Skip to content
info ACCIÓ SOCIAL

24.febrer.2012

Logo
 1. La Generalitat deu 9,7 milions d’euros a 17 entitats d’ECAS
 2. Col·laboració de les entitats en la ILP hipotecària
 3. El tercer sector reclama el 0,7% de l’IRPF a Catalunya
 4. Sessió informativa sobre la reforma laboral
 5. EAPN insta Barroso a demostrar la solidaritat amb les persones
 6. Mercat laboral i polítiques d’ocupació a COM Ràdio
 7. Directoris d’entitats d’inserció i serveis a ajuntaments, actualitzats online
 8. FIAS, Premi Ciutat de Barcelona en educació
 9. 4ª Jornada de Drogodependències, organitzada per Projecte Home
 10. Premis de Civisme en l’àmbit social
 11. El politòleg Ricard Zapata, amb la Comissió d’Immigració d’ECAS
 12. Diàlegs d’innovació i tecnologia en el tercer sector

La Generalitat deu 9,7 milions d’euros a 17 entitats d’ECAS

Les Administracions públiques tenen un deute de més de 12,4 milions d’euros amb les 17 entitats d’ECAS que ens han facilitat dades en aquest sentit. Els endarreriments en el pagament de subvencions, convenis i contractes per prestació de serveis provenen en la seva major part de la Generalitat, que deu 9,7 M€. La resta es reparteix entre Ajuntaments (1,4 M€), Govern central (800.000 €), institucions internacionals (13.000 €) i altres organismes (400.000 €).


Col·laboració de les entitats en la ILP hipotecària

En poques setmanes les entitats promotores de la ILP per la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social podran iniciar la recollida del mig milió de signatures necessàries perquè la qüestió es debati al Congrés dels Diputats; el termini per aconseguir-les és de 9 mesos. La Taula del Tercer Sector demana la mobilització i col·laboració del conjunt del sector per tal de fer pressió social i facilitar la recollida de signatures a tots els racons del país. Les entitats socials hi podeu col·laborar com a Oficina de Coordinació Territorial, entitat adherida i fent propostes de mocions als ajuntaments; a més, tots els ciutadans poden ser fedataris i/o voluntaris. La Taula està coordinant la participació i per a més informació podeu adreçar-vos a ilp@tercersector.cat o al telèfon 93 310 57 07 (Judith Calabria).


El tercer sector reclama el 0,7% de l’IRPF a Catalunya

La Taula del Tercer Sector va reclamar la setmana passada en roda de premsa que es compleixi la sentència del Tribunal Suprem sobre la gestió des de Catalunya del 0,7% de l’IRPF, que dóna la raó a la Generalitat en una reivindicació històrica del sector. Una representació de les 4.000 entitats membres de la Taula va recordar que el 2011 no es van retornar a Catalunya 23 dels 52 milions d’euros (…)


Sessió informativa sobre la reforma laboral

L’AEISC organitza una sessió informativa sobre la nova reforma laboral dirigida a les entitats socials el proper 29 de setembre a la seu de Foment del Treball (Via Laietana 32). L’aforament és limitat i és imprescindible confirmar assistència a través del següent formulari en línia o al telèfon 93 268 85 60.


EAPN insta Barroso a demostrar la solidaritat amb les persones

Arran del nou pla de rescat per Grècia, l’EAPN ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, demanant que demostri que la base per als paquets d’ajuda financera és la solidaritat amb les persones, i no amb els mercats. A la carta, l’EAPN estableix cinc accions clau dirigides a revertir els atacs als drets socials que han implicat fins ara els paquets de rescat, que inclouen l’obligació que tots els programes nacionals de reforma vetllin perquè les mesures d’austeritat no colpegin les persones en situació de pobresa i permetin la participació activa de la societat civil.

Carta en anglès (pdf) | Carta en francès (pdf)


Mercat laboral i polítiques d’ocupació a COM Ràdio

Dilluns vinent, 27 de febrer, el programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio debatrà sobre el mercat laboral i les polítiques d’ocupació a l’espai de tertúlia organitzat per l’Agència de Comunicació Social. Hi participaran el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López; Fina Rubio, presidenta de l’agència de col·locació Intermèdia; Jose Alonso, coordinador pedagògic de la Fundació Èxit i membre de la Comissió d’Inserció Sociolaborald’ECAS; i Joaquim Novella, catedràtic de Política Econòmica de la UB. Per altra banda, el diari Públic dedicava recentment la seva Tribuna a les fundacions, amb un article de Teresa Crespo.


Directoris actualitzats online

Ja estan disponibles al web d’ECAS les versions actualitzades dels dos directoris d’entitats publicats per la federació: la Guia de recursos d’acció social a Catalunya per a l’atenció a les persones i el Directori d’entitats amb serveis d’inserció laboral. La primera serà presentada formalment als Ajuntaments de Catalunya en els propers mesos.


FIAS, Premi Ciutat de Barcelona en Educació

Un projecte fotogràfic de FIAS amb dones del Centre Penitenciari Wad-Rad ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’educació. ‘Racons: una manera de representar que vivim entre extrems’ és el resultat d’un taller de fotografia realitzat per les internes del centre i ha estat reconegut pel jurat com una activitat que ajuda a conèixer la pròpia identitat de les internes a través de les emocions i de la imatge. Nota de premsa de FIAS (pdf)


4ª Jornada de Drogodependències, organitzada per Projecte Home

La quarta edició de la Jornada de Drogodependències de la UB –en col·laboració amb Projecte Home– se centrarà en la formació i sensibilització sobre el consum d’alcohol. El programa inclou una taula d’experiències amb la participació de Llar de Pau i Fundació Marianao, moderada pel gerent d’ECAS, Jordi Gusi. La jornada tindrà lloc el 27 d’abril a partir de les 15.30 hores a l’edifici històric de la UB i té un cost de 20 euros.


Premis de Civisme en l’àmbit social

El Departament de Benestar Social i Família ha convocat una nova edició dels Premis de Civisme, amb una dotació total de 37.000 euros. En l’àmbit social, els guardons inclouen el Premi Jaume Ciurana d’actuació cívica juvenil –en l’edició 2010 es va reconèixer la tasca de Fundació Comtal i Càritas Girona— i el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació. Els treballs s’han de presentar abans del 30 d’abril.


Ricard Zapata, amb la Comissió d’Immigració

El professor de Ciències Polítiques de la UPF Ricard Zapata ha participat en una trobada amb la Comissió d’Immigració d’ECAS al voltant de les polítiques públiques per integrar la diversitat des d’una perspectiva positiva i enriquidora. +info

 


Diàlegs d’innovació i tecnologia

L’empresa UPCnet ha iniciat un procés de ‘Diàlegs d’innovació i tecnologia en el tercer sector social’ que compta ja amb vuit converses al voltant dels reptes de les entitats i la seva necessitat d’innovar. Al blog Dits3 es poden veure extractes de les entrevistes a Teresa Crespo (ECAS), Lluís Grande (ICASS), Jaume Albaigès (assessor en TIC i Tercer Sector) i Pau Vidal (Observatori del Tercer Sector), entre altres.


Agència de Comunicació Social comunicacio@acciosocial.org T. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció social Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483 ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.