Skip to content

 

 

Núm. 260 | 02.09.2021

ECAS reclama que l’harmonització de l’IMV i la RGC sigui una prioritat en el diàleg Estat – Generalitat

Les entitats socials han demanat que l’harmonització de l’IMV i la RGC sigui una prioritat en el diàleg Estat – Generalitat, arran de la primera trobada bilateral entre l’Estat espanyol i el nou Govern de la Generalitat el passat 2 d’agost. ECAS lamenta que el col·lapse administratiu i la ineficaç coordinació per garantir l’encaix entre l’IMV i la RGC continuen generant desempara i confusió, i exigeix una finestreta única i una gestió àgil per donar resposta a les necessitats bàsiques de les llars.

ECAS se suma a la manifestació per la reforma
del Reglament d’Estrangeria

ECAS s’ha sumat al manifest i la concentració per la Reforma del Reglament d’Estrangeria a Barcelona convocada per la Coordinadora Obrim Fronteres per aquest diumenge 5 de setembre a les 19h, a Pg. de Gràcia amb c. Provença. El manifest reclama, entre d’altres, l’aprovació urgent del Decret de reforma del Reglament d’Estrangeria i que el Govern “garanteixi l’accés als seus drets bàsics a milers de joves que han quedat i quedaran en situació d’exclusió”.

‘Per una vida digna i en llibertat, solidaritat amb les dones i les nenes de l’Afganistan’

ECAS s’ha adherit també al manifest ‘Per una vida digna i en llibertat, solidaritat amb les dones i les nenes de l’Afganistan‘ impulsat per Ca la Dona i a la concentració que es va celebrar el 18 d’agost a les 19h. El manifest exigeix “tots els mecanismes polítics per posar fi a les violències a l’Afganistan” i “l’immediat reconeixement d’asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan i l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment a les dones i les nenes afganeses”.

‘Presons i professionals oblidades’, article d’opinió de Mariona Canongia a El Periódico

Mariona Canongia, membre de la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, ha lamentat en un article a El Periódico que “les presons ja no estan en primera línia de l’actualitat i sembla que ja no interessen tant tampoc a la Generalitat”. L’article posa sobre la taula “la necessitat de revisar el model d’execució penal català”, una necessitat que han subratllat els presos del procés arran del seu alliberament, i reclama que “si volem fer un pas endavant cap a una justícia més restaurativa cal posar en valor l’atenció social que prestem en bona part les entitats del tercer sector, sense afany de lucre i amb vocació de servei públic.”

‘Joves migrats amb drets i deures, també a l’estiu’, article de Loli Rodríguez al Social.cat

Loli Rodríguez, coordinadora del Grup de Treball de Joves Migrants d’ECAS, ha reivindicat, en un article al Social.cat, que “és indiscutible que mentre vivim en un món profundament desigual, és la nostra responsabilitat afavorir que qui ha tingut la dissort de néixer als països més pobres, trobi aixopluc aquí”. En aquest sentit, Rodríguez recorda que “demanem, precisament als joves amb més risc, una major responsabilitat que a qualsevol altre jove amb oportunitats i suport” i reclama que “cal generar aliances a nivell estatal i amb altres països per abordar el fenomen de manera més efectiva”.

La Generalitat obre un servei d’acompanyament
a deutors en situació d’insolvència

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un servei gratuït d’acompanyament a deutors en situació d’insolvència actual o imminent, amb l’objectiu de reduir concursos de creditors i resoldre els casos d’insolvència abans que arribin als jutjats, a través dels mecanismes de segona oportunitat previstos per la Llei. Un acord extrajudicial amb mediació, entre d’altres, pot paralitzar l’execució del deute amb la subhasta de l’habitatge habitual.

ABD presenta una eina predictiva de situacions
de vulnerabilitat als barris de Catalunya

ABD i Momentum Analytics presenten el 15 de setembre una eina predictiva de situacions de vulnerabilitat als barris de Catalunya. A partir de l’agregació de dades demogràfiques, socials i econòmiques, genera models que permeten preveure l’evolució de les necessitats socials i l’estructura de vulnerabilitat. S’ha implantat a St. Feliu de Llobregat, Mollet del Vallès i Premià de Mar.

Mensakas, l’APP responsable de menjar a domicili

Des de 2018, Mensakas ofereix el repartiment de menjar amb l’objectiu de demostrar que és possible crear una alternativa responsable, en què tot el personal està amb contracte. Mensakas és una cooperativa i prioritza el treball per sobre del capital, posant l’accent en el consum responsable i de proximitat, la cooperació i el bé comunitari. És una de les iniciatives acompanyades pel Projecte Lliures. | Més informació i comandes

La Fundació Josep Irla presenta “Eines 41: ‘Entendre (i combatre) les desigualtats'”

La Fundació Josep Irla presenta, el proper 8 de setembre a les 19h, el número 41 de la revista Eines “Entendre (i combatre) les desigualtats”, que localitza les causes del creixement de les desigualtats i n’explora possibles solucions. Serà al Pati de La Comunal de Sants (c. Riera Escuder, 38, Barcelona) i també es podrà seguir al canal de Youtube de la Fundació. Comptarà amb Mihaela Vancea, Dolors Bassa i la moderació del debat per part de Roger Tugas.

Presentació de l’adaptació del Codi Civil de DINCAT

DINCAT presenta, demà 3 de setembre, el Decret Llei pel qual s’adapta el Codi Civil de Catalunya a la reforma del procediment de modificació judicial de la capacitat. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Mª del Carmen Gete-Alonso, Presidenta de la Secció de Persona i Família de la Comissió de Codificació de Catalunya, i a continuació Eva Ribó, advocada i consellera del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) i degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat, i Josep Tresserras, membre de la Junta Directiva de Dincat, hi aportaran els seus comentaris. | Més informació

24a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol

Acció Solidària Contra l’Atur, amb el suport de la Fundació “la Caixa” i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha convocat la 24a edició dels Premis al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol. Els premis, de 10.000€ cadascun, reconeixen la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen per crear o consolidar ocupació. El termini per presentar-se acaba el 30 de setembre. | Bases i inscripcions

‘Ésser dona al segle XXI’

L’Associació Salut i Família organitza el 10 i 17 de setembre, d’11h a 13h, el taller ‘Ésser dona al segle XXI‘, amb l’objectiu d’actualitzar coneixements sobre com operen les diverses influències familiars, educatives i culturals en el procés d’arribar a ser dones, com la migració pot accelerar l’evolució de les dones cap a un major grau d’autonomia personal, i quines són les principals consecucions, resistències i reptes del segle XXI per les dones. | Més informació

Curs d’Atenció a la Sexualitat en l’Adolescència del CJAS

El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats, de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, organitza la 25a edició del Curs d’Atenció a la Sexualitat en l’Adolescència. Les sessions estan plantejades per repensar mirades i oferir eines pràctiques per a diferents intervencions i s’adrecen a professionals de la salut, l’educació i l’àmbit social, i altres professionals en contacte i amb interès en persones adolescents i joves. | Més informació | Inscripcions

Formació TIC en la recerca de feina

L’Associació Social Andròmines ofereix del 13 al 17 de setembre un curs per aproximar-se a les TIC per millorar la recerca de feina. L’objectiu de la formació, de 20 hores, és millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral dels participants, identificant els beneficis que l’enfocament digital reporta en la cerca i manteniment d’un lloc de treball. Està totalment subvencionat i té places limitades. Per inscriure’s cal trucar al 93 274 06 27 (Maria) o enviar un correu a puntsformatius@andromines.net.

Catàleg de tardor de formacions del CEESC

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha publicat el seu catàleg de formacions per a la tardor, que inclou formacions sobre joves, pensament lateral, comunicació, abordatge integral del bullying, resolució de conflictes, processos de selecció, educació social a presons i assetjament i ciberassetjament, entre d’altres.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció