05.09.2019 | Relleu a la presidència d’ECAS

  • El relleu es produeix per l’inici d’una nova etapa professional de l’actual presidenta, Sonia Fuertes
  • El mandat de la Junta Directiva finalitza l’octubre de 2020, quan se celebraran noves eleccions

XavierPuig_ECASXavier Puig presideix en funcions a partir d’avui la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) en substitució de Sonia Fuertes, que inicia una nova etapa professional i a la qual ECAS agraeix les valuoses aportacions al llarg dels quinze anys de trajectòria de la federació. El nou president és educador social i forma part de la Junta Directiva d’ECAS des dels seus inicis; en l’actual mandat era vicepresident i en nom de la federació és també vicepresident tercer de la Junta Directiva de La Confederació del Tercer Sector Social. Sonia Fuertes va ser escollida presidenta d’ECAS l’octubre de 2017 i com a tal formava part també de la Junta Directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, de la qual era vicepresidenta. El seu relleu es produeix per la seva incorporació a l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona com a comissionada d’Acció Social.

Xavier Puig assumeix la presidència en funcions com a mínim fins el proper mes d’octubre, en què la Junta Directiva de la federació valorarà les properes passes a seguir en relació a aquest mandat, que finalitza l’octubre de 2020. La resta de membres de l’òrgan de govern es mantenen tal com es van configurar ara fa dos anys: Rosa Balaguer i Amparo Porcel en són vicepresidentes i en total la componen 21 professionals del centenar llarg d’entitats que formen part d’ECAS. Els reptes principals de l’actual mandat s’han acomplert amb l’elaboració d’un codi ètic, el seguiment de la Renda Garantida de Ciutadania (informe sobre la seva aplicació, presentació d’al·legacions i compareixença al Parlament de Catalunya), l’anàlisi de la governança interna i l’aposta per les aliances entre entitats i amb altres actors, que ha cristal·litzat en la celebració d’una jornada i la publicació de la guia Aliances locals per a municipis inclusiusentre altres.

A més d’educador social, Xavier Puig és diplomat en magisteri i en direcció d’organitzacions no governamentals per Esade. Ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria laboral a l’associació Ceps – Projectes Socials, de la qual és director, i ha estat vinculat a diferents plataformes i organitzacions socials amb diferents responsabilitats, entre les quals el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, EAPN-Espanya, La Confederació i Fedaia.

Recommended Posts