Skip to content

 

 

Núm. 276 | 05.05.2022

El 97% de les persones que atenen les entitats socials tenen problemes d’habitatge

ECAS ha presentat l’INSOCAT 14 ‘Habitatge i exclusió residencial’, una edició monogràfica que aborda la problemàtica de l’habitatge a Catalunya. L’informe recull que 1,3 milions de persones viu en un habitatge inadequat a Catalunya, i 915.000 més ho fan en un habitatge insegur posant de manifest que l’habitatge és avui un motor d’exclusió social de primer ordre. Els mitjans s’han fet ressò de la notícia recollint testimonis com el de la María Elena i la Iman (min. 22:20) o el de l’Anamelba.

El Programa Làbora recupera el format presencial en la VII Jornada de Networking

Aquest dilluns, 2 de maig, s’ha celebrat la VII Jornada de Networking del Programa Làbora, amb 275 persones candidates i 149 empreses. La Jornada ha començat amb els parlaments dels representants de l’Ajuntament de Barcelona, FEICAT, Creu Roja i ECAS, que han posat en valor que el 2021 es va arribar a més de 7.192 persones, un 7,9% més que el 2020. L’acte institucional ha reconegut també 90 empreses amb el Segell Làbora.

VII Congrés del Tercer Sector Social,
el 15 i el 16 de juny

La Taula del Tercer Sector organitza els dies 15 i 16 de juny el seu VII Congrés, sota el lema ‘El repte de la reconstrucció social. Noves respostes des del Tercer Sector Social’. Serà al Petit Palau del Palau de la Música Catalana i ja se’n pot consultar el programa i comprar-ne entrades. La Taula espera que sigui un espai de retrobament i reflexió per al conjunt d’entitats del tercer sector, així com un espai per compartir estratègies i experiències i reconstruir.

V Jornada d’Acció Social: la salut emocional
i mental en temps d’incertesa

El 3 de juny, ECAS celebra la ‘V Jornada d’Acció Social: la salut emocional i mental en temps d’incertesa’, a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. La jornada comptarà amb sessions a càrrecs d’experts, taules d’experiències amb professionals del sector i espais de debat. | Programa | Inscripcions

Helena Fontanet substitueix Joan Segarra al capdavant
de La Confederació

Helena Fontanet és la nova Presidenta de La Confederació. Fontanet, representant de Creu Roja Catalunya a la Junta Directiva des de 2018 i fins ara Vicepresidenta primera, ocuparà el càrrec de forma transitòria fins l’elecció d’una nova Junta. El passat 22 d’abril, Joan Segarra havia anunciat que deixava el càrrec. S’ha acomiadat a través d’un escrit.

La Iniciativa Ciutadana Europea per una Renda Bàsica tanca amb èxit la campanya de Goteo

La Iniciativa Ciutadana Europea per una Renda Bàsica ha aconseguit 2.900€ per difondre la seva campanya, superant l’objectiu que s’havia marcat en la campanya de Goteo. La iniciativa està arribant a la recta final de la recollida de firmes, que es tancarà el dia 25 de juny. Es pot firmar a través d’aquest enllaç.

Germina celebra les V Jornades Formatives sobre Maltractament Infantil i Adolescent

La Fundació Germina ha celebrat aquesta setmana les V Jornades Formatives sobre Maltractament Infantil i Adolescent obrint ‘Una mirada al context’. 200 persones han participat de les ponències, taules rodones i tallers especialitzats, on s’ha coincidit en què cal entendre el context en què viuen infants i adolescents per fer una intervenció acurada. L’entitat ha constatat el darrer any un increment de les situacions de maltractament.

L’Associació i Crític organitzen la Setmana
dels drets sexuals i reproductius

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i el mitjà digital Crític organitzen, del 16 al 20 de maig, la Setmana dels drets sexuals i reproductius, amb continguts i debats virtuals que posen el focus en el dret a l’avortament. El dilluns 16 se celebrarà una taula rodona amb periodistes sobre el paper dels mitjans de comunicació en aquest tema, i el dimarts 17 es debatrà sobre l’ecosistema digital.

La Fundació Bayt al-Thaqafa organitza les
II Jornades Gatzara

La Fundació Bayt al-Thaqafa organitza del 17 al 21 de maig les II Jornades Gatzara, un punt de trobada i reconeixement entre les diverses cultures arabomusulmanes i la catalana, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la interculturalitat i la cohesió social. El programa de les jornades proposa descobrir “les arrels àrabs que portes dins a través de la música, la història, la cuina, el cinema…”. | Inscripcions

Femarec celebra el seu 25è Aniversari

La Fundació Femarec ha celebrat, avui 5 de maig, el seu 25è Aniversari, en un acte presidit per Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda, i Amèlia Clara, presidenta de la Fundació. Ha estat també un homenatge a Pere Duran Farell, enginyer i empresari català clau en la creació de l’entitat, l’any 1997. En aquests 25 anys, la Fundació ha contribuït a la inserció al mercat laboral de 15.000 persones de col·lectius vulnerables.

Crowdfunding de SER.GI per les microBeques 16+

La Fundació SER.GI ha obert una campanya de Goteo per finançar les microBeques 16+, que donen oportunitats educatives a 30 joves de les comarques gironines en risc d’exclusió. L’entitat vol acompanyar-les i ajudar-les a fer front a les despeses de material, matrícules i desplaçaments per estudiar. S’hi poden fer aportacions a partir dels 10€.

Inclusion4all: persones trans, intersex i no binàries a la feina

La Fundació Surt organitza una formació per fomentar polítiques i pràctiques inclusives i prevenir la discriminació contra persones trans, intersex i no binàries en entorns laborals. Són 4h que es poden fer, o bé el dia 16 de juny (10 a 14h) o el 30 (15 a 19h), a la seu de la Fundació (c/ Guàrdia, 14, baixos, Barcelona). | Inscripcions

La FCVS organitza la Setmana del Voluntariat
de Girona, del 23 al 28 de maig

Les comarques gironines seran escenari, entre el 23 i el 28 de maig, de més d’una desena d’activitats preparades per entitats socials del territori en el marc de la Setmana del Voluntariat de Girona, organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social. L’agenda recupera la presencialitat, amb activitats a Girona, Figueres i Caldes de Malavella, entre d’altres. Els actes són oberts al públic, però en la majoria caldrà inscripció prèvia.

Signa la petició per una Renda Bàsica Universal europea!

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’info ACCIÓ SOCIAL és un butlletí quinzenal editat per ECAS que s’adreça a totes les persones interessades a conèixer les novetats de les entitats socials i el tercer sector. I tu, encara no reps l’info ACCIÓ SOCIAL?

Subscriu-t’hi!

Facebook

Twitter

Website

YouTube

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, 6è 5a, 08003 de Barcelona.

Comunicació
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 | M. 690 372 019

Copyright © 2022 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 6è 5a | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar les dades de la subscripció