19.10.2012 | Amb motiu de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ECAS ha elaborat un document de Qüestionaments als partits polítics que serà la base d’un debat amb representants de les principals formacions al voltant de quatre blocs temàtics: pobresa, ocupació, migracions i àmbit penitenciari. La trobada serà oberta i tindrà lloc el dia 13 de novembre a les 10 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix 7, Barcelona).

El document es fonamenta en la reflexió realitzada per les comissions de treball de la federació sobre els àmbits que tracten (inserció sociolaboral, immigració, famílies, àmbit penitenciari, gènere i vih/sida i exclusió social) i vol contribuir a impulsar un govern al servei de totes les persones. En aquest sentit, ECAS considera que l’evolució de les polítiques socials en els darrers anys ha afeblit l’Estat del Benestar i ha agreujat les desigualtats de la nostra societat.

En base a aquesta constatació, “el deteriorament de la situació imposa la necessitat de canviar el rumb de les polítiques socials, actualment centrades en l’estalvi, i obliga a donar prioritat als recursos destinats a garantir una vida digna per al conjunt de la ciutadania”. Per això el document demana “el compromís dels partits polítics perquè els pressupostos de la Generalitat de Catalunya prioritzin clarament la inversió social i financin els programes necessaris per reduir la pobresa i les desigualtats”.

 

Recommended Posts