• En una recent reunió amb ECAS, el departament d’Empresa i Ocupació s’ha compromès a treballar en la millora del programa
  • La taula sectorial comptarà amb la participació de Benestar Social i Família

05.12.2011 | ECAS manté oberta la línia de treball amb el Govern per millorar el programa de Renda Mínima d’Inserció (RMI) i trobar alternatives per a les persones que n’han quedat excloses de les modificacions introduïdes pel Decret del passat mes d’agost. En una recent trobada amb el Govern per tractar aquests canvis i les mesures del Govern en matèria d’ocupació, els representants del departament d’Empresa i Ocupació –Esther Sánchez, directora del SOC, i Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom— s’han compromès a convocar una taula sectorial, en què també hi participarà el departament de Benestar Social i Família, per treballar a fons amb les entitats les problemàtiques en relació a la RMI.

Per preparar les demandes i propostes del sector, ECAS ha articulat un grup de treball específic que ha formulat algunes de les línies que caldrà desenvolupar: establiment d’una distinció clara entre els casos socials i els casos laborals, millora del procés de derivació per part dels treballadors socials, elaboració d’un mapa d’entitats que reflecteixi els àmbits d’expertesa de cada organització i optimització del sistema de comunicació entre els diferents actors de la xarxa.

Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, ha reiterat avui la urgència d’activar les mesures per evitar que la pobresa i l’exclusió social continuin augmentant: “Les entitats socials patim una gran incertesa en relació als recursos amb què comptarem per atendre la creixent demanda d’ajuts i actuacions destinades als col·lectius més vulnerables“. Segons les últimes dades publicades per l’Idescat, la taxa de risc de pobresa s’ha incrementat en un 1,5% respecte el 2009, mentre l’atur continua augmentant i supera les 615.000 persones a Catalunya.

Les entitats d’acció social han manifestat repetidament la seva voluntat de col·laborar, però resten a l’espera de conèixer el full de ruta del Govern en aquest àmbit. Sumant els 173.000 aturats que es quedaran sense cap subsidi ni prestació en els propers mesos i els expulsats del programa de RMI, es preveu que unes 200.000 persones podrien requerir algun tipus d’atenció per part de les organitzacions socials, que a hores d’ara desconeixen les opcions que podran oferir i els recursos amb què comptaran.

Nota de premsa en PDF

Recommended Posts