Skip to content

 

Núm. 214 | 05.09.2019

Relleu en la presidència d’ECAS: Xavier Puig, nou president de la federació

Xavier Puig presideix en funcions ECAS des d’aquest mes de setembre en substitució de Sonia Fuertes, que inicia una nova etapa professional. Puig és educador social i forma part de la Junta Directiva des dels seus inicis. En l’actual mandat, que finalitza l’octubre de 2020, n’era vicepresident. Assumeix el càrrec com a mínim fins el proper mes d’octubre, en què es reunirà la Junta Directiva per valorar les properes passes a seguir. Com a membre de la Junta, Fuertes serà substituïda per Toni Garin. | Nota de premsa.

Presència d’ECAS als espais d’opinió durant l’estiu

Aquest estiu ECAS ha tingut una presència notòria en els espais d’opinió de diversos mitjans. Diversos portaveus d’ECAS han opinat a: El Periódico de Catalunya amb els articles ‘La vulnerabilitat no fa vacances’ d’Esther Gil, ‘Joves migrats, una oportunitat de país’ de Loli Rodríguez, ‘Acompanyar no és atendre’ d’Anna Tomàs’ i ‘Renda bàsica universal o renda garantida?’ de Sonia Fuertes; a Social.cat amb ‘Diferents i connectats, una aposta per la interculturalitat’ de Raúl Martínez; a El País amb ‘Tàctica i estratègia per un futur compartit’ de Sonia Fuertes; i al diari Ara amb ‘Pobresa: gana d’accions amb coratge’ també de Fuertes.

Conegueu el Projecte Lliures durant la diada

El Projecte Lliures formarà part de la Fira d’Entitats de la Festa per la Llibertat que organitza Òmnium Cultural l’11 de setembre, situada al Passeig Lluís Companys. A banda de poder-hi trobar tota la informació sobre el projecte i els seus objectius, podreu conversar amb representants de les iniciatives que s’han pogut dur a terme gràcies als fons recollits i comprar merxandatge. Us hi podeu acostar des de les 10h del matí fins les 20h del vespre.

Congrés sobre violències masclistes, 22 i 23 d’octubre

L’Institut Català de les Dones organitza el I Congrés internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, que tindrà lloc el 22 i 23 d’octubre a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, amb l’objectiu de reunir en un mateix espai totes les professionals dels circuits de violència masclista. S’estructura en tres blocs temàtics: les violències masclistes, una vulneració dels Drets Humans de les dones; violències estructurals i resistències feministes; i les violències sexuals com a forma de control social.

23è Fòrum Fedaia, octubre

La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (Fedaia) organitza el seu 23è fòrum el 10 i 11 d’octubre a l’auditori CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Amb el títol ‘Construïm mirades. Reptes i estratègies d’intervenció en les infàncies, les adolescències i les famílies’, les jornades analitzaran i reflexionaran al voltant d’eines de treball, metodologies i tècniques d’intervenció adreçades a les professionals. | Programa | Inscripcions

Campanya #MujeresIN, contra la discriminació laboral de les dones migrades

Accem ha llençat la campaya #MujeresIN, amb l’objectiu visibilitzar la necessitat de facilitar la inserció laboral de les dones migrades. D’aquesta manera es vol treballar contra la desigualtat, sense discriminació, sense etiquetes i sense prejudicis. | Vídeo campanya. D’altra banda, l’entitat, juntament amb la Universidad de Murcia, impulsa el màster en ‘Migracions, asil i refugi’ i la formació d’especialista universitari en ‘Inclusió social i gestió de la diversitat’.

Jornada sobre treball i discapacitat

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) organitza la jornada ‘El futur del treball i les persones amb discapacitat’ el 24 d’octubre de 9 a 14h a Foment de Treball (Via Laietana 32). La conferència inaugural serà a càrrec de Josep Ginesta, secretari general de Treball de la Generalitat de Catalunya. | Programa | Inscripcions.

22a edició dels Premis Piñol

Acció Solidària Contra l’Atur ha convocat una nova edició dels Premis Josep M. Piñol al foment de l’ocupació amb l’objectiu de reconèixer la innovació i la trajectòria de les entitats i empreses que treballen a favor de crear o consolidar ocupació. El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de setembre. L’entrega dels Premis es realitzarà el 6 de novembre a a les 19h al Palau Macaya. | Bases | Formularis d’inscripció

Llars d’acollida
per a joves migrats

Punt de Referència inicia la 15a edició del projecte Acull i busca sis llars per a l’acollida de joves migrants sense referents familiars al territori. L’entitat farà una xerrada informativa per a totes aquelles persones que hi estiguin interessades el 10 de setembre a a les 18h a la seva seu (Sant Antoni Abad 10, 2n pis). Les estades són de nou mesos i compten amb l’acompanyament d’un professional al llarg de tot el procés. Inscripcions al correu voluntariat@puntdereferencia.org.

Formació per impulsar els ODS

Fundesplai organitza la formació MAIA pels ODS, un programa per formar a joves perquè esdevinguin líders socials i siguin agents de canvi locals per avançar cap al desenvolupament sostenible. El curs està dirigit a persones d’entre 25 i 35 anys que vulguin implicar-se en un moviment col·laboratiu per fer front als Objectius de Desenvolupament Sostenible, impulsat per Nacions Unides, a través de la metodologia MAIA (Movement, Awareness, Inspiration, Action).

Campanya a favor de l’avortament universal
a Catalunya, ‘Juntes pel dret a decidir’

L’Associació Drets Sexuals i Reproductius, juntament amb nou entitats més, s’han unit per impulsar una campanya a favor de l’avortament universal a Catalunya i per denunciar la vulneració i negació al dret a l’atenció sanitària de les persones migrades, que deixa en especial situació de risc a les dones embarassades. Us hi podeu adherir en aquest enllaç. | Comunicat

Taller de foment de l’equitat de gènere,
27 de setembre a Girona

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) organitza, juntament amb La Confederació, el II Taller pel Foment de l’equitat de gènere al Tercer Sector Social de Catalunya a Girona el 27 de setembre de 12 a 14h a l’Hotel d’entitats La Rutlla (Rutlla 22). | Programa | Inscripcions.

Convocatòria 2019-2020 del programa gratuït ‘Consultors solidaris’ per a entitats socials

ESADE Alumni ha convocat el programa de consultors solidaris 2019-2020, per a aquelles entitats que vulguin millorar en alguna àrea de gestió. S’ofereix suport en màrqueting i comunicació, reflexió estratègica, millora dels processos, gestió estratègica, comercialització de productes i serveis, i acompanyament en els processos relacionats amb els recursos humans, les revisions financeres i l’anàlisi mixt de finançament. Es poden presentar sol·licituds fins el 20 de setembre.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció