Skip to content

 

Núm. 213 | 25.07.2019

ECAS romandrà tancada del 19 al 23 d’agost. Aquest és el darrer butlletí abans de les vacances, tornem al setembre! BON ESTIU!

‘Entre l’ocupació i el treball’, experiències per a la inserció social

ECAS ha conclòs el projecte ‘Entre l’ocupació i el treball. Davant la manca d’ocupació, restituïm el valor social del treball‘, impulsat per la Comissió d’Inserció Sociolaboral i realitzat per Insercoop, amb un informe de tancament (PDF) ja disponible online. El document recull reflexions, experiències i orientacions per a l’acció en el sentit de fer possible la inserció social no només a través de la participació en el mercat de treball, sinó també al voltant de dos altres eixos: l’aprofitament de béns i serveis públics a l’abast de tothom i la implicació en activitats que es despleguen a l’entorn de la família i altres relacions comunitàries. A més, identifica les variables que introdueixen les entitats en les seves actuacions en el camp de la inserció laboral quan atenen persones cronificades i converteix en coneixement les pràctiques que depassen el camp estricte de les accions de recerca de feina i exploren altres terrenys per restituir el valor social de les persones.

El sector d’atenció a la gent gran reclama una major inversió 

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya és una de les organitzacions que s’ha mobilitzat avui per demanar a la Generalitat que “l’atenció a la gent gran sigui una prioritat de país”. Patronals i sindicats han fet públic el segon Manifest del sector d’atenció a la gent gran a Catalunya en una concentració a Barcelona. | Nota de premsa. Per altra banda, s’ha obert la inscripció a l’acte de lliurament dels Premis La Confederació 2019, el 18 de setembre al CCCB.

Pronunciaments sobre pobresa
i inclusió social als mitjans

Sonia Fuertes, presidenta d’ECAS, ha participat a la taula rodona sobre ‘Inclusió social’ de l’Agenda Urbana de Catalunya (podeu veure un extracte de la seva intervenció en aquest enllaç, minut 31:39) i Ferran Busquets, vocal de Pobresa, alerta sobre l’acumulació de causes i situacions de pobresa en un article a El Periódico de Catalunya: “Salari mínim baix, fiscalitat incapaç de redistribuir la riquesa i compensar les desigualtats, mercat de l’habitatge descontrolat, prestacions insuficients…”.

Memòria 2018 del Projecte Lliures

El projecte ‘Lliures de pobresa, d’exclusió i de desigualtats’, impulsat per ECAS, Òmnium Cultural i Coop57, ha publicat la seva memòria 2018. Tot i tractar-se d’un any en què la sobrecàrrega de feina de les entitats impulsores i la situació política ha alentit l’activitat de la iniciativa, s’han finançat dos projectes: l’Ateneu popular Coma Cros i la cooperativa Mujeres Pa’lante. A més, s’ha fet un procés de reflexió i autocrítica i s’han esbossat les bases d’un nou pla de treball de cara a encetar una segona fase del projecte el setembre de 2019. | Memòria 2018 (PDF)

Jornada sobre fons i programes europeus

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i ACCIÓ organitzen la jornada ‘Fons i programes europeus per a empreses socials: actors principals, eines i estratègies d’accés’ el 18 de setembre de 9 a 13h a la seu d’ACCIÓ (Pg. de Gràcia 129). Hi haurà diverses conferències i un taller pràctic. Aquesta jornada s’emmarca dins de les mesures d’enfortiment de les entitats socials a través de la internacionalització de la Taula. | Programa | Inscripcions.

1a edició del programa EMPRÈN SOCIAL

La primera edició del programa EMPRÈN SOCIAL, impulsat per la Fundació Agbar i Tandem Social, ha obert el període d’inscripcions per a totes aquelles organitzacions amb projectes orientats a fomentar l’ocupació de persones en situació o risc d’exclusió social, lluitar contra la pobresa i oferir oportunitats educatives. Els projectes seleccionats rebran assessorament expert per consolidar els seus models de negoci i el seu impacte social. Les entitats interessades us hi podeu inscriure fins el 8 de setembre.

Rutes per descobrir una altra Barcelona

Aquest estiu Arrels Fundació organitza passejades per l’Eixample i Ciutat Vella de la mà de persones que han viscut al carrer amb l’objectiu de fer descobrir una Barcelona diferent mentre es donen a conèixer històries de vida i recursos per a persones sense llar. Les visites poden ser en castellà, anglès o alemany i es fan per grups (20 euros per persona per a grups d’entre 3 i 9 persones, 15 euros per a grups d’entre 10 i 15 persones). Per reservar podeu escriure un correu a comunicacio@arrelsfundacio.org.

Pregoneres de les festes de Gràcia

Quatre representants de l’equip olímpic femení de bàsquet acidH – Lluïsos de Gràcia seran enguany les pregoneres de la Festa Major de Gràcia: les guanyadores dels Special Olympics Cristina Pandis, Noèlia Bautista, Xènia Galtés i Paola Manjón seran les encarregades de donar el tret de sortida a les festes el 14 d’agost a les 19h a la Plaça de la Vila. La secció esportiva d’acidH va néixer per fomentar la pràctica esportiva entre les persones amb intel·ligència límit o discapacitat intel·lectual lleugera.

Caminada contra la violència masclista

L’Associació “in via” organitza la caminada #PoblenouFaVia contra la violència masclista el 8 de setembre a partir de les 10:30h. La ruta de 6,5 km s’inicia a l’estació de tren de Sant Adrià i transcorre paral·lela a la platja. La recaptació de les inscripcions es destinarà a projectes d’acompanyament de víctimes de violència masclista. Davant de la seu de l’entitat (Amistat 13-15) hi haurà música, tallers infantils i vermut a partir de les 11h i una paella solidària a les 14:30h.

Música africana solidària a l’estiu

El grup Baaba Maal et le Dande Leñol, referent de la música africana procedent del Senegal, farà dos concerts solidaris per recaptar fons per a diverses entitats amb projectes d’acollida i integració (Fundació Cepaim, Cooperativa Diomcoop i Asociación Cakanam) i per a projectes concrets al Senegal (Agro-Avicole Project de Bounia Magal i Naan-K de Séno Palel). Les actuacions són el 27 de juliol a la Mega Soirée de Calella (Fàbrica Lloret-Guri | Entrades) i el 3 d’agost a la sala Apolo de Barcelona (entrades).

11è Premi Consell Municipal d’Immigració

S’ha obert la convocatòria del Premi Consell Municipal d’Immigració de Barcelona en la seva onzena edició, centrada en les persones migrades i l’envelliment. El guardó vol reconèixer públicament la tasca realitzada a la ciutat en l’àmbit de la immigració i el termini de presentació de propostes romandrà obert fins el 15 d’octubre. | Bases

Innovació i reptes socials a Catalunya

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) organitza el seminari ‘Innovació i reptes socials a Catalunya’ el 18 de setembre al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108). S’hi presentaran l’Agenda Innovació Social a Catalunya 2019-2021 i diversos projectes innovadors, i hi haurà dues ponències sobre innovació en l’àmbit internacional. | Inscripcions

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2019 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1r | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció