Skip to content

 

 

Núm. 250 | 25.03.2021

Entitats i serveis socials reclamen facilitar, agilitzar i ampliar el desplegament de l’Ingrés Mínim Vital

ECAS i l’Ajuntament de Barcelona han presentat l’Estudi sobre la implementació de l’Ingrés Mínim Vital, elaborat per l’IGOP-UAB. El document recull l’experiència d’entitats i serveis socials, que reclamen simplificar els requisits i processos per accedir-hi amb l’objectiu d’ampliar-ne la cobertura. Actualment en queden exclosos nombrosos col·lectius i perfils en situació de gran vulnerabilitat i l’Administració està col·lapsada. | Nota de premsa

La sessió de presentació de l’estudi ha comptat amb una benvinguda a càrrec de Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, i Xavier Puig, president d’ECAS; l’exposició del document per part de Carlos Delclós; una taula d’experiències d’entitats; i les intervencions de Teresa Crespo, de la Vocalia de Pobresa d’ECAS, i Lluís Torrens, de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, com a cloenda.

800.000 persones han requerit ajuda de les entitats socials per la Covid-19

La Taula del Tercer Sector ha fet balanç de l’impacte de la crisi social derivada de la pandèmia durant el 2020, en què 800.000 persones han requerit ajuda de les entitats del tercer sector. Segons les dades que ofereix la Taula, sobretot han necessitat cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació (s’han triplicat les peticions d’ajuda) i l’habitatge (s’han duplicat). Un 30% de les persones que han recorregut a les entitats socials no ho havien fet mai.

Justícia i Pau reclama una vacunació mundial i equitativa

L’associació Justícia i Pau ha denunciat en un comunicat la distribució desigual de les vacunes contra la covid-19: el 75% de les immunitzacions s’han concentrat, fins ara, en deu estats que suposen el 60% del PIB mundial. 100 països, amb 2.500 milions de persones, no n’han rebut cap dosi. Justícia i Pau assenyala que a més de ser profundament injusta, aquesta situació disminueix l’eficàcia de les vacunes, ja que, com ha alertat l’OMS, el virus es transmet descontroladament en aquestes regions amb les consegüents mutacions.

Webinar sobre la gestió d’Agbar-Suez a Colòmbia, Mèxic i Xile

La societat civil de Colòmbia, Mèxic i Xile denuncia que el model de gestió d’Agbar-Suez vulnera el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament i genera greus afectacions al territori. Enginyeria Sense Fronteres, amb el suport de la Taula Catalana per Colòmbia i Lafede.cat, organitza avui a les 18h un webinar en què col·lectius socials i representants legals d’aquests països explicaran els atacs contra la integritat física, la vulneració de drets laborals, la violació del dret a la consulta prèvia i la violació del dret a la informació transparent.

IV Jornades de Maltractament Infantil i Adolescent

La Fundació Germina organitza les IV Jornades de Maltractament Infantil i Adolescent el proper 16 d’abril de 10:30 a 13:30h. Les sessions comptaran amb experts i expertes que abordaran diferents perspectives del vincle i l’acompanyament des del territori. | Programa | + info i inscripcions

Fons per una grua
de transferència

La Fundació Integramenet ha posat en marxa una campanya de captació de fons per adquirir una grua de transferència per formar cuidadores i cuidadors de l’àmbit de serveis d’atenció domiciliària. Amb aquesta grua, les persones podran practicar mobilitzacions de persones en situació de dependència que fan servir aquest equipament. La grua té un cost de 500€ i es poden fer aportacions via transferència (ES28 2100 3253 9122 0005 4573) i Bizum (identificador 00818).

Campanya per aturar la pobresa invisible

L’Associació Benestar i Desenvolupament ha posat en marxa la segona edició de la campanya #joetveig, dirigida a donar suport a persones vinculades amb l’entitat que segueixen sense poder subsistir amb un mínim de dignitat i autonomia. Atès que les ajudes de les administracions no arriben a totes les persones ni de forma suficient, ABD opta per l’ajuda directa per cobrir les seves necessitats bàsiques i afavorir el seu procés d’autonomia i benestar.

Projecte de cures
i inserció laboral

L’Hospital Clínic i la Fundació Formació i Treball lideren un programa d’innovació social per millorar la qualitat de vida dels pacients trasplantats de medul·la òssia que ha permès crear un servei de cuidadors i cuidadores professionals a domicili per a pacients sense suport familiar. Alhora, el projecte permet la inserció laboral de persones en risc d’exclusió seleccionades per Formació i Treball i formades per la Unitat d’Atenció Domiciliària.

La Fundació Adsis estrena un curtmetratge
que desmenteix les mentides racistes

La Fundació Adsis ha estrenat el curt ‘Migrar la mirada‘ amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, el 21 de març. La peça, de docuficció, dona a conèixer testimonis de joves migrants i experts del sector que desmunten les idees preconcebudes sobre el col·lectiu.

Convocatòria oberta pels Premis La Confederació

Ja s’ha obert la convocatòria per a la 5a edició dels Premis La Confederació, que reconeixeran iniciatives innovadores, cratives i valentes del Tercer Sector Social davant la Covid-19. S’hi poden presentar candidatures fins el 30 d’abril a les 17h.

Guia sobre mecanismes i estàndards internacionals pel dret a la igualtat i la no discriminació

L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha publicat la guia ‘Igualtat i No Discriminació. Mecanismes i estàndards internacionals‘, una eina per a l’anàlisi, la incidència i l’exigibilitat d’aquests drets en els diferents sistemes internacionals de protecció. La guia conté un estudi en profunditat dels estàndards internacionals que defineixen el reconeixement jurídic, el contingut, l’abast i el desenvolupament de la igualtat i la no discriminació i facilita els mecanismes i procediments per a la seva protecció.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2021 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció