15.06.2012 | La vocalia d’Internacionalització d’ECAS ha obert la convocatòria per a la selecció d’una persona que, durant els mesos d’octubre i novembre d’aquest any, haurà d’iniciar la presència de la federació a Brussel·les, capital político-administrativa de la Unió Europea. El procés d’internacionalització de l’activitat d’ECAS passa pel desenvolupament de relacions i projectes amb persones i institucions públiques i privades de l’entorn UE, i per aquest motiu hem acordat una estada de dos mesos a Brussel·les que facilitarà el començament de relacions i l’estructuració d’iniciatives. Arran de la visita del 15 de maig, comptem amb la col·laboració de la Delegació de Catalunya davant la UE i de la xarxa europea ESAN.

Objectius de l’estada:

• En concret, identificar sinergies i col·laboracions amb l’ESAN i la Delegació de Catalunya davant la UE,  organitzacions d’acollida a Brussel·les, amb propostes de contacte aportades per les entitats d’ECAS

• En general, identificar actors, mecanismes i oportunitats en el sector social a Brussel·les

  • Projectes, lobbying, estudis, xarxes, intercanvis…
  • Comissió Europea, Parlament Europeu, federacions, lobbies…

• Seleccionar els millors contactes/oportunitats i preparar dos dies de reunions amb la presidència/gerència/vocalia d’Internacionalització d’ECAS a finals de novembre

Descripció del lloc de treball

Encàrrec: Realitzar una estada a Brussel·les l’octubre i novembre de 2012 en representació d’ECAS per tal d’identificar i generar contactes, coneixement i oportunitats de participació d’ECAS en el marc de les institucions i organitzacions europees amb presència a Brussel·les. L’estada estarà finançada per una beca del programa de visites Grundtvig, sol·licitada per la persona que farà l’estada (amb suport de la vocalia d’Internacionalització). Les persones candidates han d’enviar el seu CV a ecas@acciosocial.org abans del 30 de juny de 2012.

 

Requisits:

• Anglès i/o francès fluït

• Sol·licitar i gestionar la beca del programa de visites Grundtvig

• Proactivitat, esperit emprenedor, autonomia

• Bona presència, saber relacionar-se, capacitat de networking

Procés de selecció:

1. Obert a entitats membres d’ECAS

2. Període d’acceptació de CVs: 15 – 30 de juny

3. Selecció per part de la vocalia d’Internacionalització i la Junta Permanent d’ECAS: 1-7 de juliol

4. Sol·licitud de la beca: abans del 20 de juliol

5. Estada: octubre i novembre 2012

 

La recent estrenada vocalia d’Internacionalització d’ECAS està formada per representants de tretze entitats i es planteja com a objectius per aquest 2012:

1. Ser l’interlocutor d’ECAS i participar activament en la definició i l’estratègia d’internacionalització del tercer sector català.

2. Facilitar el posicionament i la implicació d’ECAS en xarxes i projectes internacionals que encaixen amb la seva missió i objectius (és a dir, no entrar en competència ni contradir els interessos de les entitats membres).

3. Informar, orientar i capacitar les entitats membres per tal que puguin dur a terme els seus propis processos d’internacionalització.

4. Facilitar la connexió i transferència de coneixement entre entitats membres i amb entitats a l’estranger per al desenvolupament de projectes internacionals conjunts.

Per poder-los dur a terme, s’estructura en sis àrees de treball –coordinació, secretaria, projectes internacionals d’ECAS, comunicació i xarxes d’ECAS, capacitació d’entitats membres i facilitació i transferència de coneixement–, tenint com a responsable de cadascuna a un dels membres de la vocalia.

Aprofitem per a convidar totes les entitats d’ECAS interessades en accions internacionals a participar d’aquesta vocalia i conèixer de més a prop i aprofitar les oportunitats que ens esperen més enllà del nostre àmbit d’acció habitual.

Podeu consultar aquí el full de ruta complet de la vocalia d’Internacionalització.

 

Recommended Posts