Skip to content
infoACCIONS
2011 /
24
Logo
  1. ECAS convoca una trobada del conseller Cleries amb les entitats de la federació
  2. Primeres reunions institucionals d’ECAS amb el nou Govern
  3. Jornada sobre l’abordatge integral en el treball amb famílies
  4. Últimes places per al taller de cocreació sobre aliances
  5. 22 de març: presentació de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels joves
  6. Fundació Marianao, proposada per a la Creu Sant Jordi 2011
  7. El Lloc de la Dona va atendre gairebé 600 dones i les seves famílies el 2010
  8. El 2n Congrés d’Associacions de Barcelona arriba a l’equador
  9. ‘Diguem Prou!’ al racisme i la xenofòbia
  10. Celebració dels cinc anys d’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
  11. Guia per a elaborar un Pla d’Igualtat en entitats d’acció social
  12. Seminari del Ceesc: ‘Reflexió i Compromís, claus per a l’acció socioeducativa’
  13. Síntesi de l’avaluació dels Plans Locals d’Inclusió Social a Catalunya
  14. Catàleg de recursos i serveis d’atenció a les persones sense sostre

Trobada d’ECAS i les entitats amb el Conseller Cleries

El proper 7 d’abril tindrà lloc un dinar convocat per ECAS en què les entitats membres de la federació tindran ocasió d’exposar la situació en els seus àmbits de treball, així com les seves preocupacions i demandes, al Conseller de Benestar Social i Família del nou Govern, Josep Lluís Cleries. La sessió de treball tindrà lloc al Restaurant La Lluna (carreró St. Bonaventura 7, Barcelona) de 14 a 16.30 hores i cada entitat d’ECAS disposarà d’una plaça gratuïta. Per tal de fer la inscripció, formular alguna proposta o suggerir alguna idea, podeu posar-vos en contacte amb l’Ariadna Vives, Secretaria Tècnica d’ECAS, al correu ecas@acciosocial.org. Esperem comptar amb la vostra participació activa.


Primeres reunions institucionals d’ECAS amb el Govern

La tasca d’incidència política de la federació s’ha manifestat al llarg de les darreres setmanes en diverses reunions mantingudes per representants d’ECAS amb alts càrrecs del nou Govern de la Generalitat. Les línies de treball de les diferents comissions s’han donat a conèixer a la Directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny; la Directora executiva de l’Insitut Català de les Dones, Núria Balada; el Director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López; el Director general de Recursos i Règim Penitenciari, Ramon Parés; el Secretari de Polítiques educatives, Lluís Font; la directora de Programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret; i el Secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa.


Abordatge integral en el treball amb famílies

La Comissió de Famílies d’ECAS organitza el proper 31 de març una jornada de debat sobre l‘Abordatge integral en el treball amb famílies. L’acció dels professionals dins la xarxa, a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona. La jornada comptarà amb una ponència de Belén Albizu sobre l’Enfortiment de la xarxa per un abordatge integral de la família i l’exposició de dos casos pràctics: el primer a càrrec de l’equip d’acollida de dones d’Intress i el segon a càrrec de l’equip de Ventijol i del CAS Sabadell. El Secretari de Família del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, i la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo,  inauguraran l’acte, que tindrà lloc de 9 a 14 hores. Per assistir-hi cal retornar la butlleta d’inscrició a ecas@acciosocial.org abans del 25 de març.


Últimes places per al taller de cocreació sobre aliances

El proper divendres 18 de març se celebrarà a ECAS el Taller de cocreació sobre aliances, la primera sessió de treball del projecte Alia’t, dins el programa 3Creix.cat. S’elaboraran propostes sobre potencials aliances entre organitzacions i es farà un autodiagnòstic de la situació de cada entitat. L’aforament és limitat i tan sols queden una desena de places, per la qual cosa us recordem als membres dels equips directius de les entitats d’ECAS que hi vulgueu assistir que heu d’enviar un correu a ecas@acciosocial.org indicant el vostre nom, telèfon i entitat. El taller durarà de 10 a 14 hores i estarà dinamitzat pels consultors Frederic Cusí i Marc Botella.


22 de març: presentació de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels joves

El proper 22 de març tindrà lloc la presentació del Programa Dispositius d’Accés per a Joves, primer projecte de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels joves (PEI’Jove), formada per onze entitats de base que comparteixen la metodologia de treball desenvolupada per la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS. Deu d’elles són membres de la federació, que dóna suport al projecte i participa en la seva difusió a través de l’Agència de Comunicació Social. L’acte de presentació començarà a les 12 hores al Palau Can Mercader de Cornellà de Llobregat (Parc de Can Mercader, Ctra. de l’Hospitalet s/n) i comptarà amb la presència del Sr. Xavier López, Director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya.


Fundació Marianao, proposada per la Creu Sant Jordi 2011

El Ple Municipal de Sant Boi de Llobregat ha acordat presentar de manera unànime la candidatura de la Fundació Marianao a la Creu de Sant Jordi 2011. Més d’un centenar d’entitats i institucions de diferents àmbits s’han sumat a aquesta proposta, avalant la trajectòria d’una entitat que porta més de 25 anys treballant de forma local per afavorir processos d’inclusió social. Si hi voleu donar suport, podeu clicar aquí per accedir a tota la documentació. Per altra banda, Televisió de Catalunya va emetre la setmana passada un reportatge centrat en el programa d’oci alternatiu VPK de Fundació Marianao, que enguany celebra la seva quarta edició.


El Lloc de la Dona atén gairebé 600 dones el 2010

Un total de 582 dones i les seves famílies han rebut atenció integral durant el 2010 a través del projecte Dona i Prostitució: Atenció Social Integral, desenvolupat per El Lloc de la Dona. El programa contribueix a millorar la qualitat de vida de les dones que exerceixen o han exercit la prostitució al carrer, principalment al barri del Raval de Barcelona, i ha constatat una precarització generalitzada de les seves condicions de vida durant el darrer any. A banda d’afavorir processos d’autonomia personal i d’inserció sociolaboral, El Lloc de la Dona també treballa per conscienciar la ciutadana vers aquesta realitat, amb l’objectiu de fomentar una intervenció comunitària.


Equador del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona

Després de dos mesos de debats oberts i participatius als diferents districtes de la ciutat, i amb encara mitja dotzena de debats per endavant, el 2n Congrés de les Associacions de Barcelona ha comptat amb la participació de més de 250 organitzacions que han constatat el fet que comparteixen problemàtiques i inquietuds similars. El CAB ha convocat el proper 15 de març els alcaldables per Barcelona a un debat sobre polítiques de suport a l’associacionisme a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix, 7), i el 21 de març presentarà a Torre Jussana l’estudi ‘Les associacions de segon nivell a Barcelona’.


‘Diguem Prou!’ al racisme i la xenofòbia

El proper 19 de març tindrà lloc a Barcelona, de 17 a 22 hores a l’Arc de Triomf, un acte polític antiracista i en defensa de la democràcia, liderat per SOS Racisme i al qual s’han adherit diversos actors de la societat civil catalana. L’acte forma part de la campanya ‘Diguem Prou!’ amb què SOS racisme fa una crida a la mobilització social per protestar contra la retallada de drets socials i llibertats, reivindicar la construcció d’una societat justa i diversa, i provocar un punt d’inflexió en el debat social al voltant de la qüestió. El manifest de la campanya –al qual s’ha adherit ECAS– es llegirà el 19 de març, en el transcurs de la concentració. La convocatòria inclou actuacions infantils i un concert festiu de cloenda.


Cinc anys d’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

A la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, el proper 30 de març, es commemorarà l’aniversari dels cinc anys de la signatura conjunta del pacte. A més de posar en valor el treball realitzat durant el 2010, es farà balanç dels cinc anys de recorregut i se celebraran dues taules rodones: ‘Reflexions. Una experiència de governança: 5 anys d’Acord’, i ‘Diàlegs: les diferents dimensions de la inclusió’, amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. L’acte tindrà lloc de 10 a 14 hores al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (c/ Comerç 36) i per assistir-hi cal fer arribar la butlleta d’inscripció a acordciutada@bcn.cat.


Guia per a elaborar un Pla d’Igualtat en entitats d’acció social

La setmana passada es va presentar a Madrid la Guía para la elaboración de un Plan de Igualdad en ONG de Acción Social, en un acte que va comptar amb la intervenció de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, Bibiana Aído. L’exministra va destacar la satisfacció que la iniciativa hagi nascut de les pròpies organitzacions –la guia l’han elaborat de manera conjunta la Federación Mujeres Progresistas, la Plataforma de ONG de Acción Social i el Grup de Gènere i Igualtat del Consell Estatal d’ONG d’Acció Social– i va insistir en que els beneficis econòmics que suposa una societat igualitària “no són només una qüestió de drets humans, sinó també de recursos humans”.


‘Reflexió i Compromís, claus per a l’acció socioeducativa’

Els propers 2 i 3 d’abril tindrà lloc a Vilabareix (Girona) el ‘I Seminari Toni Julià: Reflexió i Compromís, claus per a l’acció socioeducativa’, organitzat pel Col·legi d’educadores i educadors socials de Catalunya (Ceesc), en col·laboració amb la Fundació Ser.Gi i Plataforma Educativa. El programa inclou ponències, grups de treball i tallers amb la voluntat de reflexionar sobre els elements que constitueixen i envolten l’acció dels educadors socials, aportar noves idees i revisar les clàssiques. El preu d’inscripció oscil·la entre els 50 i els 120€ (segons si s’hi assisteix un o dos dies, i si s’és col·legiat) i es pot realitzar en línea.


Síntesi de l’avaluació dels Plans Locals d’Inclusió Social a Catalunya

La Comissió Europea ha fet pública una síntesi de la sessió presencial d’avaluació dels Plans Locals d’Inclusió Social que va tenir lloc el passat mes d’octubre, en què representants de diversos Estats europeus, de l’administració catalana i d’entitats socials –entre elles ECAS- van reflexionar sobre el model català d’inclusió social. L’informe assenyala la tradició de participació ciutadana i del tercer sector social a Catalunya com una de les garanties d’èxit dels plans locals desenvolupats. També es menciona un declivi de l’Estat del Benestar a nivell espanyol, canvis en la composició de les famílies i un augment del risc d’exclusió social vinculat a la transició d’una societat industrial a una societat del coneixement.


Catàleg de recursos d’atenció a les persones sense sostre

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el Catàleg de Recursos i Serveis de la Xarxa d’Atenció a Persones sense Sostre, un directori en línia i interactiu dirigit a les persones sense sostre a la ciutat de Barcelona. L’eina inclou més de cent ressenyes diferents d’aquells recursos i serveis prestats per les entitats i organitzacions que conformen la xarxa, permet fer cerques múltiples per diferents àmbits i facilita la informació d’interès per poder-se adreçar als diferents recursos disponibles.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.