31.05.2021 | Notícia d’Arrels Fundació

Aquest dijous 3 de juny, el centre obert d’Arrels acollirà la vacunació d’una cinquantena de persones sense llar ateses per l’entitat. Serà al matí, entre les 9 h i les 12 h, en una acció impulsada des de la conselleria de Salut i que gestionarà el CAP Drassanes. Aquesta mateixa setmana, l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna i el menjador social de les Missioneres de la Caritat també esdevindran centres de vacunació per a persones sense llar, en col·laboració amb el centre d’atenció primària Gòtic.

Des d’Arrels, celebren que es comenci a vacunar les persones sense llar i que se les tingui en compte com a col·lectiu de risc, ja que es tracta de persones amb un estat de salut més fràgil, que solen presentar malalties cròniques, problemes d’immunitat, patologies respiratòries, etc, i que sovint no tenen accés a l’atenció mèdica i sanitària. L’objectiu no és tant arribar a vacunar moltes persones en un matí sinó iniciar el procés de vacunació, en col·laboració entre administracions, centres de salut i entitats i espais que coneixem persones que viuen al carrer.

Està previst que s’administri la vacuna Janssen, d’una sola dosi i més adequada a la situació de les persones que viuen al carrer. Aquesta acció de vacunació preveu arribar a persones que viuen a la intempèrie o que tenen una situació habitacional molt inestable, sense tenir en compte l’edat ni si la persona té la seva situació administrativa regularitzada.

Recommended Posts