Skip to content
infoACCIONS 2011 / 39

 

Logo
  1. FEM EQUIP! L’empresa inclusiva, a debat
  2. ECAS promou aliances entre les entitats del Bages
  3. Comunicació per a entitats: eines digitals i portaveus
  4. Reflexions sobre pobresa i exclusió als mitjans
  5. La Salut Alta, nova entitat d’ECAS en l’àmbit de la immigració
  6. Casal l’Amic pal·liarà amb ‘bons’ de l’entitat la falta de liquiditat
  7. PEI’Jove fa balanç del programa Dispositius d’Accés per a Joves
  8. Jornada d’acció contra la trata
  9. Sopar solidari d’Ared 2011
  10. ‘El discret encant de la gàbia’, teatre social amb Femarec
  11. NI UN PAS ENRERE fa balanç i traça el posicionament 2012
  12. Les escoles bressol municipals, en risc
  13. Èxit del primer Marketplace de Catalunya
  14. Nova normativa d’estrangeria

 

 

FEM EQUIP! L’empresa inclusiva, a debat

Amb motiu de la jornada ‘FEM EQUIP!’ —que divendres vinent, 25 de novembre, reunirà directius de recursos humans i tècnics d’inserció laboral per fomentar l’empresa inclusiva—, el programa ‘Tots x Tots’, de COM Ràdio, dedicarà la tertúlia del proper dilluns, 21 de novembre, a debatre al voltant de la col·laboració entre empreses i entitats socials per facilitar la incorporació al mercat laboral de persones en risc d’exclusió. La tertúlia comptarà amb Carme Bañeres, cap de servei de Programes d’Inserció Laboral del departament d’Empresa i Ocupació; Marc Simón, director d’Integració Social de Fundació “la Caixa”; Jordi Gusi, gerent d’Entitats Catalanes d’Acció Social; i una de les empreses que col·laboren amb entitats socials. La inscripció a la jornada es pot fer online en aquest enllaç.


ECAS promou aliances entre les entitats del Bages

Des d’ECAS farem extensiu el model de treball mitjançant aliances amb una formació dirigida a les entitats del Bages en què s’exploraran fórmules que puguin donar un impuls a la innovació i l’eficiència de les iniciatives compartides. La formació és fruit d’un conveni amb la Diputació de Barcelona i constarà de tres sessions de treball tipus focus grup que es desenvoluparan en els propers mesos.


Comunicació per a entitats: eines digitals i portaveus

Ja estan disponibles al web les presentacions de les dues sessions sobre comunicació per a entitats socials celebrades aquesta setmana: Comunicació 2.0, eines digitals i Tasques de portaveu. Durant la formació, organitzada per l’Agència de Comunicació Social, es va posar de relleu la importància de definir bé els objectius de l’estratègia de l’organització a les xarxes socials, així com de destinar-hi els recursos per desenvolupar-la i fer-ne el seguiment adequat. A l’hora de triar portaveus per a l’entitat, es van plantejar cinc claus: autoritat (ben entesa) en el  si de l’organització, visió estratègica, estar informat permanentment de tot el que pot afectar a l’actuació de l’entitat (…)


Reflexions sobre pobresa i exclusió als mitjans

Diferents mitjans de comunicació han recollit en els darrers dies l’opinió de les entitats d’acció social al voltant de la crisi econòmica i les noves formes de pobresa i exclusió social. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, va alertar sobre l’augment de la pobresa que generen les retallades socials i va subratllar la necessitat d’entendre les polítiques socials com una inversió, i no com una despesa, en una entrevista al programa ‘Hora 25’, de la Cadena SER. Per altra banda, Mercè Darnell, de Càritas Diocesana de Barcelona; Eduard Sala,de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac i el consultor extern d’ECAS Arnau Comas van intervenir a Punto Radio en una taula rodona sobre l’augment de la pobresa. Per últim, la revista Zonasec recull declaracions de Xavier Orteu, director d’Insercoop, en un reportatge sobre ‘La pobresa quotidiana’.


La Salut Alta, nova entitat d’ECAS en immigració

La Comissió d’immigració d’ECAS suma una nova entitat amb la incorporació de la Fundació privada La Salut Alta a la federació, ratificada durant la darrera reunió de la Junta directiva. L’entitat treballa des de 2004 per al desenvolupament integral de les persones immigrades del barri de la Salut Alta de Badalona, així com de barris propers amb realitats similars. Durant el 2010 va atendre al voltant de 160 persones.


Casal l’Amic pal·liarà amb ‘bons’ la falta de liquiditat

La Fundació Casal l’Amic ha iniciat aquesta setmana una nova etapa de finançament mitjançant ‘bons’ a partir de 500€ i ja ha recaptat 33.000€ dels 40.000€ que es proposen recollir. La iniciativa té l’objectiu d’aconseguir liquiditat per fer front als 200.000€ que els deuen les diferents administracions: part de la facturació d’aquest 2011 per projectes i serveis, i el 70% de les subvencions concedides. El Periódico se’n fa ressò en un article publicat ahir en què Jordi Collado (a la foto), director de Casal l’Amic, afirma que es vol transmetre la idea que es pot invertir en una entitat social. Els ‘bons’ tenen un interès del 3,5% anual a sis mesos i del 4,5% a un any, i l’entitat ja té peticions per cobrir els 7.000€ restants.


PEI’Jove fa balanç dels Dispositius d’Accés per a Joves

La plataforma PEI’Jove –formada per 11 entitats que treballen per millorar la inserció laboral dels joves, deu d’elles membres d’ECAS- farà balanç de l’execució i resultats del Programa Dispositius d’Accés per a Joves en el marc de la jornada Joves, educació i ocupació, el proper 1 de desembre a La Pedrera. L’acte comptarà amb una taula rodona sobre productes vinculats al programa i amb intervencions de Xavier Orteu, president de la plataforma; Josep Torrico, de Fundació Marianao; Jordi Collado, de Casal l’Amic; Daniel Sáez, d’Adsis, Michel Moncayo, d’El Llindar; Pilar Verdeguer, d’Insercoop; Laura Masferrer, de Fundació SER.GI; Paco Estellés, de Salesians Sant Jordi; Pilar Roguera, de Fundació Joan XXIII; i el professor investigador de la UOC Segundo Moyano. Per inscriure’s cal enviar un correu a peijove.jornada@gmail.com abans del dia 23 de novembre indicant nom i cognoms, telèfon, adreça electrònica, entitat i càrrec.


Jornada d’acció contra la trata

El proper 12 de desembre tindrà lloc la IV Jornada d’acció social contra la trata, coorganitzada per El Lloc de la Dona, juntament amb Genera i Àmbit de prevenció, en què es posaran a debat les pràctiques d’intervenció coordinada entre les institucions públiques i la ciutadania organitzada, i es plantejaran nous reptes de treball. La trobada tindrà lloc a la Casa del Mar de Barcelona (Albareda, 1-13) i és necessari inscriure’s en línia.


Sopar solidari d’Ared 2011

El sopar solidari de la Fundació Ared d’enguany tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre a la seu de l’entitat (Zamora 103-105, Barcelona), amb la col·laboració de l’empresa d’inserció Salta. El preu del sopar serà de 30€ en concepte de donatiu a l’entitat, que aquest 2011 ha rebut tres reconeixements: el Premi Mercè Conesa, la Cruz de Plata i el Premi Josep Parera. És necessari reservar per correu electrònic (alba@fundacioared.org) o per  telèfon: 93 351 38 65.


‘El discret encant de la gàbia’, teatre social amb Femarec

El grup de teatre social de Femarec estrena el seu 15è espectacle: ‘El discret encant de la gàbia’. Es presentarà el 29 de novembre al Teatre Victòria i incorpora per primera vegada diverses peces musicals de composició pròpia. Les entrades ja es poden reservar al telèfon 93 284 64 69 i al correu teatre@femarec.cat.


NI UN PAS ENRERE fa balanç i traça el posicionament 2012

Les organitzacions membres de NI UN PAS ENRERE, entre les quals hi ha ECAS, ja han començat a treballar en l’elaboració d’un document de balanç de l’any 2011 i seguiment de les propostes formulades al Parlament català en una compareixença el passat mes de maig, així com en la definició del posicionament de la plataforma de cara a l’any vinent. En una reunió celebrada ahir es van acotar les cinc línies prioritàries que centraran la defensa dels drets de ciutadania i el sistema de serveis socials responsabilitat pública de la campanya 2012: pobresa infantil, pobresa, atenció a la dependència, habitatge i polítiques d’ocupació. La plataforma seguirà apostant per les polítiques socials com a inversió necessària per sortir de la crisi, lluitar contra les desigualtats socials i construir una societat més justa i cohesionada.


Les escoles bressol municipals, en risc

Les empreses i entitats que gestionen Escoles Bressol Municipals (AEISC, PIMEC i l’AEGISS) i els sindicats CCOO i UGT han emès un comunicat alertant que la previsible reducció del cofinançament públic per part de la Generalitat de Catalunya d’aquests centres posa en perill la qualitat del servei i representarà un esforç econòmic addicional per a les famílies. El pressupost 2011 del Govern ja va suposar una disminució de l’aportació per plaça –que van haver d’assumir els municipis perquè el curs ja havia finalitzant en el moment de la seva aprovació— i hi ha incertesa respecte al cofinançament previst pel 2012, que podria reduir-se a la meitat.


Èxit del primer Marketplace de Catalunya

Més de 900 persones i una cinquantena d’estands van participar divendres passat a la primera trobada d’intercanvi entre empreses i entitats de voluntariat de Catalunya, Marketplace, celebrada en el marc del II Congrés Europeu del Voluntariat. ECAS va donar a conèixer el projecte de col·laboració amb el portal de recerca de feina Infojobs –amb formacions sobre recerca de feina i subscripcions premium per als usuaris de les entitats— a través d’un estand comú. La jornada va comptar amb una zona de networking per establir nou contactes entre empreses i entitats i quatre tallers sobre noves formes de col·laboració entre els móns empresarial i social. +info


Nova normativa d’estrangeria

El proper dijous 1 de desembre se celebrarà una jornada sobre ‘Crisi econòmica i immigració: l’aplicació de la nova normativa d’estrangeria i el paper de les administracions’. Organitzada per la Direcció General per a la Immigració i la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona, tindrà lloc de 9.15 a 14 hores a la Sala d’actes de la Direcció General per a la Immigració de la (Calàbria 147, Barcelona). Cal inscriure’s en línia.


Agència de Comunicació Social 

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

 

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.