Skip to content

info ACCIÓ SOCIAL

13.gener.2012

Logo
  1. ECAS programa dues formacions amb perspectiva de gènere
  2. Primera sessió per enfortir el discurs en immigració
  3. Últimes aparicions d’ECAS als mitjans de comunicació
  4. Cohesió social, creixement econòmic i ocupació
  5. Nova web de Bitàcola: inserció laboral i salut mental
  6. Jornades de debat sobre innovació, serveis socials i infància
  7. Monogràfic del JIS sobre gestió de les emocions
  8. Taller d’estrangeria  per a professionals i voluntaris
  9. ‘20 anys canviant el món’, lipdub de Femarec
  10. Reflexions a l’entorn de les relacions i la solidaritat intergeneracional

Formacions amb perspectiva de gènere

En el marc del pla formatiu del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, la Comissió de Gènere d’ECAS i la Fundació Surt oferiran dos cursos sobre ‘Abordatge de la violència masclista des d’una vessant intercultural’ i ‘Inserció laboral i dones: una mirada des de la perspectiva de gènere’. Cadascuna de les formacions, dirigides als professionals del sector, tindrà una durada de 20 hores repartides en quatre sessions que tindran lloc als mesos de febrer-març i maig, respectivament. Properament en rebreu la programació detallada.


ECAS enforteix el discurs en immigració

La Comissió d’Immigració d’ECAS treballarà aquest any per consensuar i enfortir el discurs de la federació en aquest àmbit a través de sis ponències de professionals experts. Ahir va tenir lloc la primera trobada, en què el convidat va ser el psicòleg Saïd El Kadaoui.  + info


Últimes aparicions d’ECAS als mitjans

A través d’una participació a Canal Català, Sonia Fuertes ha tingut l’oportunitat d’interpel·lar la portaveu d’ERC, Anna Simó, i el catedràtic d’Economia de la UB Ramon Adell. Per altra banda, la presidenta d’ECAS ha estat entrevistada aquesta setmana al programa ‘Nines Russes’, de Ràdio Badalona, i el portal Social.cat ha publicat les reflexions de Mijail Acosta, coordinador de la Comissió VIH/sida i exclusió social, al voltant del ‘VIH/sida, realitat invisible’.


Cohesió social, creixement econòmic i ocupació

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, intervindrà al proper Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés amb una conferència sobre ‘La cohesió social com a factor de creixement econòmic i d’ocupació’. L’acte tindrà lloc el 20 de gener, de 14 a 16.30 hores a l’Alberg Pere Tarrés (Numància 149, Barcelona). L’aforament és limitat i la reserva del dinar (20€) s’ha de realitzar en línia.


Xarxa Bitàcola: inserció laboral i salut mental

Xarxa Bitàcola és l’espai d’intercanvi de coneixement des d’on els professionals que treballen en inserció laboral i salut mental podran donar continuïtat al projecte Bitàcola, iniciat ja fa més d’un any. L’eina compta amb una borsa de treball per a usuaris dels serveis i una altra per a treballadors, i té l’objectiu de crear xarxa dins del sector.


Jornades d’innovació, serveis socials i infància

Els propers dies 9 i 10 de febrer se celebraran a CosmoCaixa les jornades Perspectives d’innovació en l’àmbit dels serveis socials i la infància vulnerable, organitzades per la DGAIA i la Fundació Acció Social i Infància (FASI). S’hi exposaran els primers resultats i reflexions del desplegament del projecte Cases d’Infants i es debatrà sobre experiències internacionals a tenir en compte per innovar en l’atenció residencial a infants. Les jornades tenen un preu de 50€ i la inscripció es pot tramitar en línia. +info


Monogràfic del JIS sobre gestió de les emocions

Els propers dies 19 i 26 de gener tindrà lloc el monogràfic Gestió de les emocions i educació per a la vida: Idees per a la promoció d’hàbits saludables, organitzat per Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) en col·laboració amb ARA. L’objectiu de la sessió és facilitar eines, recursos, estratègies i propostes per al treball de les emocions i les habilitats personals i socials. Per a més informació o inscripcions: sandra@joves.org | 93 431 0689 (preguntar per Sandra o Marta).


Taller d’estrangeria  per a professionals i voluntaris

La Fundació Comtal i la Fundació Ficat organitzen un taller d’estrangeria gratuït destinat als professionals i voluntaris de les entitats socials en l’àmbit de la immigració. La formació –el proper 23 de gener al Casal de Barri Pou de la Figuera– comptarà amb professionals de l’advocacia que aprofundiran sobre qüestions relacionades amb el reagrupament familiar, les renovacions i les expulsions de persones immigrades. Per confirmar assistència (places limitades): juridic@comtal.org | 93 319 98 55.


Reflexions sobre les relacions i la solidaritat intergeneracional

Amb motiu de la celebració aquest 2012 de l’Any Europeu per a l’envelliment actiu i la solidaritat entre generacions, la Federació d’Organitzacions Catalanes de Gent Gran, Dones i Família (FOCAGG) organitza un cicle de conferències participatives amb l’objectiu de potenciar la solidaritat intergeneracional. El primer acte tindrà lloc el 26 de gener i abordarà els diferents punts de vista d’un adult-madur i un jove-adult sobre els mateixos temes. Per a més informació: focagg@focagg.e.telefonica.es.


‘20 anys canviant el món’, lipdub de Femarec

Femarec ha finalitzat la celebració dels actes del seu 20è aniversari amb la gravació del lipdub ‘20 anys canviant el món’, en què han participat més de 250 professionals i usuaris de l’entitat.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.