02.05.2022 | Nota de premsa de la VII Jornada de Networking del Programa Làbora

  • Més de 275 persones candidates i 149 empreses, es troben amb motiu de la setena edició de la Jornada Networking del Programa Làbora.
  • El Programa Làbora es consolida, després d’adaptar-se telemàticament a la crisi sanitària i arribar a més de 7.192 persones ateses l’any 2021, un 7,9% més que l’any anterior.
  • S’entrega el Segell Làbora a 90 de les empreses col·laboradores, que han generat contractacions sota criteris de bones praxis i qualitat.

Aquest dilluns 2 de maig de 2022, la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes; la comissionada de Promoció d’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat Laboral, Raquel Gil, i el representant de les entitats socials FEICAT, ECAS i Creu Roja, Albert Alberich, han inaugurat la VII Jornada Networking del Programa Làbora, que recupera el format presencial dos anys després de la irrupció de la Covid-19.

El Programa Làbora és un projecte de cooperació publicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i Creu Roja, per fomentar l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Durant l’any 2021 el Programa Làbora va atendre un total de 7.192 persones (un 7,9% més que l’any anterior), de les quals el 67% van ser dones i el 44,7% tenien més de 45 anys. A banda de la formació i la capacitació, l’any passat el Programa Làbora va facilitar que 1.709 persones (+41,7% respecte al 2020) signessin fins a 2.406 contractes laborals diferents (+40,6%), unes xifres que superen els objectius marcats pel programa i que se
situen en nivells similars als d’abans de la pandèmia. Entre els contractes signats, el 67% van ser amb dones i un 46,4% amb persones que tenien més de 45 anys.

Més enllà de la inserció laboral, el Programa Làbora, està pensat per generar una millora competencial en les persones que hi participen, i és en aquest marc d’intervenció que l’any 2021 3.361 persones han iniciat itineraris de formació. D’aquestes, el 72% eren dones.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la VII Jornada Networking del Programa Làbora, que en aquesta ocasió ha aplegat 275 persones candidates i 149 empreses, que al llarg de la jornada han disposat d’un espai per generar entrevistes ràpides individuals amb l’objectiu de cobrir vacants o d’ampliar borses de feina. A més, a l’espai de Networking, en aquesta edició s’ha disposat per primer cop d’una sala interactiva centrada en economies emergents (economia blava, economia verda, economia de les cures i digital) on les persones participants han tingut la oportunitat d’accedir a informacions sobre aquests sectors que esdevindran nous nínxols d’ocupació.

De les empreses col·laboradores amb el Programa Làbora, 90 han estat reconegudes amb el Segell Làbora en relació a bones praxis i la qualitat de les contractacions realitzades el 2021.

Recommended Posts