20.04.2023 | 9h | Edifici Transfronterer, Universitat de Lleida 

Geometries de l’exclusió social”, adreçada al públic general, les entitats d’ECAS i les estudiants de la UdL, vol visibilitzar les històries humanes de l’exclusió social, així com posar de manifest el treball que fan les entitats en el territori.

La jornada està organitzada per la Comissió Territorial de Lleida d’ECAS, formada per les entitats Salesians Sant Jordi, Intress, Fundació Antisida de Lleida, Arrels Sant Ignasi, Associació Reintegra i Suara Cooperativa, i amb la col·laboració de les delegacions de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

 

PROGRAMA

8:30h. Recepció i acreditacions. 

9h. Presentació institucional i inauguració de la jornada. A càrrec de Jaume Puy i Llorens, rector de la UdL, i d’Amparo Porcel, presidenta en funcions d’ECAS.

9:15h. Ponència inaugural “La pobresa i l’exclusió social. De què parlem?”. A càrrec de Rafa Allepuz, professor del departament d’Economia i Empresa i director de la Càtedra d’estudis sobre desigualtats socials de la UdL. Presenta i modera Iván Villoldo Pifarré, director del CREI de la Roureda d’Intress.

10h. Taula 1 “Viure i atendre l’exclusió”. Presenta i modera Pau Capell, vocal del Col·legi Professional de Treball Social de la delegació de Lleida.

  • “Treballar amb l’altre, entre el malestar i la impossibilitat”. A càrrec de José Miguel Leo, educador social i soci de la Institució Balmes de Barcelona, membre del GRES i professor col·laborador de la UOC.
  • “L’art de construir una xarxa”. A càrrec de Marina Arjó, directora estratègica de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià.
  • “Veus del desemparament”. A càrrec de Gemma Gallart, psicoanalista i presidenta de l’Associació Reintegra.

11:30h. Esmorzar. Càtering a càrrec de la Fundació Jericó.

12h. Taula 2 “Corresponsabilitat per transformar: relacions de l’administració amb les entitats socials”. Presenta i modera Mariví Chacón, periodista de TV Lleida. Hi participen:

  • Josep Ma Forné, director de l’Institut Català de l’Acolliment i les Adopcions de la Generalitat de Catalunya.
  • Mariama Sall, regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de la Paeria de Lleida.
  • Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector.
  • Xavier Puig, vicepresident d’ ECAS.

13:30h. Ponència i debat final “Els discursos de l’exclusió avui”. A càrrec d’Albert Sales, politòleg i sociòleg, màster en polítiques públiques i doctor en criminologia. Presenta i modera Rosa Majoral, directora de la Fundació Arrels St. Ignasi de Lleida.

14:10h. Cloenda de la jornada. A càrrec de Mariona Puigdellívol, directora general d’ECAS.

14:30h. Presentació del Projecte FreeTimes, a càrrec d’Òscar Fillat, educador social responsable, i actuació musical del jove MJD.

 

Pots veure les càpsules de vídeo que vam preparar per a aquesta jornada al nostre canal de Youtube. 

Inscripcions (gratuïtes)

Descarrega el programa

Recommended Posts