Skip to content

 

info ACCIONS

2011/40

Logo
  1. FEM EQUIP! Crònica, ponències, conclusions i directori
  2. Dia contra les violències –també les invisibles- vers les dones
  3. Compromís del SOC amb ECAS per a la millora del PIRMI
  4. ECAS s’adhereix al Pacte Nacional per a la Immigració
  5. La majoria dels joves en risc d’exclusió reprenen els estudis
  6. ‘Tots som ciutadans, ningú sense llar’, campanya d’Arrels Sant Ignasi
  7. Campanya per la no discriminació de la comunitat gitana
  8. Concert de l’Escolania de Montserrat, solidari amb Arrels
  9. Sopar solidari de Surt per a l’atenció de dones en pobresa extrema
  10. Sessió de Cirque du Soleil a benefici de la Fundació Adsis
  11. Presentació de la Plataforma d’Infància de Catalunya
  12. L’AEISC inicia un servei d’accions de denúncia en la contractació pública
  13. Inserció laboral en l’àmbit de la salut mental

FEM EQUIP! Ponències, conclusions i directori

Ja podeu consultar a la pàgina web d’ECAS la crònica, les ponències i les conclusions de la jornada Fem equip! Recursos humans per al foment de l’empresa inclusiva, celebrada el 25 de novembre a l’Hotel Arts. Amb motiu de la jornada, ECAS ha editat un Directori d’entitats amb serveis d’inserció laboral per facilitar que les empreses interessades en col·laborar en la inserció de col·lectius en risc contactin amb les entitats. El programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio va encetar el debat a través d’una tertúlia sobre empresa inclusiva en què van participar el Departament d’Empresa i Ocupació, l’àrea d’Integració Social de Fundació “la Caixa” i ECAS.


Dia contra les violències vers les dones

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el portal Social.cat va publicar el 25 de novembre un article d’Imma Lloret, membre de la Comissió de Gènere d’ECAS, denunciant les violències invisibles com el gran risc latent amb què convivim. En la mateixa direcció, Joves per la Igualtat i la Solidaritat ha editat un vídeo denunciant els diferents tipus de violència, realitzat conjuntament amb els Agents de Salut de L’Hospitalet de Llobregat.


Compromís del SOC amb ECAS per a la millora del PIRMI

En una reunió celebrada aquesta setmana per tractar els canvis en el programa de Renda Mínima d’Inserció (RMI) i les mesures del Govern en matèria d’ocupació, els representants del departament d’Empresa i Ocupació –Esther Sánchez, directora del SOC; i Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom— s’han compromès a convocar una taula sectorial, en què també hi participarà el departament de Benestar Social i Família, per treballar a fons amb les entitats les problemàtiques en relació a la RMI. Per preparar les demandes i propostes del sector, ECAS ha articulat un grup de treball específic que en la darrera reunió, celebrada el passat 22 de novembre, va formular ja una sèrie de línies que haurien de marcar el desenvolupament de les propostes. L’establiment d’una distinció clara entre els casos socials i els casos laborals, la millora del procés de derivació per part dels treballadors socials, l’elaboració d’un mapa d’entitats que reflecteixi els àmbits d’expertesa de cada organització i l’optimització del sistema de comunicació entre els diferents actors de la xarxa són alguns dels objectius fixats.


ECAS s’adhereix al Pacte Nacional per a la Immigració

El proper 14 de desembre ECAS s’adherirà formalment al Pacte Nacional per a la Immigració en un acte al Palau de Mar de Barcelona  presidit pel Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; en representació de la federació hi assistiran la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, i la coodinadora de la Comissió d’Immigració, Àgata Sol. Actualment formen part del Pacte –signat el desembre del 2008 entre el Govern de la Generalitat i diversos agents socials i econòmics– diverses entitats d’ECAS i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.


La majoria dels joves en risc d’exclusió sociolaboral reprenen els estudis

La major part dels 1.300 joves atesos en el marc del Programa Dispositius d’Accés per a Joves han optat per reprendre els estudis. És una de les dades inclosa en els resultats del projecte presentats ahir per la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels Joves – PEI’Jove, en el marc de la jornada Joves, Educació i Ocupació. L’alt índex de represa d’estudis té molt a veure amb l’extrema dificultat per accedir al mercat laboral en el context actual, però també posa de manifest la capacitat del programa per a impulsar, mantenir i perllongar trajectòries educatives dins el sistema reglat, sobretot en el cas de joves que  havien abandonat els estudis i que presentaven una forta ruptura amb el món escolar […]


‘Tots som ciutadans, ningú sense llar’

El passat dia 24, al voltant de 120 persones vestides de negre i amb màscares blanques es van concentrar a la plaça Paeria de Lleida convocades per Arrels Sant Ignasi sota el lema ‘Tots som ciutadans, ningú sense llar’. La iniciativa, realitzada a 28 municipis de tot l’Estat amb motiu del Dia de les Persones Sense Llar –diumenge 27–, va simbolitzar el crit silenciós que reivindica el compliment real del dret a tenir una llar i va reunir al voltant de 300 persones a la concentració de Barcelona, convocada per la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar. Dissabte, el teatre de l’Acadèmia Mariana de Lleida es va omplir per veure ¡Ciudadanos Sin Hogar, No!, un espectacle creat i dirigit pel president d’Arrels Sant Ignasi, Joan Suñol, i interpretat per persones que es troben o s’han trobat en aquesta situació.


No a la discriminació de la comunitat gitana

A través de la campanya ‘Ciudadan@s Gitan@s’, la Fundació Secretariat Gitano vol cridar l’atenció dels poders públics estatals i europeus sobre la vulneració dels drets fonamentals que pateix la població gitan aarreu d’Europa. La comunitat gitana s’enfronta actualment a problemàtiques com les expulsions col·lectives, la proliferació de missatges estereotipats i uns nivells d’exclusió social greus, amb falta d’accés a l’habitatge digne, segregació escolar o ocupacions precàries. L’entitat ha organitzat una jornada de debat i reflexió sobre la situació de la comunitat gitana immigrant que tindrà lloc el proper 15 de desembre al Centre Cultural Can Fabra (Segre 24-32, Barcelona). Per tal de participar-hi cal enviar la butlleta d’inscripció a marc.perales@gitanos.org.


L’Escolania de Montserrat, solidària amb Arrels

L’Escolania de Montserrat cantarà el proper 20 de desembre a les 20.30 hores a l’Església del Carme de Barcelona (St. Antoni Abat, 10-12) en un concert solidari amb Arrels Fundació. Les aportacions recaptades es destinaran als programes d’atenció a les persones sense llar de l’entitat, que celebra 25 anys el proper 2012. Les entrades es poden reservar fins el proper 19 de desembre al telèfon 93 551 48 34.

 


Sopar solidari de Surt per a l’atenció de dones en pobresa extrema

La Fundació Surt organitza un sopar solidari el proper 19 de desembre amb l’objectiu de recaptar fons per a nou projecte d’atenció integral a dones en situació de pobresa extrema. El sopar tindrà lloc a les 21 hores al Museu Marítim de Barcelona i per tal d’assistir-hi cal fer una aportació anticipada –mínim 27€- al número de compte 2100-3000-12-2201876873.


Cirque du Soleil a benefici de la Fundació Adsis

La companyia Cirque du Soleil ha cedit a la Fundació Adsis 400 entrades per a la sessió de l’espectacle ‘Corteo’ que oferirà a Barcelona el proper 2 de març. L’entitat destinarà la totalitat dels ingressos que s’obtinguin als projectes d’inserció sociolaboral que desenvolupa. El preu de les entrades és de 90 i 70€ i ja es poden comprar a través d’un espai al web de la Fundació Adsis o als telèfons 93 295 57 27 i 902 367 665.


Presentació de la PINCAT

La presentació dimecres al matí de la Plataforma d’infància de Catalunya (PINCAT), constituïda al febrer d’aquest any per 17 organitzacions que agrupen més de 900 entitats, va servir per manifestar el suport al Pacte per a la Infància a Catalunya, fet públic dimarts pel departament de Benestar Social i Família. La PINCAT subratlla com a especialment positiva la “lògica transversal de l’acord, però ha expressat també la voluntat que l’acord no es quedi “només en declaracions de bones intencions i principis” […]


L’AEISC enceta una línia de treball d’accions de denúncia en la contractació pública

L’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) es proposa iniciar una nova línia de treball dirigida a actuar col·lectivament en la identificació i denúncia a l’Administració de pràctiques qüestionables en l’aplicació de la Llei de Contractes Públics, i que repercuteixen en la tasca de les entitats i empreses d’iniciativa social. Es preveu que el nou servei –dirigit a entitats sòcies de l’AEISC, com ECAS, i les seves entitats de base- funcioni a partir de les fases d’identificació, anàlisi, proposta d’actuació, coordinació entre l’entitat i l’AEISC, comunicació a la resta d’associats per sumar esforços, comunicació amb la sindicatura de greuges i desenvolupament d’accions complementàries.


Inserció laboral en l’àmbit de la salut mental

El proper 20 de desembre l’Associació Joia presentarà els resultats del Projecte Bitàcola, un nou model d’inserció laboral en salut mental, en una jornada al CaixaFòrum de Barcelona (formulari d’inscripció). D’altra banda, l’entitat AMM Feina organitza Formes breus de consell efectiu i estratègies pel canvi, una formació dirigida a millorar estratègies pel canvi d’actitud i comportament de les persones amb trastorn mental en el seu itinerari d’inserció sociolaboral. La formació, de 20 hores presencials, és gratuïta i s’impartirà els dies 16 i 22 de desembre i 17 i 24 de gener de 9.30 a 14.30 hores a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat. Per a més informació i inscripcions: direcciot@ammfeina.org | 936529422 (Pau Gabarrella).


Agència de Comunicació Social 

 

comunicacio@acciosocial.org  

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.