Skip to content
  
info ACCIÓ SOCIAL
29.novembre.2013
 1. El IV Congrés del Tercer Sector conclou reivindicant els drets socials
 2. Informe d’immigració: “Catalunya acull, però mostra dèficits d’integració”
 3. DISDOC 2013, 1a Mostra de Documentals sobre Discapacitat de Barcelona
 4. PEI’Jove organitza ‘L’encaix competencial entre joves i feina’, 12 de desembre
 5. Jornada sobre el dret i l’accés a l’atenció sanitària en un context de crisi
 6. Canvis en la programació de ‘Tendint ponts’, acció social en l’àmbit penitenciari
 7. Estudi d’impacte de la Coordinadora Mentoria per a la inclusió
 8. Iniciatives per a un Nadal solidari amb les entitats socials
 9. Entrega del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster
 10. Jornada sobre els drets de les persones amb discapacitats
 11. Cicle de conferències sobre l’impacte de la crisi en les persones joves
 12. Un equip de Marianao es prepara per al trailwalker d’Intermon Oxfam

Conclou el IV Congres del Tercer Sector Social

El IV Congrés del Tercer Sector Social,  que ha aplegat prop de 2.000 persones amb el lema ‘Avançar en igualtat i drets socials’, finalitza avui amb la segona ronda de visites a entitats després de tres dies de ponències, col·loquis, posada en comú d’experiències i projeccions. El Manifest final exigeix que “la inversió en polítiques socials es recuperi com a mínim fins als nivells anteriors a la crisi” i rebutja les polítiques europees d’austeritat, el “pagament desmesurat i abusiu dels interessos del deute”, les diferències salarials desproporcionades, el frau fiscal i les despeses innecessàries en defensa.


 

Immigració: bona acollida, plena integració pendent

L’Informe sobre la integració de les persones immigrades a Catalunya,elaborat per ECAS i l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB) per encàrrec de la Generalitat, reflecteix els avenços i les assignatures pendents de Catalunya en l’àmbit de la immigració. Per una banda, s’ha acollit més d’un milió de persones: per l’altra, la plena integració continua sent un repte no assolit. Podeu consultar aquí els principals indicadors que ho mostren i llegir aquí la crònica de la presentació de l’informe, divendres passat a Barcelona.


DISCOC 2013: Mostra i entrega de premis

Aquest cap de setmana se celebra la 1a Mostra Audiovisual sobre Discapacitat de Barcelona, DISDOC 2013, que té per objectiu donar visibilitat a treballs audiovisuals elaborats per entitats o persones al voltant de la realitat dels discapacitats. Dissabte i diumenge de 12 a 14 hores es projectaran als Cinemes Girona de Barcelona (Girona 175) els deu documentals finalistes en les categories d’Autor i Entitats. El jurat el formen una desena de personalitats del sector social, entre elles la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. Els premis s’entregaran diumenge a les 13:30 hores. +info


Inserció laboral de joves i treball per competències

La plataforma PEI’JOVE organitza una jornada sobre ‘L’encaix competencial entre joves i feina’ el proper 12 de desembre al matí al Palau Macaya de l’Obra Social “La Caixa”. La sessió se centrarà en el projecte pilot ‘Fe[in]a’, d’innovació per a la intermediació i selecció en clau de competències, i s’adreça al professionals participants al projecte, a les empreses interessades en el model de selecció per competències, als professionals vinculats a la inserció sociolaboral i als agents comunitaris. Cal inscriure’s online.


Jornada sobre el dret i l’accés a l’atenció sanitària, 10 de desembre

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets Humans, l’Associació Salut i Família i l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya organitzen la jornada ‘Dret i accés a l’atenció sanitària en un context de crisi’, el proper 10 de desembre de 10 a 13 hores al Palau Macaya. El programa inclou una taula rodona sobre els reptes actuals de l’atenció sanitària,  amb la participació d’Elvira Méndez, directora general de l’Associació Salut i Família, i Joan Lluís Piqué, director d’Atenció al Ciutadà del Servei Català de la Salut. Per inscriure’s: saludyfamilia@saludyfamilia.es.


 

Canvis en la programació de ‘Tendint ponts’

Dimecres 11 de desembre tindrà lloc la primera sessió del cicle ‘Tendint ponts’organitzat per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS al voltant dels reptes a què s’enfronten les entitats que hi treballen. El primer taller, de 12 a 14 hores, se centrarà en les ‘Noves oportunitats davant noves situacions’ i estarà dinamitzat per Núria Fabra, professora de la Facultat de Pedagogia de la UB. La sessió prevista per a la setmana passada se celebrarà finalment el dia 5 de febrer. La inscripció, independent per a cada sessió, està oberta a través d’aquest formulari online.


Estudi d’impacte de la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió, 12 de desembre

Dijous 12 de desembre es presenta l’estudi La Mentoria com a eina efectiva, que analitza l’impacte dels projectes Rossinyol, Referents i Coach desenvolupats per les entitats membres de la Coordinadora de Mentoria per a la InclusióServei Solidari, Punt de Referència i Fundació Èxit,  respectivament. L’acte tindrà lloc de 9 a 10.45 hores a la seu de la Direcció General de Joventut (Calàbria 147, Barcelona).


 

Iniciatives per a un Nadal solidari

Dona Kolors, projecte d’inserció sociolaboral de dones impulsat per El Lloc de la Dona, celebra el seu primer aniversari amb un mercat solidari que tindrà lloc el proper 13 de desembre de 12 a 20 hores a la seu de l’entitat (Av. Drassanes 27, Barcelona). D’altra banda, la Fundació Comtal ha iniciat una campanya de recollida de joguines, material i escolar i aliments que es poden lliurar a la seu de l’entitat (Allada Vermell 5, Barcelona) fins el 10 de desembre. Finalment, Art Integrat organitza l’exposició ‘Un Nadal amb valor social’, una mostra dels productes artesanals de l’entitat que s’inaugurarà dimecres 4 de desembre a les 18.30 hores al carrer Larrard 45 (Barcelona) i que es podrà veure fins el 21 de desembre.


Entrega del Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster

Dimecres 4 de desembre se celebra l’entrega del Premi Internacional en Educació Social Jaume Grau i Fuster que atorguen el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i el Grup de Recerca en Educació Social (GRES), juntament amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 18.30 hores a Biblioteca Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat i inclou una conferència sobre ètica i educació a càrrec del professor de filosofia de la Universitat de Girona Juan Manuel del Pozo. D’altra banda, el CEESC organitza un curs sobre ‘Innovació socials als entorns de l’educació social’ el mateix 4 de desembre de 16 a 20 hores.


Jornada sobre els drets de les persones amb discapacitats

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM organitza una jornada sobre els drets de les persones amb discapacitat, el proper 5 de desembre de 9 a 14 hores a la Casa del Mar de Barcelona. Té l’objectiu de fomentar el coneixement sobre l’exercici dels drets entre les persones amb discapacitat i informar sobre com actuar davant la vulneració d’aquests drets. Cal inscriure’s online.


Conferències sobre l’impacte de la crisi en els joves

La Generalitat de Catalunya organitza el cicle de conferències ‘A contracorrent’, sobre ‘L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils’. Les properes conferències abordaran les transicions juvenils des de la perspectiva de gènere i les condicions de vida, pobresa i mobilitat social de les persones joves. Tindran lloc els dies 4 i 11 de desembre, respectivament, a les 18 hores a la seu de la Direcció General de Joventut (Calàbria 147, Barcelona).


Marianao al trailwalker d’Intermon Oxfam

Un equip de sis professionals i voluntaris de la Fundació Marianao es preparen per participar en el trailwalker d’Intermón Oxfam, un desafiament esportiu per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món que consisteix a recórrer 100 kilòmetres a peu en un màxim de 32 hores. Per prendre-hi part, l’equip Marianao Runs ha d’aconseguir un mínim de 1.500 euros per als projectes d’Intermón Oxfam a més de 40 països d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. Podeu fer donatius a través d’aquesta pàgina web.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.