Skip to content

 

 

Núm. 272 | 10.03.2022

Les entitats reivindiquen la igualtat de gènere
amb motiu del Dia de la Dona Treballadora

Les entitats d’ECAS han reivindicat la igualtat de gènere a través de diverses accions aquest 8 de març. Assís ha publicat noves dades sobre sensellarisme femení i ha denunciat que el 48,7% de les dones que atenen treballa i es troba sense llar. In Via ha denunciat la vulneració dels drets laborals de totes les dones a través de la campanya #ElTreballTéVeuDeDona. Les treballadores de VINCLE han deixat el seu missatge pel 8M a través d’un vídeo. Altres entitats com AFEV, Ared o ABD també han organitzat activitats i actes amb motiu del Dia de la Dona Treballadora.

“L’augment de les dones en el mercat laboral no està disminuint les desigualtats de gènere”

La Taula del Tercer Sector ha presentat ‘La pobresa en les dones: el precari equilibri del treball i la conciliació’, un nou dossier ‘Catalunya Social’ elaborat per M. José González, professora del Departament de Ciències Polítiques de la UPF. El document posa el focus en les desigualtats de gènere al mercat de treball, estretament vinculades a les desigualtats en l’àmbit familiar i personal, i de retruc, en risc de pobresa i exclusió. | Informe complet

La Confederació clama ‘Per un finançament just’

La Confederació ha denunciat, sota el lema ‘Per un finançament just’, “l’infrafinançament crònic d’un sector ofegat des de fa 12 anys i la congelació dels preus públics d’uns serveis essencials”. En una roda de premsa el dijous 3 de març, ha lamentat l’incompliment dels compromisos del Govern en els pressupostos 2022, i ha reclamat una millora del finançament que permeti equiparar les condicions laborals dels treballadors del sector amb la funció pública. El sector assegura que no acceptarà la congelació del finançament i instarà novament el Govern a complir amb els seus compromisos.

Nova convocatòria del Projecte Lliures

El Projecte Lliures, que impulsem ÒmniumCoop57 i ECAS, ha obert una nova convocatòria per fer front a l’exclusió social a través de l’acompanyament tècnic i el suport econòmic a iniciatives comunitàries d’arreu del territori. La convocatòria busca projectes socials innovadors, emancipadors i transformadors i posa a la seva disposició 120.000€ aconseguits gràcies a les aportacions econòmiques de la xarxa de persones que formen Lliures. | Bases | Inscriu-te a una sessió informativa | Preguntes freqüents

ECAS busca responsable de comunicació i continguts

ECAS ha obert un procés de selecció per al lloc de responsable de comunicació i continguts, que s’incorporarà a l’equip tècnic d’ECAS i, en dependència de la Direcció General, desenvoluparà la comunicació externa i interna de l’entitat i en garantirà el posicionament i una percepció correcta dels seus objectius i línies de treball. A l’oferta de feina hi trobareu tots els detalls.

‘No puedo respirar’, nou llibre de Lorenzo Cachón

El Servei de Publicacions de la Fundació Apip-Acam ha publicat ‘No puedo respirar’, un llibre que, a més de recordar la vida de George Floyd, analitza les circumstàncies del seu linxament, el judici contra l’exagent Chauvin, la llarga història de violència del supremacisme blanc i com se segueix manifestant el racisme sistèmic en l’actualitat. Té un preu de 30€.

El CFP Maresme, tercer premi al Carnaval de Mataró

El CFP Maresme s’ha endut el tercer premi a millor comparsa gran a la Rua del Carnaval de Mataró. La rua va servir per presentar en societat el Drac Mas, un gegant dissenyat, creat i construït des del CRAE Mas Sant Jordi, amb la col·laboració d’altres equips del CFP, que va néixer com a proposta de dinamització de confinament. L’entitat n’ha compartit la història en un article a la seva pàgina web.

Treballem per la convivència, treballem per la pau

La Fundació SER.GI ha compartit un seguit de reflexions al voltant de les conseqüències en la convivència social i comunitària a casa nostra, arran de la guerra a Ucraïna. L’entitat recorda que “en una guerra totes les persones som víctimes” i que “tendeix a separar i aniquilar, no només la pau en els territoris on es produeixen combats, sinó en qualsevol comunitat on convisquin”.

Reserva la data: 25 de març, presentació de l’INSOCAT 13 a Girona

El 25 de març a les 10h, ECAS presentarà l’INSOCAT 13 ‘L’impacte social de la pandèmia a Catalunya: sobreviu l’economia, pateix la ciutadania’ a l’Hotel d’Entitats de Girona (c. Rutlla, 22). Serà un acte presencial i comptarà amb una benvinguda de Ferran Busquets, vocal de pobresa d’ECAS, una presentació de les dades i hipòtesis de Quim Brugué i Xavier Casademont, autors de l’informe, i una presentació de conclusions i propostes de Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.GI i membre de la Comissió Territorial d’ECAS a Girona.

Fòrum Social Metropolità:
“els reptes socials metropolitans”

El dimecres 23 de març se celebrarà la Jornada del Fòrum Social Metropolità, a la Fabra i Coats, de 9.30h a 13h. El Fòrum és una iniciativa promoguda per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, i ECAS està participant en el seu impuls. És un espai horitzontal obert a totes les entitats socials amb activitat a la regió metropolitana i els ajuntaments que vulguin participar-hi, per fer front als reptes socials metropolitans. Des d’ECAS us animem a participar-hi. | Inscripcions | Programa

Monetitzar el valor social generat per una organització

La revista Alternativas Económicas organitza per als propers 17 i 24 de març, de 19 a 21h, un curs pràctic de comptabilitat social: ‘Monetitzar el valor social generat per una organització’. Serà online i l’impartirà José Luis Retolaza, professor d’Economia de la Universitat de Deusto. El preu és de 60€ per a subscriptors i 90€ per a no subscriptors, amb descompte del 50% per a persones aturades. La data límit per inscriure-s’hi és el divendres 11 de març.

La plataforma Esenciales recull firmes
per regularitzar 500.000 persones migrants

La plataforma Esenciales ha posat en marxa una Iniciativa Legislativa Popular per regularitzar de manera extraordinària 500.000 persones que no poden exercir els seus drets. Per tirar-la endavant, els calen 500.000 firmes que han de presentar el mes de setembre. La plataforma vol una nova regularització extraordinària, com les que es van produir durant els mandats de José María Aznar o José Luis Rodríguez Zapatero, per tal de tenir una societat en què tothom hi càpiga i convisqui.

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció