Skip to content

Si no visualitzes correctament aquest correu, fes clic aquí

  
 

 

info ACCIÓ SOCIAL

Logo
     
  1. Celebració del 8-M, Dia Internacional de la Dona Treballadora
  2. 1a jornada DDiPAS: ‘Afrontant la crisi amb una altra mirada’
  3. Dia Mundial del Treball Social i Medalla d’Or 2013 
  4. Les entitats no participaran en la cimera social del Govern el 16 de març
  5. Quin retorn té la inversió social? Jornada SROI 11 de març 
  6. Taula i Confederació compareixen al Parlamenent en relació als impagaments
  7. La Sant Andreu Jazz Band toca per Punt de Referència
  8. ECAS s’integra a la plataforma europea ESAN
  9. Jornades sobre educació per a l’emprenedoria social
  10. ‘Directivas y empresarias’, nou llibre de Sara Berbel
  11. 4rt concurs de relats de voluntariat social
  12. Jornades per un llenguatge inclusiu als mitjans de comunicació
  13. Bones pràctiques de recursos residencials en VIH-SIDA a Madrid 

 

Celebració del 8-M, Dia de la Dona Treballadora

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Comissió 8 de març organitza una manifestació aquesta tarda a Barcelona sota el lema ‘Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!’ (18.30 hores a la plaça Universitat) i una ‘Festa de dones’ a Ca la Dona (22 hores, c/ Ripoll 25). D’altra banda, la Fundació Marianao organitza un dinar de germanor (14 hores) i una ofrena floral (16.30 hores) avui al terrat de l’entitat (Eduard Toldrà s/n, Sant Boi de Llobregat). Al llarg del dia, l’Institut Català de les Dones organitza actes institucionals a Barcelona, Girona, Lleida, Cambrils i Tortosa. Al blog de la xarxa DDiPAS hi trobareu una recopilació més exhaustiva d’actes. 


1a jornada DDiPAS: ‘Afrontant la crisi amb una altra mirada’, 20 de març al matí

Coincidint amb el primer aniversari de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social –que ja compta amb més de 100 membres—, el proper 20 de març se celebra la 1a jornada DDiPAS: ‘Afrontant la crisi amb una altra mirada’, de 9.00 a 13.30 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. S’incidirà en el valor econòmic i social de les tasques de cura, el valor afegit que suposa l’aportació de les dones a l’economia i els reptes que planteja la crisi actual. Durant la jornada es lliurarà el 1r Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere. La jornada és gratuïta, amb inscripció prèvia a través d’aquest formulari online.


 

Dia Mundial del Treball Social i Medalla d’Or 2013

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya celebra el Dia Mundial del Treball Social amb una sèrie d’activitats a partir del proper dimarts, 12 de març, en què tindrà lloc l’acte institucional i d’entrega de la Medalla d’Or 2013 (18:30h, Ateneu Barcelonès). Pilar Massana i Llorens és la guardonada d’aquest any. En els propers dies i fins el 19 de març tindran lloc diversos actes arreu de Catalunya, entre els quals s’inclou una jornada sobre ‘Promoure l’equitat social i econòmica’, organitzada pel Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB i el Col·legi de Treball Social (19 de març de 10 a 20 hores a la Sala Teatre del Campus Mundet de la UB).


Les entitats no participaran en la cimera social del Govern el 16 de març

El Govern ha convocat el proper 16 de març una cimera social amb els grups parlamentaris al voltant de la crisi a la qual no estan convidades les entitats socials, segons ha informat El Periódico.. Sí que hi ha participarà una representació del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars, presidit per Teressa Crespo, a través del qual se’ns ha ofert la possibilitat de canalitzar les aportacions del sector.


  

Quin retorn té la inversió social? Jornada SROI

Amb tot l’aforament cobert (130 assistents), dilluns vinent debatrem sobre com avaluar l’impacte dels programes i serveis en la jornada ‘Social Return On Investment: Quin retorn té la inversió social?’, organitzada per ECAS i l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona (de 9.30 a 13 hores al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa”). L’acte comptarà amb una taula rodona sobre tres casos pràctics: el Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona, la inversió pública als Centres Especials de Treball i la cooperativa agrària La Fageda.


 

La Taula i la Confederació, al Parlamenent 

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i la Confederació han comparegut al Parlament aquesta setmana en relació als impagaments de les Administracions i han demanat el suport del Govern per accedir de forma urgent al crèdit. Podeu llegir aquí el discrus de Xavier Puig, president de la Confederació i aquí la notícia de la Taula sobre la compareixença, o veure el vídeo complet de les seves intervencions.


 

Concert benèfic de la Sant Andreu Jazz Band

La jove banda Sant Andreu Jazz Band oferirà un concert a la sala Luz de Gas el 13 de març a les 20 hores en solidaritat amb els projectes de Punt de Referència. Les entrades, 15€ per a adults i 10€ per a menors, ja es poden comprar en línia.


  

ECAS s’integra a la plataforma europea ESAN

ECAS dona un nou impuls al procés d’internacionalització amb la incorporació a la plataforma European Social Action Network (ESAN), que integra una trentena d’organitzacions de quinze països europeus. Les entitats d’ECAS hi van donar el vistiplau a la darrera Assemblea i només manca la ratificació per part dels membres d’ESAN. Representants de la federació es van reunir la setmana passada amb el president i l’expresident d’ESAN, Leon Dujardin i Christoph Kusche, respectivament. Els dies 3 i 4 d’abril, Teresa Crespo, assistirà a una assemblea de la plataforma europea a Paris.


 

Jornades sobre educació i emprenedoria social

La Fundació Casal l’Amic col·labora amb Minyons Escoltes i Guies en l’organització de les jornades ‘Educació i actitud emprenedora’ a l’Espai Jove KESSE de Tarragona (Sant Antoni Maria Claret 12-14). El proper 14 de març (18.30 hores) es parlarà sobre l’ús de ‘Noves metodologies pedagògiques i l’ús d’eines tecnològiques’ i el 21 de març (18.30 hores) sobre ‘L’escola, l’educació en valors i l’actitud emprenedora’. Inscripció: tarragona@escoltesiguies.cat.


 

Directivas y empresarias, llibre de Sara Berbel

Sara Berbel, experta en polítiques de gènere i igultat, presenta el proper dijous 14 de març el seu nou llibre: Directivas y empresarias. Mujeres rompiendo el techo de cristal, editat per Aresta.  L’acte tindrà lloc a La Casa del Llibre (Rambla de Sant Josep 88, Barcelona) a les 19 hores i hi intervindran, a més de l’autora, Teresa Crespo, presidenta d’ECAS; Carmen Mur, vicepresidenta de Foment del Treball; i Mar Serna, ex consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya.


 

4rt concurs de relats de voluntariat social

La Federació Catalana de Voluntariat Social convoca la quarta edició del Concurs de Relats de Voluntariat, una iniciativa que vol donar veu a les persones voluntàries que cada dia dediquen part del seu temps als altres. Els relats han de tenir una extensió màxima de 2.000 caràcters i s’han d’enviar abans del 22 de març a través d’aquest formulari.


Jornades per un llenguatge inclusiu als mitjans de comunicació

El proper 15 de març se celebren les V Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, centrades enguany en el llenguatge inclusiu. El programa inclou una ponència sobre ‘El discurs mediàtic sobre la immigració a Catalunya’ a càrrec de l’antropòloga Dolors Comes d’Argemir; la presentació de la Guia de llenguatge inclusiu; tallers sobre aspectes a evitar i a potenciar –els arguments, les generalitzacions, nosaltres/ells i conflicte/hostilitat—; i el lliurament dels V Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual. Inscripcions: mesa.diversitat@gmail.com | 93 557 50 98.


Bones pràctiques de recursos residencials en VIH-SIDA en una jornada a Madrid

La Comissió de VIH-SIDA i Exclusió Social d’ECAS serà present a la 3a jornada de centres residencials organitzada per la coordinadora Estatal de VIH-Sida el proper 21 de març a Madrid. Mijail Acosta, director de la Fundació Acollida i Esperança, representarà la comissió en una taula rodona sobre bones pràctiques dels recursos residencials que també comptarà amb Quim Roqueta, de Gais Positius.


Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org
T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo

entitats catalanes d’acció social
Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona
T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org
@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.