Skip to content

  
 infoACCIONS 2013/69 Logo
  1. Concepció Requena, guanyadora del Premi ASPÀSIA
  2. Jornada de contractació pública internacional, 5 d’abril
  3. ECAS ha demanat nova data per a la cimera social i poder participar-hi
  4. Reinventa’t, nou programa de reconversió d’entitats socials
  5. Emprenedoria social des de les entitats a ‘Tinc una idea’, de La2
  6. Projecte ‘Fatiha, ciutadana de Barcelona’, últims dies per fer aportacions
  7. Fundació Marianao rep el Premi d’Educació en el Lleure
  8. Nova edició del tast d’oficis ‘Construeix-te’
  9. Sessions formatives a Cerc@ obre cura i gestió emocional
  10. Xerrada sobre responsabilitat social a ACIDH
  11. Tres missatges per conèixer les tres línies de Cedre
  12. Festa Uncopdemà amb Leo Messi
  13. Les polítiques discriminatòries legitimen el racisme

Concepció Requena guanya el Premi ASPÀSIA

La primera edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector, ha reconegut aquesta setmana “la llarga trajectòria professional i docent” de la treballadora social Maria Concepció Requena Daroca, “amb un compromís destacat i un treball continuat en defensa dels col·lectius més desfavorits i, en concret, en la defensa dels drets de les dones”. El guardó, el primer que reconeix a Catalunya trajectòries de lluita per l’apoderament de les dones, s’ha concedit en el marc de la 1a Jornada DDiPAS. +info


  

Jornada de contractació pública internacional

ECAS coorganitza amb ACC1Ó la jornada ‘La contractació pública internacional per a entitats d’acció social’, el proper 5 d’abril de 10 a 13 hores a la seu de la federació (Via Laietana 54, pral.). L’acte oferirà tota la informació necessària sobre els mecanismes de contractació internacional com a font d’oportunitats per desenvolupar activitats en altres països. La sessió la impartirà el gerent de Contractació Pública Internacional d’ACC1Ó, Isidre Sala. Properament en rebreu el programa detallat; la participació és gratuïta i us podeu inscriure a través d’aquest formulari.


ECAS ha demanat nova data per a la cimera social i poder participar-hi

Davant la suspensió de la cimera social i econòmica que havia de tenir lloc el cap de setmana passat, des d’ECAS hem manifestat públicament (veure nota de premsa) que lamentem que els partits polítics no hagin pogut arribar a un acord per abordar amb urgència els reptes que planteja la crisi actual, i hem demanat que el Govern i les forces parlamentàries renovin el compromís i fixin com més aviat millor una nova data. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, en va parlar en una tertúlia a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ i en una entrevista al programa ‘Maneres de viure’ de La Xarxa; se n’han fet ressò també altres mitjans: ARA, El Periódico, El Punt Avui i El País.


  

Reinventa’t, reconversió d’entitats socials

ECAS engega el programa ‘Reinventa’t’ per ajudar deu entitats membres a ressituar-se davant el context actual de crisi socioeconòmica, disminució del finançament públic i qüestionament del sistema de protecció social. El suport especialitzat a les entitats durarà tot aquest any i consistirà en una diagnosi de la situació, formació per afronar els nous reptes, disseny d’un Pla de Reconversió i acompanyament durant la seva aplicació. El programa es realitza en col·laboració amb la consultora KPMG i amb el suport de Fundació La Caixa.


  

Emprenedoria social des de les entitats a La2

El programa ‘Tinc una idea’ de La2 va dedicar ahir un reportatge a les iniciatives empresarials i de col·laboració amb l’empresa d’entitats socials, il·lustrat amb exemples de Fundació Ared –que compta amb l’empresa d’inserció Salta, amb serveis de catering, confecció i artesania–, Fundació El Llindar –que col·labora amb les perruqueries Cebado per a la formació i inserció laboral dels joves en Programes de Qualificació Professional Inicial– i Mescladís. L’espai compta també amb aportacions del gerent d’ECAS, Jordi Gusi.


Aportacions al projecte ‘Fatiha’

La campanya de micromecenatge que EICA va posar en marxa ara fa tres setmanes ha assolit el 75% dels fons que necessita per mantenir el projecte ‘Fatiha, ciutadana de Barcelona’, un programa d’inclusió i formació de dones de diferents orígens que té 10 anys de trajectòria i està en risc per les retallades. Només queden dues setmanes per fer-hi aportacions


Marianao, Premi d’Educació en el Lleure

El programa ESFERA JOVE de la Fundació Marianao ha estat reconegut aquesta setmana amb un dels Premis d’Educació en el Lleure convocats per la Fundació Lluís Carulla en col·laboració amb la Direcció General de Joventut i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Enhorabona! +info


Nova edició del tast d’oficis ‘Construeix-te’

La Fundació Comtal inicia una nova edició del Construeix-te, un curs dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que inclou el tast d’oficis en fusteria, electricitat, cuina i pintura, alfabetització informàtica, tècniques de recerca de feina i treball competencial. Per tal d’inscriure’s és necessari assistir a la sessió informativa del proper 3 d’abril a les 10 hores (enviar nom del joves i dades de contacte a aprenitreballa@comtal.org).


Sessions formatives a Cerc@ sobre cura i gestió emocional

La cooperativa Cerc@ organitza dos cursos sobre ‘Cuidar en temps de crisi’ i ‘Desenvolupar la nostra competència emocional’, tots dos de 10 hores de durada i amb un preu de 50€. Es duran a terme en cinc sessions de dues hores els mesos d’abril i maig, respectivament. D’altra banda, l’entitat programa quatre accions formatives complementàries entre els mesos de maig i juny. Us hi podeu inscriure enviant aquesta butlleta a cercasccl@cercasccl.com.


Xerrada sobre responsabilitat social a ACIDH

L’economista Ignasi Farreres oferirà una xerrada sobre ‘Noves consideracions i vessants de la Responsabilitat Social’ en el marc del sopar-col·loqui organitzat per ACIDH el proper 15 d’abril de 20.30 a 23 hores a la seu de l’entitat (Milà i Fontanals 49, Barcelona). El preu és de 25€ i cal reservar plaça:  93 457 38 52 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org.


Tres missatges per conèixer les línies de Cedre

A través de la campanya de difusió ‘Ajuda a fer créixer la causa de Cedre’, l’entitat donarà a conèixer les tres idees generadores i les tres línies d’acuació de l’entitat durant tres setmanes consecutives. Ja podeu llegir en aquest enllaç el primer missatge.


 

Festa Uncopdemà amb Leo Messi

El jugador del FC Barcelona Leo Messi és el padrí de la IV Edició de la Festa Uncopdemà, que tindrà lloc el proper diumenge 14 d’abril al Tibidabo. Organitzada pel parc d’atraccions i la Fundació Real Dreams, enguany hi participa també la Fundació Adsis. Les entrades tenen un preu de 10€ per als infants i 20€ per als adults i inclouen una samarreta solidària.


 

Polítiques discriminatòries i racisme

L’informe 2012 sobre ‘L’estat del racisme a Catalunya’, publicat ahir per SOS Racisme coincidint amb el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia, alerta que les retallades pressuposàries i en drets socials i les “polítiques discriminatòries” –com la negació de l’accés al sistema de salut pública de les persones en situació administrativa irregular— s’acompanyen d’un discurs que està calant perillosament en la societat. Fa culpable la immigració de la crisi econòmica i del col·lapse dels serveis públics, intenta dividir la població en dos blocs –’ells i nosaltres’, dificultant “la capacitat d’organitzar-se de manera conjunta per plantar cara a l’enemic real” i contribueix a legitimar el racisme latent.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.