20.09.2017 | Nota de premsa (PDF)

  • ECAS apel·la als valors de la democràcia per resoldre el conflicte polític mitjançant el diàleg i considera desproporcionada la resposta de l’Estat espanyol a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre
  • Les llibertats fonamentals i els drets humans, individuals i socials han de prevaldre per damunt de qualsevol discrepància

Davant els fets ocorreguts els darrers dies, i especialment avui, a Catalunya arran de la convocatòria del referèndum per part del Govern de la Generalitat, la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) manifesta el seu suport a les institucions polítíques catalanes, representatives de la voluntat popular, i fa una crida a preservar els valors de la democràcia, els drets i les llibertats fonamentals. Com a part de la societat civil organitzada, apel·lem a la responsabilitat de tots els actors per resoldre la situació en el terreny polític mitjançant el diàleg i comptant amb la participació de tota la ciutadania.

Considerem que la resposta de l’Estat espanyol per evitar que l’1 d’octubre es pugui dur a terme la votació és del tot desproporcionada i contrària als principis que haurien de regir les actuacions dels poders públics en un Estat social i democràtic de dret. Els escorcolls i les detencions injustificades per part de les forces de seguretat, Guàrdia Civil i Policia Nacional, suposen un atemptat a l’exercici dels drets i les llibertats que no poden deixar-nos indiferents.

La participació i el respecte a la diversitat, sigui del tipus que sigui, formen part dels valors fundacionals d’ECAS, i com a organització ens defineix la voluntat de “fer efectius els drets de les persones, promoure la plena ciutadania i contribuir al benestar de tota la població mitjançant la construcció d’una societat basada en el compromís i la coresponsabilitat, amb una cohesió social sòlida i duradora de la qual tots siguem partícips”.

Som deutors de la lluita pels drets i les llibertats civils, i en base a la nostra condició d’associació i a la nostra missió al servei de la ciutadania, demanem sensatesa i màxim respecte a la llibertat d’expressió per poder vehicular un debat obert i plural, que escolti totes les posicions i faciliti l’exercici del dret a decidir. La qualitat democràtica és responsabilitat de totes i la voluntat popular s’ha de poder expressar sense coaccions, en pau i amb plena llibertat.

Recommended Posts