sessio_05.11_206.11.2014 | Ahir es va celebrar a Tarragona la primera sessió delcicle ‘Càpsules de coneixement en acció social’, organitzat conjuntament per la Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona i la Càtedra d’Inclusió de la Universitat Rovira i Virigili. Hi van assistir una seixantena de persones, la majoria alumnes de treball social d’aquesta universitat.

Joaquim Sabater, president de l’Observatori del Tercer Sector, va parlar dels 10 anys  d’articulació del tercer sector i va mencionar la publicació del Llibre blanc del tercer sector cívico-social, el juliol de 2003, com a detonant de la creació de la Taula d’entitats del Tercer Sector. Recordant la trajectòria de 10 anys d’ECAS, Vivian Cano, coordinadora de la Comissió territorial d’ECAS a Tarragona, va fer èmfasi en la importància que les entitats d’atenció directa s’articulin en plataformes de segon nivell i va explicar els tres eixos de treball de la federació en la participació, representativitat i incidència política. Va destacar la importància per a les entitats del Camp de Tarragona d’haver aterrat el treball en xarxa a la seva realitat local a través de la Comissió territorial.

La propera sessió del cicle, que té la voluntat d’apropar i fer entrar en diàleg el coneixement teòric i pràctic sobre acció social, tindrà lloc el 17 de desembre i se centrarà en la Renda Mínima Garantida.

Recommended Posts