Skip to content

 

 

Núm. 261 | 16.09.2021

Trobada d’ECAS amb la secretaria d’Infància, Adolescència
i Joventut i la DGAIA

Aquest dimecres la Junta d’ECAS s’ha reunit amb Alexis Serra, secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, i Ester Cabanes, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. La reunió ha estat una primera trobada per situar els reptes i prioritats. ECAS ha traslladat la necessitat d’abordar transversalment infància i joventut amb la dimensió de les famílies i els ha emplaçat a treballar amb la secretaria d’Afers Socials i Famílies en l’impuls del Pla Interdepartamental de Suport a les Famílies. Totes dues parts han coincidit en la necessitat de reactivar la Taula governamental de Joves Migrats, una realitat que des d’ECAS s’està treballant de la mà de l’Aliança amb FEPA i FEDAIA. També s’ha conversat sobre el desplegament del model SIS i els reptes en les polítiques de prevenció en matèria d’infància. Serra i Cabanes s’han compromès a implementar el Pla de millora del Sistema d’Atenció a infants i joves, i les seves famílies, en situació de vulnerabilitat.

La Taula del Tercer Sector reclama que la Renda Garantida de Ciutadania funcioni al 100%

La Taula del Tercer Sector ha recordat, en una nota de premsa amb motiu del quart aniversari de la seva implementació, que la Renda Garantida de Ciutadania arriba només a un 10% del 1.600.000 persones en situació de pobresa a Catalunya. Tot i que “l’evolució de la prestació és positiva perquè la gestió ha anat millorant progressivament”, reclama canvis “davant les pitjors dades de pobresa dels últims 10 anys”.

‘Quatre anys d’una renda garantida insuficient’, article de Sira Vilardell al diari Ara

També amb motiu del quart aniversari de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania a Catalunya, Sira Vilardell, vicepresidenta d’ECAS, lamenta en un article al diari Ara que la mesura “havia d’assegurar una vida digna per a tothom” però, en canvi, “l’índex de risc de pobresa ha seguit a l’alça fins a situar-se en un 26,3%”. Davant les mancances de la RGC, Vilardell reclama caminar cap a la Renda Bàsica Universal: “una nova finestra d’esperança que esperem que, aquesta vegada, sigui definitiva”.

Arrels impulsa la campanya ‘Tothom a cobert’

Arrels Fundació ha posat en marxa la campanya ‘Tothom a cobert‘, amb l’objectiu de recaptar fons per garantir l’allotjament estable i el seguiment social a persones que viuen o han viscut als carrers de Barcelona. La campanya convida la ciutadania a fer-se amfitriona d’un àpat solidari a casa amb la família o amistats i a fer un donatiu per garantir allotjament estable a les persones sense llar. A Catalunya, més de 5.500 persones dormen al ras o pernocten en albergs, 1.100 de les quals ho fan a Barcelona.

El Projecte Lliures publica la memòria 2020 (i més)

El Projecte Lliures ha fet pública la memòria de l’any 2020 (i més), en què recull també part de l’activitat de l’any 2021. El document repassa tots els projectes que recolza Lliures des del seu inici i fins la darrera convocatòria, inclou la memòria econòmica, l’hemeroteca d’articles i aparicions a mitjans, i també un repàs de la situació actual de la societat.

L’atur, cosa de tots?

Acció Solidària Contra l’Atur organitza el 5 d’octubre el debat-col·loqui ‘L’atur, cosa de tots?‘ per commemorar el 40è aniversari de la fundació. Serà al Palau Robert de Barcelona, de 17h a 19h, i caldrà inscripció per assistir-hi (l’aforament és limitat), tot i que també es podrà seguir per streaming. Hi participaran Anton Costas (catedràtic d’Economia i president del Consejo Económico y Social de España), Teresa Crespo (llicenciada en història i expresidenta d’ECAS) i Alfred Pastor (economista i professor emèrit de l’IESE), amb la moderació del periodista Manel Pérez.

La intervenció social a través de l’art

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, dins el Màster en desenvolupament, cooperació i acció comunitària, organitza el 30 de setembre el webinar ‘Intervenció social a través de l’art. Una perspectiva feminista‘. La conferència abordarà com el foment de la creació, el desenvolupament d’una mirada crítica sobre la història i l’apropament a l’obra d’artistes que creen des de posicions compromeses poden convertir-se en eines per treballar en intervenció social des de l’enfocament de gènere. | Inscripcions

Nou cicle de tallers en sostenibilitat i disseny en emprenedoria

Acció contra la Fam ofereix un nou cicle de tallers formatius de sostenibilitat i disseny per persones joves emprenedores, del 27 de setembre al 13 d’octubre, de dilluns a divendres de 10h a 12h. Està dirigit a joves d’entre 16 i 30 anys que vulguin posar en marxa una idea de negoci i abordarà la metodologia design thinking i eines de pensament creatiu. Un cop acabats els tallers, es podrà seguir amb assessoraments individuals per posar en marxa el negoci. | + info

Conferència de Dincat sobre el futur
de les entitats socials

Dincat organitza, el 21 de setembre a les 10h, la conferència ‘La transformació de les ONG a organitzacions emprenedores i híbrides‘. La sessió anirà a càrrec d’Ignasi Carreras, professor i investigador del Departament de Direcció General Estratègica d’ESADE i de l’Institut d’Innovació Social, i president d’Oxfam Intermón. Es podrà seguir a través de la web de Dincat.

25è Aniversari de Salut Mental Catalunya

La Federació Salut Mental Catalunya fa 25 anys aquest octubre i ho celebrarà el 5 d’octubre de 17.30h a 19h. L’acte estarà conduït pel comunicador Òscar Dalmau i comptarà amb la participació de la ballarina Laura Mestres de Ca La Vidala. Servirà també per commemorar el Dia Mundial de la Salut, amb el lema “Salut mental en un món desigual” i es podrà seguir per streaming a través del canal de Youtube de la Federació.

Curs de gestió de Projectes de Mentoria Social

La Coordinadora de Mentoria Social ofereix un nou curs per conèixer la metodologia dels projectes de mentoria social, avaluar-los i saber si és el camí adequat per complir els objectius de la teva organització. El curs s’impartirà entre el 4 d’octubre i el 7 de novembre en format online. Es poden fer consultes a coordinadora@mentoriasocial.org.| Inscripcions

Impulsar la participació adolescent a les activitats i espais locals de lleure

Educació 360 organitza, el dimarts 5 d’octubre, de 10h a 11:30h, la jornada “Com impulsar la participació adolescent a les activitats i espais locals de lleure?“. La sessió abordarà, entre d’altres, els factors que expliquen la menor participació dels i les adolescents en el lleure que ofereix el municipi o com combatre els obstacles socials, econòmics i culturals. | Inscripcions

La Fundació Comtal ajuda més de 40 joves a través de l’Escola de Segona Oportunitat

La Fundació Comtal ha ajudat, a través de l’Escola de Segona Oportunitat, a que més de 40 joves sense ocupació ni estudis reprenguessin la seva formació i/o aconseguissin la seva inserció social i laboral el curs 2020-2021. 12 alumnes s’han inserit al mercat laboral malgrat les dificultats de la pandèmia, i el 90% continuarà el seu itinerari fent la ESO, un PFI o un CGM.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció