Skip to content
Núm. 188 | 28.06.2018

Formacions en protecció de dades a Barcelona, Tarragona i Girona

ECAS organitza tres formacions sobre la nova normativa de protecció de dades: a Barcelona el 13 de juliol de 10 a 12h a la seu d’ECAS (Via Laietana 54, 1r pis), a Tarragona el 25 de juliol de 10 a 12h a l’Espai Tabacalera (Vidal i Barraquer s/n) i a Girona el 10 de juliol de 18 a 19.30h a l’Hotel d’entitats (Rutlla 20-22). Les sessions a Barcelona i Tarragona seran a càrrec de Suport Associatiu i la formació a Girona, coorganitzada amb La Confederació, per part de l’assessoria Legalment. Inscripcions:  Barcelona | Tarragona | Girona

Projecte Home alerta de la invisibilització i de la major gravetat de les dones amb addiccions

Projecte Home ha publicat el seu Informe Anual de Drogues, en motiu del Dia mundial contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues. En destaca la invisibilització i la major gravetat dels casos de dones amb addiccions. Tot i que només un 15,8% de les persones tractades són dones, aquestes pateixen una major estigmatització, més deteriorament, més abusos i els resulta més difícil obtenir suport per accedir a tractaments i superar-los. A més, constata que la cocaïna segueix augmentant com a substància principal de consum entre la població adulta, mentre que entre els adolescents és el cànnabis.

15 anys de la Taula del Tercer Sector, celebració el 19 de juliol

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya celebra el seu 15è aniversari el 19 de juliol a les 17h a l’auditori del Disseny Hub Barcelona (Pl. Glòries). S’hi projectarà un vídeo sobre els 15 anys, hi haurà parlaments institucionals, una actuació musical i refrigeri per a tots els assistents. Les inscripcions estan obertes fins al 12 de juliol.

Formacions de La Confederació, juny i juliol

La Confederació organitza diverses formacions aquest final de juny i inici de juliol: ‘Nova llei de contractes del sector públic: avantatges i oportunitats per al tercer sector social’ el 29 de juny de 12 a 14h a la Casa Elizalde de Barcelona (València 302); ‘Eines per a l’elaboració i implantació del protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’entorn de treball’, el 3 de juliol a l’auditori PIMEC (Viladomat 174, Barcelona); ‘Taller de governança democràtica’ l’11 de juliol de 12 a 14h al restaurant Davall de la Llotja de Lleida (Av. Tortosa 4).

Drets sexuals en recursos residencials

Aldana Menéndez, membre de la comissió de VIH i exclusió social d’ECAS, es qüestiona “què succeeix quan l’ampli espectre normatiu que garanteix les dinàmiques d’organització i de funcionament dels entorns residencials, limita els drets sexuals de les persones residents?” a l’article ‘Drets sexuals: els garantim des dels recursos residencials?’ publicat a Social.cat.

Vídeo de la IV jornada Espai Làbora

Ja està disponible el vídeo de la IV jornada Espai Làbora, on es destaquen alguns moments de la jornada i els principals objectius del Programa Làbora de foment de l’ocupació. La jornada va comptar amb la participació de més de 400 persones en situació de vulnerabilitat el passat mes de maig i es va distingir a un centenar d’empreses amb el Segell Làbora.

‘Mereixem un estiu amb gràcia’,
campanya de recollida de fons d’acidH

acidH ha engegat la campanya de recollida de fons ‘Mereixem un estiu amb gràcia’ per finançar les activitats d’estiu dels seus usuaris. L’objectiu és recaptar 3.000 euros i s’hi podrà col·laborar fins al 30 de setembre. No només es tracta d’aconseguir finançament per a les colònies d’estiu, sinó també per a totes les activitats que es realitzaran durant els mesos de juliol, agost i setembre, en què l’entitat no tanca.

Curs sobre menors migrants sense referents familiars al Maresme,
finals de setembre

L’Asociación Infancia, Cultura y Educación i el Consejo Independiente de Protección a la Infancia organitzen el curs ‘Niños y niñas migrantes sin referentes familiares. Competencias profesionales para la intervención educativa’ els dies 25, 26 i 27 de setembre a l’alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. Inscripcions fins al 31 d’agost. Per a més informació, truqueu al 687 938 449.

Itineraris de formacions antiestigma
per raons de salut mental

Obertament ofereix mòduls formatius i d’acompanyament a les taules de salut mental i espais de coordinació que estiguin interessats en realitzar itineraris formatius antiestigma al seu territori. Cada mòdul està pensat per tractar un tema concret, però es poden agrupar segons l’objectiu o l’enfocament que se li vulgui donar i el públic al qui estigui destinat. | Contacte

Market solidari 4vents, fins demà

La Fundació Quatre Vents celebra el seu 30è aniversari organitzant el primer Market solidari 4vents avui i demà (28 i 29 de juny) de 10 a 13h i de 17 a 20h a la seu de l’entitat (Sant Pau 52, pral., Barcelona). S’hi podran trobar productes de marca a preus reduïts, roba nova i de segona mà. Els diners que es recaptin es destinaran a finançar els projectes de l’entitat.

Exposició fotogràfica, fins al
21 de juliol

L’acte de lliurament de premis del Certamen fotogràfic del Grup CHM Salut mental tindrà lloc el 29 de juny a les 12h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona). El llistat de finalistes de les dues categories (blanc i negre i color) ja s’ha publicat. A més, les fotografies finalistes s’exposaran al mateix centre cívic del 29 de juny al 21 de juliol.

Curs intensiu d’estrangeria

La Fundació Comtal organitza un curs intensiu d’estrangeria dirigit als professionals d’entitats i administracions i a voluntaris. La formació tindrà lloc del 3 al 19 de juliol, de dimarts a dijous en horari de 16 a 18h al Palau Alòs (Sant Pere Més Baix 55, Barcelona) i té un cost de 50 euros. | Inscripcions

Firafest 2018, la festa d’estiu de Joia

La Fundació Joia organitza la seva festa d’estiu Firafest 2018 el 6 de juliol de 17 a 20h a la plaça de la Sedeta de Gràcia. Hi haurà un espai de jocs, un photocall, un taller de teatre i un espai d’exposicions, on es podrà veure un recull de notícies que posen en evidència l’estigma al voltant de la salut mental. També es farà un concurs de fotografia, se sortejarà una panera i hi haurà un concert a càrrec del grup Los amigos de Charlie.

Tens companys i companyes

a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes aquelles persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció