En plena campanya electoral, ECAS ha convocat les sis forces polítiques catalanes amb representació al Parlament a debatre sobre les seves propostes per fer front a la crisi i construir ciutadania en relació al món del treball al debat ‘Ocupació per a tothom: què proposen els partits’. Els polítics de les sis formacions -Consol Prados (PSC), Meritxell Borràs (CiU), Anna Simó (ERC), Arnau Funes (ICV), Rafael López (PP) i  Albert Rivera (C’s)- es trobaran el proper 22 de novembre a les 11 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere mes baix 7, Barcelona) en un acte que també comptarà amb la participació del gerent d’ECAS, Jordi Gusi. El presentarà la presidenta de la federació, Teresa Crespo, i el moderarà el periodista d’EL PAÍS Lluís Pellicer.

El debat abordarà el treball com un element essencial en la inserció social dels col·lectius amb què treballen les entitats d’acció social, plantejarà quines són les polítiques per generar ocupació i prendrà el pols al compromís dels partits amb les entitats socials. La centralitat de l’accés al món laboral i els vincles entre treball i ciutadania –que van centrar el primer congrés d’ECAS i que al llarg d’aquest any es recullen als Quaderns Treball i Ciutadania— converteixen les polítiques actives d’ocupació en un tema cabdal que, en el cas de les persones en situació d’especial vulnerabilitat, requereix una atenció addicional que tingui en compte les seves especificitats. El debat estarà moderat per un periodista especialitzat i la presentació serà a càrrec de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo.

A partir del treball intern elaborat per les comissions d’àmbit i per la Junta Directiva de la federació –que es plasma al document Avancem amb el compromís comú–, s’ha extret una bateria de preguntes que s’aniran formulant als representants polítics. També emmarcarà el debat el document de propostes concretes que ECAS  va elaborar amb motiu de les eleccions al Parlament, amb demandes ja plantejades als partits polítics en una ronda de reunions bilaterals prèvies.

Per tal d’assistir a l’acte es prega confirmar l’assistència a ecas@acciosocial.org.

Recommended Posts