Foto-familia_baixa14.11.2018 | Oriol Esculies, membre de la comissió d’internacionalització i innovació social d’ECAS, ha participat en la trobada d’una hora que ha tingut lloc aquest dimarts 13 de novembre, organitzada per Social Business City Barcelona, entre l’economista bengalí Muhammad Yunus, premi Nobel de la Pau 2006, i representants de les cooperatives socials, empreses d’inserció, mútues i federacions socials de Catalunya.

En la trobada s’han compartit impressions sobre el model econòmic actual en clau de benefici social, molt contrari al model capitalista. Yunus ha parlat de la importància de treballar a favor de models econòmics alternatius que permetin la justícia social i mediambiental i s’ha pogut debatre sobre la realitat de les desigualtats econòmiques i socials de Catalunya. Esculies, hi ha presentat la tasca d’ECAS.

Taula-Mohammad-Yunus_baixaMuhammad Yunus és mundialment conegut com a gran impulsor dels microcrèdits. A Bangladesh va crear-hi el 1983 el Banc Grameen, entitat que des de llavors ha ajudat a milions de persones sense recursos, majoritàriament dones, que no tenien accés a finançament.

Social Business City Barcelona és una iniciativa d’origen internacional impulsada pel mateix Yunus que promou la creació d’empreses socials.

Recommended Posts