Skip to content

  
info ACCIÓ SOCIAL
22.març.2013
Logo
  1. Concepció Requena, guanyadora del Premi ASPÀSIA
  2. Jornada de contractació pública internacional, 5 d’abril
  3. Les polítiques discriminatòries legitimen el racisme
  4. ECAS ha demanat nova data per a la cimera social i poder participar-hi
  5. Festa Uncopdemà amb Leo Messi
  6. Fundació Marianao rep el Premi d’Educació en el Lleure
  7. Xerrada sobre responsabilitat social a ACIDH
  8. Projecte ‘Fatiha, ciutadana de Barcelona’, últims dies per fer aportacions

Concepció Requena guanya el Premi ASPÀSIA

 

La primera edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector, ha reconegut aquesta setmana “la llarga trajectòria professional i docent” de la treballadora social Maria Concepció Requena Daroca, “amb un compromís destacat i un treball continuat en defensa dels col·lectius més desfavorits i, en concret, en la defensa dels drets de les dones”. El guardó, el primer que reconeix a Catalunya trajectòries de lluita per l’apoderament de les dones, s’ha concedit en el marc de la 1a Jornada DDiPAS. +info


  

Jornada de contractació pública internacional

 

ECAS coorganitza amb ACC1Ó la jornada ‘La contractació pública internacional per a entitats d’acció social’, el proper 5 d’abril de 10 a 13 hores a la seu de la federació (Via Laietana 54, pral.). L’acte oferirà tota la informació necessària sobre els mecanismes de contractació internacional com a font d’oportunitats per desenvolupar activitats en altres països. La sessió la impartirà el gerent de Contractació Pública Internacional d’ACC1Ó, Isidre Sala. Properament en rebreu el programa detallat; la participació és gratuïta i us podeu inscriure a través d’aquest formulari.


 

Polítiques discriminatòries i racisme

 

L’informe 2012 sobre ‘L’estat del racisme a Catalunya’, publicat ahir per SOS Racisme coincidint amb el Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia, alerta que les retallades pressuposàries i en drets socials i les “polítiques discriminatòries” –com la negació de l’accés al sistema de salut pública de les persones en situació administrativa irregular— s’acompanyen d’un discurs que està calant perillosament en la societat. Fa culpable la immigració de la crisi econòmica i del col·lapse dels serveis públics, intenta dividir la població en dos blocs –’ells i nosaltres’, dificultant “la capacitat d’organitzar-se de manera conjunta per plantar cara a l’enemic real” i contribueix a legitimar el racisme latent.


ECAS ha demanat nova data per a la cimera social i poder participar-hi

Davant la suspensió de la cimera social i econòmica que havia de tenir lloc el cap de setmana passat, des d’ECAS hem manifestat públicament (veure nota de premsa) que lamentem que els partits polítics no hagin pogut arribar a un acord per abordar amb urgència els reptes que planteja la crisi actual, i hem demanat que el Govern i les forces parlamentàries renovin el compromís i fixin com més aviat millor una nova data. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, en va parlar en una tertúlia a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ i en una entrevista al programa ‘Maneres de viure’ de La Xarxa; se n’han fet ressò també altres mitjans: ARA, El Periódico, El Punt Avui i El País.


 

Festa Uncopdemà amb Leo Messi

El jugador del FC Barcelona Leo Messi és el padrí de la IV Edició de la Festa Uncopdemà, que tindrà lloc el proper diumenge 14 d’abril al Tibidabo. Organitzada pel parc d’atraccions i la Fundació Real Dreams, enguany hi participa també la Fundació Adsis. Les entrades tenen un preu de 10€ per als infants i 20€ per als adults i inclouen una samarreta solidària.


Marianao, Premi d’Educació en el Lleure

El programa ESFERA JOVE de la Fundació Marianao ha estat reconegut aquesta setmana amb un dels Premis d’Educació en el Lleure convocats per la Fundació Lluís Carulla en col·laboració amb la Direcció General de Joventut i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Enhorabona! +info


Xerrada sobre responsabilitat social a ACIDH

L’economista Ignasi Farreres oferirà una xerrada sobre ‘Noves consideracions i vessants de la Responsabilitat Social’ en el marc del sopar-col·loqui organitzat per ACIDH el proper 15 d’abril de 20.30 a 23 hores a la seu de l’entitat (Milà i Fontanals 49, Barcelona). El preu és de 25€ i cal reservar plaça:  93 457 38 52 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org.


Aportacions al projecte ‘Fatiha’

La campanya de micromecenatge que EICA va posar en marxa ara fa tres setmanes ha assolit el 75% dels fons que necessita per mantenir el projecte ‘Fatiha, ciutadana de Barcelona’, un programa d’inclusió i formació de dones de diferents orígens que té 10 anys de trajectòria i està en risc per les retallades. Només queden dues setmanes per fer-hi aportacions


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.