03.12.2021 | Jornada internacional ‘Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista’

Més d’una quarta part de la població a Catalunya viu en risc de pobresa i exclusió i les polítiques públiques no aconsegueixen assegurar els mínims per a una vida digna. Cal un nou enfocament basat en drets i orientat a la justícia social. El fracàs de les polítiques pal·liatives i assistencials ens refermen en la necessitat d’una transformació estructural i radical.

El 20 de desembre ECAS, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, celebrara la jornada internacional ‘Renda Bàsica Universal: un full de ruta realista’ al CaixaForum Barcelona. Serà una jornada amb vocació pragmàtica per debatre les limitacions, obstacles i passes específiques que cal fer per arribar-hi, i per definir com seria una Renda Bàsica Universal a casa nostra.

La jornada comptarà amb una conferència marc a càrrec de Guy Standing, cofundador de la Basic Income Earth Network, una taula d’experiències de renda bàsica, la presentació del Pla pilot per a una Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de Sergi Raventós, cap de l’oficina tècnica, una segona taula d’aportacions al pla pilot, i acabarà amb un tancament amb l’autor del llibre Renta básica: una herramienta de futuro, Julen Bollain, economista i doctor en Estudis sobre Desenvolupament a la Universitat de Mondragón.

Programa

Segueix la jornada en català:

Segueix la jornada en anglès:

Recommended Posts