Skip to content
infoACCIONS
2011 / 41
Logo
 1. Més recursos contra la pobresa per aplicar les mesures acordades
 2. La immigració com a oportunitat
 3. Dues cares de la crisi: empobriment de les famílies i solidaritat
 4. El Col·legi d’Enginyers ofereix voluntaris a les entitats d’ECAS
 5. ECAS suma tres noves entitats sòcies
 6. 10 de febrer, Assemblea General Ordinària d’ECAS
 7. Passos enrere en l’Estat del Benestar, segons Càritas
 8. Campanya del Casal dels Infants per sumar compromisos
 9. Concert de Nadal benèfic amb Ared
 10. Alerta d’EAPN sobre l’augment de la pobresa i l’exclusió social
 11. Sensibilització sobre la situació de les persones sense llar
 12. Jornada ‘Enfortim el moviment veïnal’, amb la participació de NI UN PAS ENRERE!

Més recursos en la lluita contra la pobresa per aplicar les mesures acordades

Després de la publicació del document de conclusions del Grup de Treball contra la pobresa, ECAS ha manifestat que, per tal d’aplicar les mesures acordades, el pressupost 2012 del Govern hauria d’incrementar les partides destinades als col·lectius més vulnerables. El text marca un bon punt de partida per combatre la pobresa i l’exclusió social, però cal que es concreti el grau de prioritat de cadascuna de les mesures, els recursos que s’hi destinaran, els indicadors i la comissió de seguiment responsable d’avaluar-ne el compliment. Nota de premsa d’ECAS


La immigració com a oportunitat

La celebració del Dia Internacional del Migrant –aquest diumenge 18 de desembre- és “una bona excusa per posar de manifest aquelles realitats i vulneracions de drets que afecten les persones immigrants”. Així ho expressa la coordinadora de la Comissió d’Immigració d’ECAS, Àgata Sol, en un article publicat avui a Social.cat.


Dues cares de la crisi

L’increment del nombre de voluntaris i socis a algunes entitats no lucratives és un dels indicadors de la solidaritat de la ciutadania amb les persones que més pateixen. En parla la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, a l’article d’opinió ‘Humanitat ben gestionada’, publicat fa uns dies al diari Ara. Una altra cara de la crisi és el creixent empobriment de les famílies, al voltant del qual reflexiona Jordi Fabregat, membre de la Comissió de Famílies d’ECAS, en un article a Social.cat.


El Col·legi d’Enginyers ofereix voluntaris a les entitats d’ECAS

El Servei de Promoció del Voluntariat del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya ofereix persones voluntàries amb coneixement i experiència en tecnologies –mecànica, química, electricitat–, planificació estratègica, execució de projectes, millora de la gestió, finançament i altres àrees a les entitats d’ECAS. El projecte té l’objectiu de sensibilitzar el col·lectiu d’enginyers perquè siguin agents del canvi social. Si hi esteu interessats, contacteu amb Irene Cañellas: icanellas@acciosocial.org | 93 268 22 22.


ECAS suma tres noves entitats sòcies

La Junta Directiva d’ECAS va ratificar ahir l’adhesió a la federació de tres noves entitats: Fundació La Vinya d’Acció Social, Vincle. Associació per la Recerca i l’acció social i Recursos Educatius per la Infància en Risc (REIR). ECAS compta actualment amb 82 entitats que atenen unes 795.000 persones i donen feina a 8.500 professionals, aproximadament.


10 de febrer, Assemblea General d’ECAS

La primera Assemblea General Ordinària d’ECAS del 2012 tindrà lloc el dia 10 de febrer, en horari de matí. L’ordre del dia –que properament rebreu, junt amb la convo-catòria– inclourà el tancament de l’exercici 2011, l’aprovació de la planificació econòmica del 2012 i la ratificació de noves entitats sòcies de la federació.


Passos enrere en l’Estat del Benestar

El balanç 2011 de l’acció social de Càritas Diocesana de Barcelona, presentat aquesta setmana, mostra que “hem fet un pas enrere en l’Estat del Benestar”, tal com va afirmar el director de l’entitat, Jordi Roglá. Càritas ha atès aquest any un 5% més de persones que l’any passat: en total, 55.500 usuaris, la meitat dels quals són famílies amb fills. Noticia al web de Càritas


El Casal dels Infants suma compromisos

‘El teu compromís és la seva oportunitat’. Amb aquest lema, el Casal dels Infants ha llençat una campanya de Nadal 2011 destinada a sumar compromisos a favor dels projectes de l’entitat. La iniciativa compta amb un vídeo i una pàgina web que recull testimonis d’usuaris que representen les diferents realitats amb què treballa el Casal.


Concert de Nadal benèfic amb Ared

El Cor de Cambra Fòrum Local oferirà un concert en benefici de les famílies en risc d’exclusió social de la Fundació Ared el proper 19 de desembre a les 21 hores a l’Església San Antonio de Padua (Santaló  80, Barcelona). L’entrada al concert és gratuïta i es podran realitzar donatius voluntaris.

 


Alerta d’EAPN sobre l’augment de la pobresa i l’exclusió social

Deu milions de persones viuen a l’Estat espanyol en situació de ‘pobresa relativa’, amb 500€ mensuals, i dos milions en ‘pobresa severa’, amb només 300€. Són dades facilitades dimarts pel president d’EAPN-España, Carlos Susías, qui alerta que la situació prevista per al 2012 és “tremenda” i fa una crida a les administracions perquè augmentin els ingressos (+info) A Catalunya, la taxa de risc de pobresa ha augmentat un 1,5% el 2010, tal i com recull la Taula d’entitats del Tercer Sector Social al dossier ‘La pobresa infantil a Catalunya’. Arrels Fundació, que en 25 anys ha atès més de 7.500 persones sense llar, demana a través d’un informe actuar amb agilitat política i consolidar el sistema de protecció social davant la previsió d’augment de l’exclusió severa els proper anys.


Sensibilització sobre les persones sense llar

A través d’un vídeo i una pàgina web, la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar ha iniciat una campanya per conscienciar la ciutadania sobre la situació de vulnerabilitat que viuen les persones sense llar a Barcelona, així com per informar sobre les diverses formes de co·laboració que poden millorar les seves condicions de vida.


Jornada ‘Enfortim el moviment veïnal’, amb la participació de NI UN PAS ENRERE!

El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, participarà demà, 17 de desembre, en la jornada Enfortim el moviment veïnal en representació de la plataforma NI UN PAS ENRERE! L’activitat, organitzada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), inclou una sessió plenària sobre com afecta la crisi a les associacions veïnals i tres taules rodones paral·leles sobre sanitat i salut, habitatge i acció social.


Agència de Comunicació Social 

 

 

 

comunicacio@acciosocial.org  

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

 

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.