25.11.2014 | Amb motiu del Dia internacional contra les Violències de Gènere, avui 25 de novembre, Gemma Altell, membre de la Junta de Govern de DDiPAS, reflexiona sobre la realitat invisibilitzada d’assetjament sexual a dones que ocupen càrrecs directius en un article al portal Social.cat.

“El passat mes de març coneixíem els resultats de l’estudi realitzat per l’Agència Europea sobre Drets Humans (FRA) sobre la violència contra les dones. Tots els resultats que presentaven eren i són dignes d’anàlisi però, en aquest cas, voldríem centrar-nos en una situació que, per invisibilitzada, ens passa per alt a la majoria: 7 de cada 10 dones directives del països de la Unió Europea han patit o pateixen assetjament sexual en l’entorn laboral.
Sens dubte no és la més greu de les dades al voltant de la violència de gènere, però sí que ens sembla una dada alarmant en relació a la manca d’igualtat estructural i a la violència de “baixa intensitat” contra les dones que ens seguim trobant als països anomenats desenvolupats. No hem d’oblidar mai que al substrat de les violències més greus sempre n’hi ha d’altres invisibiltzades que posen els fonaments de la normalització de la desigualtat sobre els que es construeix el sistema que coneixem i totes les seves manifestacions violentes.
Més enllà d’aquesta reflexió inicial, aquesta informació ens permet analitzar diverses qüestions i obrir interrogants per al debat al voltant la situació de les dones en l’àmbit professional i de l’assetjament sexual a la feina. […]” Llegir article complet

Recommended Posts