Skip to content

 

 

Núm. 271 | 24.02.2022

Jornada del Fòrum Social Metropolità:
“els reptes socials metropolitans”

El proper dimecres 23 de març se celebrarà la Jornada del Fòrum Social Metropolità, a la Fabra i Coats, de 9.30h a 13h. El Fòrum és una iniciativa promoguda per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, i ECAS està participant en el seu impuls. És un espai horitzontal obert a totes les entitats socials amb activitat a la regió metropolitana i els ajuntaments que vulguin participar-hi, per fer front als reptes socials metropolitans. | Inscripcions

‘La pobresa en les dones: el precari equilibri
del treball i la conciliació’

La Taula del Tercer Sector organitza el dimarts 1 de març de 2022 a les 9:30h un nou debat ‘Catalunya Social’, per presentar el dossier ‘La pobresa en les dones: el precari equilibri del treball i la conciliació’, elaborat per Maria José González, professora agregada i investigadora al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Després de la presentació, Laura Sales, de la Fundació Surt i en representació d’ECAS, participarà en un debat amb altres representants d’entitats expertes en el tema i un testimoni. | Inscripció

ECAS es reuneix amb l’alcaldessa Ada Colau

El dijous 10 de febrer, ECAS s’ha reunit amb Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social. Per part d’ECAS hi han assistit Xavier Puig, president; Mariona Puigdellívol, directora general; Ferran Busquets, tresorer, i Sònia Moragrega, membre de la Junta i coordinadora de la Comissió Territorial de Barcelona. Totes dues parts han intercanviat punts de vista sobre els reptes de l’acció social a Barcelona i s’han emplaçat a seguir treballant conjuntament.

10a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras

Plataforma Educativa obre la convocatòria de la 10a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras, que reconeixen la tasca de persones, entitats, serveis i projectes en l’àmbit de l’acció social a Catalunya en les categories d’Innovació Social, Emprenedoria Social i Corresponsabilitat Ciutadana. Fins el 7 d’abril es poden presentar candidatures al premi d’Innovació Social, dotat amb 2.000€, omplint el formulari de la web i enviant el projecte a premis@plataformaeducativa.org.

Reserva la data: 25 de març, presentació de l’INSOCAT 13 a Girona

El 25 de març a les 10h, ECAS presentarà l’INSOCAT 13 ‘L’impacte social de la pandèmia a Catalunya: sobreviu l’economia, pateix la ciutadania’ a l’Hotel d’Entitats de Girona (c. Rutlla, 22). Serà un acte presencial i comptarà amb una benvinguda de Ferran Busquets, vocal de pobresa d’ECAS, una presentació de les dades i hipòtesis de Quim Brugué i Xavier Casademont, autors de l’informe, i una presentació de conclusions i propostes de Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.GI i membre de la Comissió Territorial d’ECAS a Girona.

‘El tercer sector com a motor d’innovació social’, conferència de Dincat

El proper 15 de març a les 10h tindrà lloc una nova conferència Dincat 2030: “El tercer sector com a motor d’innovació social”. La sessió anirà a càrrec de Xavier Godas, expert en moviments socials, processos polítics. Es podrà seguir des de l’espai Ideograma (prèvia inscripció) o a través de Zoom.

Educació 360 demana que tots els infants vulnerables puguin gaudir dels casals d’estiu

La plataforma Educació 360 ha demanat que els ajuntaments incrementin la inversió en activitats de lleure educatiu a l’estiu perquè tots els infants vulnerables puguin gaudir-ne. Recorden que són “un element crucial per millorar l’adquisició de competències”.

Llum verda al Parlament per fer realitat el Centre Català d’Empresa i Drets Humans

El 9 de febrer, el Parlament de Catalunya ha acceptat a tràmit la Proposta de Llei de creació d’un organisme d’avaluació de l’impacte sobre els drets humans de les empreses que operen a Catalunya i l’exterior, amb els vots de sis grups parlamentaris. Aquest any es podria aprovar definitivament, situant Catalunya com a pionera en la defensa dels Drets Humans. El grup impulsor de la iniciativa ha habilitat la recollida de signatures al web alertadh.org.

Arrels visibilitza l’arquitectura hostil

Arrels Fundació ha compartit un mapa col·laboratiu per visibilitzar els elements arquitectònics que es col·loquen per impedir que ningú romangui en un espai determinat, i que dificulten el dia a dia de les persones que viuen al ras. L’arquitectura hostil, denuncia l’entitat, estigmatitza i criminalitza les persones sense llar i repercuteix en la tasca diària del seu equip de carrer i el vincle que estableix amb les persones que visita, en tant que sovint es veuen obligades a traslladar-se de lloc i triguen un temps a localitzar-les.

Torna el Concert Solidari de la JONC per Projecte Home Catalunya

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferirà el proper 27 d’abril el 6è concert benèfic per recaptar fons pels programes de tractament i prevenció que desenvolupa Projecte Home Catalunya. Serà a l’Auditori de Barcelona i ja se’n poden comprar les entrades.

Sexus presenta
‘ITS sex ITS life’

En el marc del Dia Europeu de la Salut Sexual, el programa
SEXus de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ha presentat aquest 18 de febrer la campanya ITS SEX ITS LIFE ‘Canviem la mirada’, per sensibilitzar a la població jove sobre la salut sexual i la realitat de les infeccions de transmissió sexual (ITS).

Lleure i discapacitat intel·lectual

El centre de Psicologia i Logopèdia d’acidH ofereix una xerrada sobre lleure i discapacitat intel·lectual, on es presentaran els beneficis que implica per a persones amb Funcionament Intel·lectual Límit i Discapacitat Intel·lectual Lleu, bones pràctiques i reptes. Serà el 28 de febrer, a les 17:30h, a través de Zoom. | Inscripcions

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció