència de reparació a través de Transformar el dolor en Justícia‘ i ‘Violacions dels drets humans i dificultats d’accés a la justícia en la frontera sud’, a càrrec d’Helena Maleno Garzón, José Luis Rodríguez Candela i Andrés García Berrio.
Les diverses activitats, projeccions i debats són d’entrada lliure i gratuïta, i tindran lloc a diversos espais de la ciutat de Barcelona: el Centre Cívic Pati Llimona, el Casal de barri i a plaça del Pou de la Figuera, als cinemes Girona, a la plaça Felip Neri, a la plaça dels àngels i a l’Istituto italiano di Cultura de Barcellona. Per a més informació i llegir els horaris i programa complet, consulteu el web www.cinemigrante.org.