26.02.2015 | Article d’Eva Noguera, coordinadora de la Comissió de Mediació del Col·legi de Treball Social, publicat a Social.cat

La mediació està en boga i la difusió que se n’està fent des de diferents institucions sembla que comença a crear consciència en la societat en relació a les noves formes de gestió dels conflictes. Des del punt de vista judicial no només ofereix una via d’escapament al sistema, sinó que en contraposició al mateix aporta beneficis en termes de costos econòmics i personals. En aquest sentit és lògic que la sensibilització i la promoció de la mediació s’estigui vertebrant sobretot en base a aquests beneficis, però no hauríem d’oblidar la perspectiva social que també aporta.

En la mediació i la gestió dialogada del conflicte es crea equilibri entre les parts, es legitimen els pensaments, les opinions o les actuacions de persones, i se les empodera perquè siguin protagonistes de les seves decisions i es responsabilitzin del seu procés. La mediació dóna veu a persones que, d’una altra manera, potser no podrien resoldre el conflicte en un pla d’igualtat; repara el dany causat, genera ponts i noves formes de relació i de comunicació, incorpora les diferències de l’altre, fa pedagogia de l’escolta i el diàleg… i un llarg etc.

…/ continuar llegint a Social.cat

 

Recommended Posts