04.04.2014 | Article de Fina Rubio, presidenta de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i membre de la Junta Directiva d’ECAS publicat avui al portal Social.cat. Podeu consultar online les Propostes de DDiPAS per a l’agenda política de les eleccions europees.

Equitat de gènere, la gran assignatura pendent

Set anys després de l’esclat ‘oficial’ de la crisi econòmica se’ns fa evident que la seva profunditat i durada estan tenint conseqüències esfereïdores per a la majoria d’homes i dones de la nostra societat, que veuen com la pèrdua de treball i la precarització del que encara existeix, així com la retallada sistemàtica de drets socials, aboquen a situacions d’exclusió i pobresa a moltes persones que mai havien pensat que s’hi trobarien.

Així, cada vegada més, es consolida una societat profundament polaritzada en què un reduït nombre de persones són cada dia més riques mentre la majoria cada dia és més pobre. A Catalunya, la taxa de risc a la pobresa ha passat del 16,6% el 2008 al 19,1% el 20111, i el 60% de les llars catalanes tenen dificultats per arribar a final de mes2. Certament, la nova pobresa i el processos d’exclusió que desferma afecten de manera transversal a homes i dones. Tanmateix, aquests processos també tenen gènere, tot i que aquest fet esdevé molt menys visible. […] Llegir article sencer

Recommended Posts