16.10.2012 | La comissió territorial d’ECAS a Tarragona ha difós un manifest en motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, 17 d’octubre.

“Contra la pobresa: combatem les DESIGUALTATS, establim PRIORITATS, revisem la FISCALITAT”

Des de la plataforma ECAS de Tarragona, federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que treballen de manera prioritària amb col·lectius vulnerables en situació o risc d’exclusió social, volem apropar a la nostra demarcació el missatge que conté el lema ‘Contra la pobresa: combatem les desigualtat, establim prioritats, revisem la fiscalitat’ que la Taula del Tercer Sector juntament amb altres organitzacions i federacions aporta als carrers de Barcelona.

Volem fer arribar als nostres conciutadans/es un missatge transformador i positiu davant el “tèrbol” escenari actual al que volen conduir a la nostra societat. Un escenari amb greus i grans pèrdues dels drets dels ciutadans i ciutadanes fins al moment, i amb un abandonament estrepitós del nostre estat del benestar.

Avui tornem a parlar d’augment, un any més, de la pobresa a casa nostra, un de cada tres catalans viu per sota del llindar de la pobresa. Avui parlem d’avis i d’àvies que sostenen l’economia familiar dels seus fills i néts amb la seva pensió, les transferències econòmiques fetes amb l’augment de les pensions ens ha generat un “salvavides” inesperat. Avui tornem a parlar de tancament de petites empreses i autònoms que pleguen. D’entitats socials, sense ànim de lucre i transformadores, amb llarg recorregut que desapareixen deixant sense oportunitat als seus usuaris. Parlem, en definitiva, d’un país que perd oportunitats i que en genera menys als seus ciutadans. Quin país volem?

A ECAS creiem que hi ha alternatives i propostes que funcionen, projectes de baix cost econòmic (comparat amb els grans rescats financers o el pagament a les concessionàries d’autopistes que es mantenen) i d’alt rendiment social que milloren l‘èxit escolar dels nostres infants i la formació dels nostres joves, les oportunitats de reinserció dels nostres aturats i aturades, de millora de salut des de malalts o d’acompanyament als nostres grans. Propostes que generen ocupació, en la majoria de casos d’alt valor afegit, ja que no només dinamitzen l’economia, sinó que milloren la vida de les persones directament.

Volem transmetre per tant un missatge centrat a convèncer  a la ciutadania i a interioritzar el fet que “és possible combatre la pobresa”, i que per tant “un altre món és possible” tot mostrant-ne algunes alternatives. Aquestes, sobretot, han d’estar centrades en què puguem combatre les DESIGUALTATS, situant els drets bàsics i fonamentals de les persones com una PRIORITAT  davant la despesa no controlada i exagerada en diferents sectors sòcio-financers. I revisant a la vegada la FISCALITAT: paradisos fiscals, frau fiscal, taxa sobre les transaccions financeres…

Sense inversió econòmica no hi ha desenvolupament social, sense inversió social no hi ha desenvolupament personal.

Recommended Posts