Skip to content

 

 

Núm. 249 | 11.03.2021

 

 

24 de març: Jornada sobre la implementació de l’Ingrés Mínim Vital

El 24 de març, ECAS i l’Ajuntament de Barcelona presentem l”Estudi sobre la implementació de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya’, elaborat per Carles Delclós (coordinador) i David Palomera, de l’IGOP. Serà en el marc d’una jornada que comptarà també amb la participació i experiència de professionals d’entitats d’ECAS, una benvinguda a càrrec de Sònia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, i Xavier Puig, president d’ECAS, i un tancament a càrrec de Teresa Crespo, de la vocalia de pobresa d’ECAS, i Lluís Torrents, de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament.

La Taula del Tercer Sector demana al nou Govern que reforci les polítiques d’igualtat de gènere

La Taula del Tercer Sector ha demanat al nou Govern, amb motiu del 8 de març, que reforci les polítiques d’igualtat de gènere per reduir la pobresa i les desigualtats en les dones. La Taula reclama que s’incorpori la perspectiva de gènere en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials per garantir la igualtat efectiva entre homes i dones i denuncia que la feminització de la pobresa ha anat creixent els darrers anys.

Les entitats d’ECAS reivindiquen el paper
de la dona el 8M

Amb motiu del 8 de març, les entitats d’ECAS han reivindicat el paper de la dona amb diverses campanyes i iniciatives. La Fundació Assís ha denunciat que un 82% de les dones sense llar han patit violència i la Fundació Secretariat Gitano ha reivindicat les dones gitanes, que s’enfronten a “un camí amb majors obstacles i dificultats”. L’Associació in via, de la mà de Social.cat, han engegat la campanya ‘Visibilitzem-les‘ per posar en el mapa dones que ens han marcat. També han volgut visibilitzar les dones des del CPS Francesc Palau, amb el vídeo ‘Dones essencials‘. L’AFEV ha preparat un programa amb activitats i recursos per tota la setmana i la Fundació Ared ha obert una campanya d’arrodoniment solidari per a la inclusió social i laboral de dones en risc d’exclusió.

Les entitats de la XTLLJ pacten els salaris mínims per a les relacions del treball de la llar 2021

La Xarxa de Treball a la Llar Just ha presentat el Pacte de Salari Mínim per a les relacions de treball de la llar 2021, de manera coordinada amb la presentació d’eines anàlogues d’entitats similars de la resta de l’Estat. La XTLLJ reivindica la tasca d’intermediació amb les famílies com a única solució per regular, professionalitzar i dignificar el sector de la cura i de la llar, a falta d’un conveni i davant les actuals condicions de treball.

Oberta la convocatòria dels Premis d’Acció Social

Plataforma Educativa ha obert la convocatòria per a la 9a edició dels Premis d’Acció Social que organitza anualment. Els premis compten amb tres categories: Innovació Social, Emprenedoria Social i Coresponsabilitat Ciutadana. La categoria d’Innovació Social és oberta a tothom, i qualsevol persona o entitat pot presentar-hi la seva candidatura a través del formulari. El termini acaba el 6 d’abril a les 23.59h i les candidatures guanyadores es faran públiques en l’acte d’entrega de premis el proper 23 d’abril.

V Trobada d’E20,
el dia 29 d’abril

Escoles Espanyoles de 2a Oportunitat (E2O) i les fundacions Adsis, Comtal, El Llindar, Gentis, Marianao i Salesians St. Jordi coorganitzen la V Trobada d’E2O el proper 29 d’abril. La trobada parlarà sobre innovació educativa i abandonament escolar prematur i comptarà amb la paraula de joves, persones compromeses del món educatiu i social, l’administració pública i el sector privat. Des de diferents mirades, es reflexionarà per aproximar respostes per construir oportunitats educatives. L’acte serà online i la propera setmana se n’obriran les inscripcions.

BcN FemTech, inserció laboral de dones en risc d’exclusió al sector tecnològic

Formació i Treball, en aliança amb l’Ajuntament de Barcelona, Factoria F5, Barcelona Activa i Endesa, impulsen el programa BcN FemTech, d’inserció laboral de dones en risc d’exclusió al sector tecnològic. Unes 50 dones seran seleccionades per una formació intensiva de 6 mesos de desenvolupament web Full Stack a càrrec de Factoria F5. Formació i Treball les acompanyarà de manera individualitzada per fer una intermediació laboral i impulsar la seva inserció en l’empresa ordinària.

5.500 persones ateses per Càritas Barcelona viuen en llars sense cap ingrés

La xifra és gairebé tres vegades major que abans de la pandèmia. 17.500 persones acompanyades per l’entitat estan en situació de pobresa severa i 3.900 s’han vist obligades a canviar de domicili o d’habitació per no poder-ne assumir les despeses. Un any després de l’esclat de la pandèmia, Càritas ha impulsat la campanya ‘Gràcies’, per agrair el suport als col·laboradors de la diòcesi de Barcelona fent front a les conseqüències de la covid-19.

‘Jo tampoc estic bé’, nova campanya d’Obertament

Obertament ha posat en marxa ‘Jo tampoc estic bé‘, una campanya per atacar d’arrel la dificultat que té la gent per demanar ajuda quan pateix malestar psicològic o emocional. La campanya fa una crida a trencar amb les barreres de l’estigma en salut mental, en un moment en què la pandèmia ha disparat i aguditzat el nombre de casos de depressió, ansietat i altres problemes de salut mental. Obertament alerta que entre el 35% i el 57% de la població no demana ajuda quan pateix un problema de salut mental.

FEDAIA presenta l’informe ‘L’impacte de la covid-19 en els seveis adreçats a la infància i l’adolescència en situació de risc’

FEDAIA ha presentat l’informe ‘L’impacte de la covid-19 en els serveis adreçats a la infància i a l’adolescència en situació de risc‘. L’informe alerta que els professionals dels serveis d’atenció han detectat que les necessitats emocionals i econòmiques han augmentat entre la infància i l’adolescència de famílies en situació de vulnerabilitat.

‘Com enamorar els finançadors?’, webinar de la Fundació Hazloposible

La Fundación Hazloposible organitza, el proper dimecres 24 de març, el webinar ‘Com enamorar els finançadors?’. De la mà de Sílvia Bueso, conferenciant, formadora i coach, es repassaran tècniques, habilitats i actituds per aconseguir fons, posant el focus en la definició i estructura de la proposta de valor i el dossier del projecte. El webinar serà gratuït i es podrà seguir a través de Youtube.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció