23.09.2013 | Nota de premsa de convocatòria a la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’ | en PDF

  • Posaran en comú experiències europees en educació, habitatge, economia i participació en una jornada a Barcelona
  • Organitzen la trobada la plataforma European Social Action Network i ECAS, que la vigília celebra el seu desè aniversari

Aquest dijous 26 de setembre es reuneixen al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan 108) experts i professionals d’entitats d’acció social catalanes i europees en la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’ per posar en comú experiències per reduir les desigualtats a Europa. Organitzada per ECAS i ESAN (European Social Action Network) amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, la trobada analitzarà les polítiques socials europees i els resultats obtinguts en diferents països i situacions. Els ponents estaran disponibles per a entrevistes.

La conferència inaugural anirà a càrrec d’Istvan Vanyolos, de la Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea, i donarà pas a la conferència de Miguel Laparra, director de l’estudi Crisi i fractura social a Europa. Causes i efectes a Espanya. La primera taula rodona analitzarà Com garantir els drets socials en el context actual i a continuació es treballaran en grups les accions a dur a terme en educació, participació ciutadana, rendes mínimes i habitatge. Coordinaran els grups Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; Fernando Pindado, expert en polítiques públiques; Maite Montagut, professora d’Economia i Empresa de la UB; i Juli Ponce, professor de Dret de la UB.

A la tarda, la periodista Agnès Marquès exposarà l’estat d’opinió de les entitats d’ECAS i es posaran en comú experiències de lluita contra la pobresa i les desigualtats en els diferents àmbits abordats per part d’experts de l’Observatori DESC, l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), la Xarxa d’Economia Solidària, la Fundació Jaume Bofill i l’ONG Secours Populaire Française.

La inauguració comptarà amb la presència de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, i els presidents d’ESAN i ECAS, Léon Dujardin i Teresa Crespo, respectivament.

Desè aniversari d’Entitats Catalanes d’Acció Social

La vigília, dimecres 25 a les 20 hores, ECAS celebrarà el seu desè aniversari amb un acte lúdic al Museu Marítim de Barcelona en què es projectarà l’audiovisual 10 anys sumant: Invertim per una societat més justa, un reportatge realitzat per l’Agència de Comunicació Social sobre el paper de les entitats socials que analitza en clau de futur qüestions fonamentals per al conjunt de la ciutadania com el model de protecció social, la situació serveis públics i la sostenibilitat de l’Estat del Benestar.

Nota de premsa en PDF


 

Recommended Posts