Skip to content

 

 

Núm. 255 | 03.06.2021

El Projecte Lliures finança 7 noves iniciatives

El Projecte Lliures, impulsat per Òmnium, Coop57 i ECAS, ha anunciat aquesta setmana que finançarà 7 noves iniciatives socials aquest 2021 amb els 120.000€ aconseguits gràcies a les aportacions de més de 3.000 persones. Els 7 projectes busquen donar respostes transformadores i innovadores a la pobresa, la desigualtat i l’exclusió social des de Barcelona (tres d’ells), L’Hospitalet de Llobregat, el Maresme, Lleida i Vic. A més del recolzament econòmic, els projectes rebran el suport tècnic de Lliures. | Col·labora-hi

La seu d’Arrels Fundació es converteix avui
en un centre de vacunació

Avui dijous, el centre obert d’Arrels acull la vacunació d’una cinquantena de persones sense llar ateses per l’entitat. Es tracta d’una acció impulsada per la conselleria de Salut i gestionada pel CAP Drassanes i aquesta mateixa setmana esdevindran també centres de vacunació per a persones sense llar l’Hospital de Campanya de la parròquia de Sta. Anna i el menjador social de les Missioneres de la Caritat.

La pandèmia ha suposat uns sobrecostos de 84M d’euros a les entitats

La Confederació ha presentat l’Anuari especial Covid-19 -amb dades de 2020- per recordar l’impacte econòmic, laboral i organitzatiu de la pandèmia a les entitats socials del país. L’Anuari recull, entre d’altres, que la pandèmia ha comportat uns sobrecostos de 84M d’euros a les entitats i que s’ha perdut gairebé un 10% de l’ocupació al sector. Les entitats consideren prioritari promoure ajuts directes i específic i incrementar les dotacions pressupostàries a serveis socials i d’atenció a les persones.

Reunió amb el Ministeri d’Inclusió sobre l’IMV

El 26 de maig ECAS s’ha reunit amb el Ministerio de Inclusión del Govern d’Espanya per exposar les principals conclusions de l’estudi sobre la implementació de l’Ingrés Mínim Vital. La reunió va ser fructífera i ens vam emplaçar a iniciar una col·laboració per harmonitzar les rendes autonòmiques com la Renda Garantida de Ciutadania i resoldre incidències de comunicació amb l’Institut Nacional de Seguretat Social.

IV Jornada d’Acció Social |
El dret a l’habitatge

Aquest divendres, ECAS, de la mà del Campús de Cohesió i Compromís Social de la Universitat de Girona, organitza la IV Jornada d’Acció Social sobre el dret a l’habitatge, en què s’analitzaran polítiques públiques per garantir-lo i es compartiran les experiències de les entitats del tercer sector per fer-lo possible. Serà de 9 a 11:45h i cal inscripció prèvia. | Inscripció

La PINCAT demana al nou Govern que la infància no torni a quedar a la cua de les polítiques socials

La Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector ha reclamat en una nota de premsa que infants i adolescents siguin una prioritat en aquesta nova legislatura. Les entitats de la plataforma proposen 10 mesures per garantir els seus drets i oportunitats, i demanen redoblar els esforços per reduir la pobresa infantil a Catalunya, agreujada per la pandèmia.

11 de juny: I Jornada de Networking Virtual del Programa Làbora

El proper 11 de juny se celebra la I Jornada de Networking Virtual del Programa Làbora, en què organitzacions i participants del programa treballaran en xarxa per fomentar l’ocupació i l’accés al mercat laboral. La jornada clourà amb un acte institucional de reconeixement a les empreses col·laboradores. | Programa

Els horaris laborals i escolars dificulten l’accés
al mercat laboral de les mares migrants

L’Associació Benestar i Desenvolupament participarà en el projecte europeu MUMS@Work, amb l’objectiu de millorar l’empleabilitat de com a mínim 90 mares d’orígens diversos. Una de les primeres activitats del projecte ha estat l’elaboració d’una investigació sobre la situació d’aquest col·lectiu a l’estat, que mostra també que el 86% de contractes temporals firmats per dones correspon a dones extrangeres i que el seu percentatge d’estabilitat és de només el 15%.

Curs de gestió de projectes de mentoria social

La Coordinadora de Mentoria Social ha obert les inscripcions per al curs de formació online ‘Gestió de projectes de mentoria social’, que s’impartirà entre el 14 de juny i el 18 de juliol. El seu objectiu és formar les persones interessades sobre la metodologia de la mentoria social, i que es puguin iniciar en l’àmbit per tal de conceptualitzar el seu propi projecte de mentoria. Es tracta d’una formació pensada per a 30 hores a través d’una plataforma Moodle de fàcil usabilitat i no hi haurà sessions de formació en directe. | ProgramaInscripcions

‘L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida’

L’Associació Economia Social Catalunya organitza per al dimarts 8 de juny la jornada ‘L’economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida’. S’hi abordarà la futura Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya, com avançar cap a un model d’Economia per la Vida, el paper del municipalisme per promoure l’ESS, i en definitiva, els reptes de l’ESS per als propers anys. Durant la trobada es presentarà l’estudi ‘L’impacte de la covid-19 a l’economia social i solidària’, encarregat per La Confederació. | Més informació i inscripcions

Lafede.cat demana al nou govern que posi al centre les polítiques de justícia global

Lafede.cat ha demanat al nou govern de la Generalitat i a la nova Consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, que l’acció del nou govern sigui coherent amb els principis i valors de justícia global. La federació ha anunciat que iniciarà la interlocució amb les noves persones responsables del departament d’exteriors i ha reclamat també que es reactivi urgentment l’activitat a la Direcció general de Cooperació.

La Fundació Maria Auxiliadora publica el seu Pla d’Igualtat

La Fundació Maria Auxiliadora ha publicat el seu nou Pla d’Igualtat amb l’objectiu de “garantir la igualtat real i efectiva a la Fundació i evitar qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe, així com incorporar la perspectiva de gènere a tota l’organització”. El pla incorpora 10 àmbits d’actuació que inclouen la gestió de l’organització, les condicions laborals, la retribució i la salut laboral, entre d’altres.

La Fundació IRES presenta els resultats del projecte Click

La Fundació IRES ha presentat els resultats del projecte Click i ha compartit una entrevista a la Charity, una de les seves participants. El projecte acompanya 140 persones que passen per una etapa vital plena de canvis, decisions, pressions i expectatives del pas per entrar al món adult, sovint afectats per un context que no els és favorable en l’àmbit econòmic, familiar, escolar…

Adsis acompanya 42.619 persones el 2020

La Fundació Adsis ha presentat la seva memòria 2020, que recull que l’entitat va atendre 42.619 persones malgrat la situació d’excepcionalitat provocada per la covid-19. Menors i joves (76%) i persones amb addiccions (10%) són els col·lectius més acompanyats per la fundació. Aquest any, celebren els 25 anys, en què han acompanyat més de 900.000 persones a Espanya i l’Amèrica Llatina.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció