rendes_municipals_3rSector02.11.2017 | ECAS organitza juntament amb l’Ajuntament de Barcelona la jornada ‘Rendes, ciutat i tercer sector‘ el dilluns 13 de novembre de 9 a 14h a l’Aula 1 de CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8, Barcelona).

La crisi econòmica dels últims anys ha tingut un fort impacte negatiu en les persones més vulnerables, ja que ha provocat canvis indesitjables al mercat de treball. L’adveniment de figures com els ‘working poor’ (treballadors pobres) i el ‘precariat’ han posat de relleu el fracàs del model d’inserció laboral com a eina per superar la pobresa i evitar l’exclusió social. Això ha comportat la necessitat d’intervenció des del sector públic i des dels agents socials, i en els últims anys arreu d’Europa s’ha començat a estudiar seriosament la idea d’establir rendes fonamentades en un dret derivat del simple fet de ser ciutadà.

La jornada té un doble objectiu: en primer lloc, exposar diferents casos de projectes vinculats a la garantia de rendes que s’estan desenvolupant a Europa per conèixer el tipus de polítiques que s’estan plantejant, les mesures implementades, el seu impacte i els resultats obtinguts. En segon lloc, aconseguir que aquest espai de posada en comú d’experiències sigui l’inici d’una col·laboració més estreta entre l’administració pública i el tercer sector social per desenvolupar una renda municipal a Barcelona que ens permeti construir una ciutat més equitativa i justa.

La conferència marc anirà a càrrec de Raffaele Barbato, coordinador de projectes d’Urban Innovative Actions de la Unió Europea; i es farà una taula d’experiències de polítiques de garantia de rendes a diferents ciutats i països europeus amb representat d’Espanya, Països Baixos i Finlàndia.

+info i programa | inscripció

Recommended Posts