27.11.2017 | Nota de premsa d’ECAS Tarragona

  • La renovació al territori coincideix amb l’inici d’un nou mandat al capdavant de la federació amb Sonia Fuertes com a nova presidenta
  • Els reptes per al 2018 a Tarragona passen per ampliar la col·laboració amb l’administració local i amb la Universitat Rovira i Virgili

La Comissió Territorial d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) al Camp de Tarragona ha escollit avui Joan Izquierdo i Cases com a nou coordinador de la tasca conjunta que duen a terme una quinzena d’entitats amb seu o delegació a Tarragona. Izquierdo és educador social i participa a ECAS Tarragona en nom de la Fundació En Xarxa des de l’any 2003. Succeeix en el càrrec a Vivian Cano, que n’era membre en representació de Sinergia de Gestió (Cerc@SCCL i Fundació Casal l’Amic).

De cara al nou període, Joan Izquierdo es proposa “consolidar ECAS com a referent de l’acció social al Camp de Tarragona, enfortint el seu rol de nexe entre les administracions públiques, el tercer sector i el món acadèmic”. Enfortir la interlocució i el treball conjunt amb l’Ajuntament de Tarragona, en especial amb l’Institut Municipal de Serveis Socials, i amb les diferents xarxes d’atenció que està impulsant el consistori és un dels objectius clau del pla de treball per al 2018.

Un dels àmbits en què la federació s’ha significat com a dinamitzadora d’aliances és el sensellarisme, contribuint a la concepció i la posada en marxa de la Xarxa d’atenció integral a les persones sensellar de Tarragona. A més, ECAS Tarragona cercarà línies de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus i mirarà d’incorporar la perspectiva de l’acció social a la Diputació de Tarragona.

Pel que fa al treball en xarxa amb el tercer sector, la Comissió preveu incorporar noves entitats del territori per donar millor respostes a les necessitats de la ciutadania, així com enfortir les relacions amb altres organitzacions i plataformes de la societat civil tarragonina. Amb el món acadèmic s’intensificarà la relació amb la Universitat Rovira i Virgili, en especial amb la Càtedra d’Inclusió Social, per tal de generar transferència de coneixement i impulsar recerques conjuntes.

La nova coordinació a Tarrgona coincideix amb el recent nomenament de Sonia Fuertes com a presidenta d’ECAS en substitució de Teresa Crespo, que continua formant part de la Junta Directiva com a vocal de Pobresa. Entre els reptes del nou equip s’inclou la millora de la governança interna i de la participació del centenar d’entitats que conformen la federació, “integrant també la transversalitat de la mirada territorial”. Així ho recull el document de propostes programàtiques amb què es va presentar la candidatura a la darrera assemblea d’ECAS, celebrada el passat 20 d’octubre. En aquesta nova etapa que s’inicia, les entitats tarragonines continuaran mantenint a Jordi Collado com a secretari tècnic de la Comissió territorial, que continuarà en la mateixa funció que ens els darrers dos anys.

Recommended Posts