Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/59 Logo
 1. ECAS convoca els partits polítics a un debat social el dia 13 de novembre
 2. Lideratge femení: 1r Diàleg de la xarxa DDiPAS
 3. Actes i crides a la lluita contra la pobresa: crònica del 17 d’octubre
 4. ECAS inicia el mapeig d’oportunitats a Europa
 5. RMI: El contrasentit d’una exclusió
 6. Torneig de pàdel solidari
 7. Empreses compromeses amb la societat, sopar-col·loqui a ACIDH
 8. Comença la 2a edició de la Tapa solidària
 9. Marianao inicia una campanya de captació de voluntariat per mentoring
 10. Campanya de donatius pels PQPI de Comtal
 11. Torneig d’Scrabble solidari amb Adsis
 12. El tercer sector social dissenya un CRM conjunt
 13. Cicle de cinema sobre Pobresa i exclusió social
 14. Festa per conèixer la diversitat cultural de Barcelona
 15. Cursos per millorar la intervenció social

ECAS convoca els partits a un debat el 13 de novembre

Amb motiu de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ECAS ha elaborat un document de Qüestionaments als partits polítics que serà la base d’un debat amb representants de les principals formacions al voltant de quatre blocs temàtics: pobresa, ocupació, migracions i àmbit penitenciari. La trobada serà oberta i tindrà lloc el dia 13 de novembre a les 10 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix 7, Barcelona). Reserveu-vos la data! Aviat en rebreu més informació i esperem comptar amb la vostra assistència.


 

Lideratge femení: 1r Diàleg de la xarxa DDiPAS 

El proper 29 d’octubre a les 19 hores se celebrarà el 1r Diàleg de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social, amb el títol Noves formes de lideratge: què aporten les dones a les organitzacions socials i empresarials?. La directora de la Xarxa d’Inserció Sociolaboral de Barcelona, Sara Berbel, i l’advocada i professora de Dret Sílvia Requena seran les ponents de l’acte, que dóna inici al cicle de ‘Diàlegs DDiPAS’ per reflexionar al voltant de la situació de les dones al mercat laboral. Tindrà lloc al Pati Llimona (Regomir 3, Barcelonai podeu inscriure-us a través d’aquest enllaç.


17 d’octubre: clam per a la lluita contra la pobresa

Aquest dimecres passat, amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, des del sector social no lucratiu hem dut a terme diverses accions de sensibilització ciutadana –com el ‘Triple contra pobresa!‘ a Plaça Sant Jaume o la campanya ‘Suma’t a les ONG socials‘–, institucionals –com l’acte organitzat per la Taula— i de denúncia, com l’article de Teresa Crespo que formula les ‘Contradiccions difícils d’entendre‘ que vivim o el manifest que subratlla tres elements clau per lluitar de manera efectiva contra la pobresa: combatre les desigualtats, establir prioritats i revisar la fiscalitat. +info/recull d’accions i materials  


ECAS inicia el mapeig d’oportunitats a Europa

La delegada d’ECAS a Brussel·les, Irene Kopetz, ha iniciat el mapeig de les oportunitats i sinèrgies de la federació en el marc europeu, després d’arribar a la capital político-administrativa de la Unió Europea fa dues setmanes. Kopetz manté una col·laboració regular amb la plataforma European Social Action Network (ESAN), a través de la qual està coneixent les formes d’interlocució del sector social a nivell europeu entre les organitzacions locals i regionals i amb l’administració europea, i amb la Delegació de Catalunya a la UE, que ha mostrat molt bona disponibilitat per oferir a ECAS informació i contactes. Kopetz també s’ha reunit amb l’eurodiputat per CiU Ramon Tremosa i, properament, ho farà amb la resta de partits catalans amb representació europea. Per altra banda, ja està disponible el web d’ECAS en anglès.


 

RMI: El contrasentit d’una exclusió

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, reflexiona sobre les restriccions en l’accés a la Renda Mínima d’Inserció a l’article ‘El contrasentit d’una exclusió’, publicat a El Periódico de Catalunya. Crespo denuncia que “el fet que no s’hagi previst cap altre recurs o programa per als exclosos, ens està portant a situacions extremes de desemparament i pobresa”.


Torneig de pàdel solidari

El primer torneig de pàdel solidari de la Penya Arlequinada de Castellar del Vallès aquest diumenge 21 d’octubre a les 9 hores recaptarà fons pels projectes de Servei Solidari sota el lema ‘Marca’t un punt social’. Hi participaran 66 parelles i s’oferirà un espai infantil d’activitats, un clínic de pàdel, un dinar i un sorteig solidari. +info


Empreses compromeses amb la societat, sopar-col·loqui a ACIDH

El director de Responsabilitat Global i de Vector 5, Josep Maria Canyelles, oferirà una xerrada sobre les empreses compromeses amb la societat el proper dilluns 22 d’octubre en el marc d’un sopar-col·loqui organitzat per ACIDH. L’acte tindrà lloc de 20.30 a 23 hores a la seu de l’entitat (Mila i Fontanals 49, Barcelona) i l’aportació econòmica de les persones assistents serà de 25€. Cal reservar plaça: 93 285 99 77 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org.


   

Comença la 2a edició de la Tapa Solidària

El Casal dels Infants ha engegat la segona edició de la Tapa Solidària amb una presentació al restaurant Tickets dels germans Albert i Ferran Adrià. El projecte rep el suport de 71 restaurants de Barcelona, que fins el mes gener aportaran al Casal dels Infants mig euro de la venda d’una de les tapes de la seva carta i sortejaran un àpat gratuït per a dues persones a cadascun dels restaurants.


 

Voluntariat per mentoring a Marianao

La Fundació Marianao ha iniciat un nou projecte basat en el mentoring: parelles formatives entre joves i persones voluntàries. El projecte pretén oferir un espai de suport educatiu individualitzat a joves de 16 a 25 anys amb itineraris formatius diversos que han finalitzat l’etapa secundària obligatòria sense haver acreditat l’ESO. Per tal de participar-hi com a voluntari cal omplir aquest formulari.


 

Campanya de donatius pels PQPI de Comtal

La Fundació Comtal llança la campanya ‘Endolla’t al seu futur’ amb l’objectiu de buscar suport econòmic o material de particulars i empreses per realitzar una nova edició del Programa de Qualificació Personal Inicial (PQPI). Enguany aquesta formació passa a ser cofinançada: l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional n’assumiran el 50% i la resta s’haurà de finançar amb les aportacions dels alumnes i els fons de l’entitat.


 

Torneig d’Scrabble solidari amb Adsis

La Fundació Adsis organitza un gran torneig solidari d’Scrable dissabte 17 de novembre de 9.30 a 13.30 hores a l’IES Vall d’Hebron de Barcelona. Hi poden participar persones majors de 16 anys i no és necessari ser un expert en el joc. El preu de la inscripció és de 12€ (esmorzar inclòs) i estarà oberta en línia fins el proper 14 de novembre.


El tercer sector social dissenya un CRM conjunt adaptat a les necessitats de les ONL

El proper dimarts 30 d’octubre es presentarà públicament a Barcelona (al centre cívic Ateneu del Fort Pienc, a les 10 hores) el projecte #SinergiaCRM, una eina de gestió CRM adaptada a les necessitats de les entitats socials que suposa una oportunitat d’optimització dels recursos econòmics de les organitzacions. L’aplicació CRM vol aportar una solució global per al tercer sector en la gestió de la base social i els grups d’interès de les entitats socis, proveïdors, clients, altres contactes–, i ha estat impulsada per les mateixes organitzacions –entre elles ECAS- amb l’ajuda dels consultors Pedro Álvarez i Jaume Albaigès. El projecte està obert a totes les organitzacions que hi vulguin participar. +info


Cicle de cinema sobre Pobresa i exclusió social

L’edició d’enguany del Cicle de cinema sobre Pobresa i exclusió social organitzat pel Centre d’estudis de Cristianisme i Justícia, Arrels Fundació i Càritas Diocesana de Barcelona se celebrarà els dies 23 i 30 d’octubre i 6 de novembre als cinemes Maldà de Barcelona amb el títol ‘De la crisi… al bé comú’. Inclourà tres sessions centrades en l’economia pel bé comú pel·lícula ‘Capital humà’ i una tertúlia amb Joan Melé (Tripdos Bank), l’educació pel bé comú projecció de ‘La educación prohibida’ i una tertúlia amb Ismael Palacín (Fundació Jaume Bofill) i societat pel bé comú pel·lícula ‘El després de la crisi’ i un ponent a confirmar. D’altra banda, Mans Unides reedita el concurs de clipmetratges ‘El teu punt de vista pot canviar el món’, emmarcat en la campanya Pobresa Zero.


 

Cursos per millorar la intervenció social

La Fundació Pere Tarrés organitza formació bonificada adreçada a entitats d’acció social. Destaquen el cursos de contenció amb persones amb demències, mediació i resolució de conflictes, maneig de crisis d’agressivitat amb infants i adolescents, la música com a eina d’intervenció amb gent gran i disseny d’intervencions amb persones amb discapacitat i activitats de dinamització per a gerocultors.


Festa per conèixer la diversitat cultural de BCN

El Moll de la Fusta de Barcelona acull aquest diumenge 21 d’octubre de 12 a 18 hores una trobada d’entitats organitzada per la Comissió d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona. Una cinquantena d’entitats de la ciutat amb més de 400 persones voluntàries hi organitzaran tallers i jocs tradicionals per a infants, danses i actuacions musicals i cinc carpes sobre cultura; acollida, refugi i asil; dona i joventut; laboral i comerç; i el pla de Barcelona per la interculturalitat.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.